Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Πρακτικά προβλήματα από τους περιορισμούς στις ιατρικές εξετάσεις και πράξεις

<< < (8/16) > >>

Harper:
Ενταξει @Αδαμάντιε,για να μην τρολαρω ομως,και εγω αυτο που λες κανω  και υπολογιζω μόνος την LDL απλά καποια στιγμη-με απολυτο σεβασμο στις βιοποριστικες ανησυχίες του καθε συναδελφου-θα πρεπει να μη μας "φορτωνουν" ετεροι συνάδελφοι ειτε σε επιπεδο συνταγογραφησης ή παραπεμπτικων.Οι καιροι ειναι δυσκολοι και δεν εχω καμμια διαθεση να δικαιολογω τα αδικαιολογητα...Αυτα ηθελα να πω...Καλό βραδυ!!!

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΘυμάμαι ότι κάποτε έψαχνα για ένα ασφαλισμένο-ανασφάλιστο να κάνει αντισώματα έναντι των υποδοχέων της ακετυλοχολίνης (τιμολογημένα με 9,51 ευρώ), καθώς είχε την κλινική εικόνα μυασθένειας gravis. Κανένα (συμβεβλημένο) εργαστήριο δε δεχόταν να εκτελέσει το παραπεμπτικό

--- Τέλος παράθεσης ---

Μόνο το αντιδραστήριο και τα υλικά αυτής της εξέτασης υπερβαίνει τα 30 ευρώ. Den Δεν ήταν μόνο το κούριερ λοιπόν

--- Τέλος παράθεσης ---

Βεβαίως - 35-40 ευρώ όλα μαζί. Για το λόγο αυτο χρειάζεται αναπροσαρμογή των τιμών σε κάποιες σπάνιες και ακριβές εξετάσεις. Αλλιώς, ο ασθενής μένει ακάλυπτος.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣυζητάμε για 4 ευρώ!

--- Τέλος παράθεσης ---

Tέσσερα ευρώ σήμερα δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Τέσσερα ευρώ από δω, τέσσερα από κει, γεμίζει το σακούλι.
Παλαιότερα υπήρχε η έκφραση "καρφώνει τη δεκάρα στον τοίχο" για κάποιον σπαγγοραμένο με την έννοια ότι ακόμα και η δεκάρα, παρότι ευτελής και ελάχιστης αξίας, μπορεί για εκείνον να θεωρηθεί αντικείμενο ιδιαίτερα πολύτιμο, άξιο να αναρτηθεί (έχοντας παλιότερα μία τρύπα στη μέση) στον τοίχο του.
Η προκλητή ζήτηση παραπεμπτικών στη σημερινή εποχή, επαναφέρει στο προσκήνιο πρακτικές που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού και συνοψίζονται στα παλιά γνωμικά "η κρίση θέλει καλοπέραση", "δυο εκατοστά μακριά από εμάς και ας πάει όπου θέλει" και "crisis pay the plutocracy".

Επίσης, δεν ζητάω ουρικό οξύ γιατί έχω βαρεθεί να βλέπω τιμές στη θολή ζώνη και άλλωστε τη διάγνωση για την ουρική αρθρίτιδα και την έναρξη της αλλοπουρινόλης τη βγάζω κλινικά. Την ουρία επίσης τη γείωσα από το επαναλαμβανόμενο screening test του γενικού πληθυσμού, όπως και τη μία από τις δυο τρανσαμινάσες (περιορίζομαι στη μία) καθώς και τη μέτρηση της γλυκόζης πλάσματος σε όσους ζητάω HBA1c. LDH έχω να ζητήσω κάτι χρόνια, από τότε που ήμουν ψαράς ειδικευόμενος. Και τέλος, φυσικά, λεύκωμα ορού και χολερυθρίνες δίνω μόνο όταν ψάχνω κάτι στοχευμένο.

Επίσης, δεν δίνω μια εξέταση όταν πρόκειται να κάνω το ίδιο πράγμα είτε αυτή βγει αυξημένη είτε ελαττωμένη.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣυζητάμε για 4 ευρώ!

--- Τέλος παράθεσης ---

Tέσσερα ευρώ σήμερα δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Τέσσερα ευρώ από δω, τέσσερα από κει, γεμίζει το σακούλι.

--- Τέλος παράθεσης ---
Άνοιξα και είδα τις τιμές. Ολική 2,88 HDL 4,75 LDL 4,75 Τριγλυκερίδια 4,49.
Όταν ζητάμε μόνο LDL, ζητάμε να κάνει εξετάσεις που στοιχίζουν (έστω με το κρατικό τιμολόγιο) 12,12 για να πάρει 4,75.
Όταν γράφουμε όλες τις παραπάνω, "δωρίζουμε" 4,75 που όμως αντισταθμίζεται από rebate, claw back κλπ σ' αυτό και σε όλα τα άλλα που έχει να λαμβάνει οπότε δεν θεωρώ ότι γεμίζει το σακούλι.
Δεν θα το συνεχίσω, συγγνώμη αν κούρασα.
Στα υπόλοιπα του διακομιστή ένα "Συμφωνώ"

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌταν γράφουμε όλες τις παραπάνω, "δωρίζουμε" 4,75 που όμως αντισταθμίζεται από rebate, claw back κλπ σ' αυτό και σε όλα τα άλλα που έχει να λαμβάνει

--- Τέλος παράθεσης ---

Δυστυχώς πλέον, ο ΕΟΠΥΥς με τους κλειστούς προϋπολογισμούς του, λειτουργεί για όσους περιμένουν λ7 από αυτόν σαν ένα σύστημα μηδενικού αθροίσματος, δηλαδή τα κέρδη του ενός είναι η ζημιά του άλλου. Δλδ όσο περισσότερα παίρνει από τον ΕΟΠΥΥ ένας φμφ ή ένα εργαστήριο, τόσο λιγότερα θα μείνουν για να διατεθούν στους ιατρούς κ.ο.κ.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση