Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Πρακτικά προβλήματα από τους περιορισμούς στις ιατρικές εξετάσεις και πράξεις

<< < (9/16) > >>

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌταν γράφουμε όλες τις παραπάνω, "δωρίζουμε" 4,75 που όμως αντισταθμίζεται από rebate, claw back κλπ σ' αυτό και σε όλα τα άλλα που έχει να λαμβάνει

--- Τέλος παράθεσης ---

Δυστυχώς πλέον, ο ΕΟΠΥΥς με τους κλειστούς προϋπολογισμούς του, λειτουργεί για όσους περιμένουν λ7 από αυτόν σαν ένα σύστημα μηδενικού αθροίσματος, δηλαδή τα κέρδη του ενός είναι η ζημιά του άλλου. Δλδ όσο περισσότερα παίρνει από τον ΕΟΠΥΥ ένας φμφ ή ένα εργαστήριο, τόσο λιγότερα θα μείνουν για να διατεθούν στους ιατρούς κ.ο.κ.

--- Τέλος παράθεσης ---

Κλιασσική περίπτωση καννιβαλισμού, δηλαδή, αν δεν τηρούνται οι νόμοι.

Denominator:
Βρέθηκα αντιμέτωπος με το πιο κάτω (συχνό) πρακτικό πρόβλημα: Να έχουμε διεγνωσμένη λοίμωξη κατωτέρου ουροποιητικού (έχοντας δώσει γενική ούρων και καλλιέργεια ούρων - δύο μικροβιολογικές εξετάσεις) και να μη μπορούμε να δώσουμε αντιβιόγραμμα πριν περάσουν οι τέσσερις ημέρες (τρίτη μικροβιολογική εξέταση).
Αν η καλλιέργεια βγει θετική, θα πρέπει να μπει άμεσα αντιβιόγραμμα από την καλλιέργεια - δεν είναι εξέταση που μπορεί να δοθεί σε δεύτερο χρόνο. Φυσικά αν δεν μπορεί να εκδοθεί παραπεμπτικό ο μικροβιολόγος θα ζητήσει την αμοιβή του (και μάλιστα σε τιμές "ελεύθερης αγοράς").
Καμιά ιδέα;

timex:
Χμ... αν δε δίναμε γενική ούρων και  δίναμε καλλιέργεια ούρων μόνο;

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΧμ... αν δε δίναμε γενική ούρων και  δίναμε καλλιέργεια ούρων μόνο;


--- Τέλος παράθεσης ---

ΟΚ, αλλά αν δεν έχεις γενική ούρων μπορείς να ξεκινήσεις αγωγή (έστω μόνο ΜΣΑΦ);

Denominator:
Ένα σημαντικό πρόβλημα είναι ότι η κατηγοριοποίηση των εξετάσεων έχει γίνει ορισμένες φορές με τρόπο μη κατανοητό.
Π.χ. η α-Fp (α-φετοπρωτεϊνη) κατατάσσεται στιν κωδικό 11 (ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ), ενώ τα CEA, Ca 19-9, Ca 125 κ.λ.π. στον κωδικό 12 (ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΕΣ). Επίσης, το Ra-test κατατάσσεται στον κωδικό 15 (ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ) ενώ υπάρχει κωδικός με ανοσολογικές εξετάσεις (12). Επιπρόσθετα, τα anti-HIV συμπεριλαμβάνονται στην ομάδα με τον κωδικό 12 (ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΕΣ), ενώ τα anti-CMV, anti-EBV στην ομάδα με τον κωδικό 15 (ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ).

Πηγή: Σελίδα ΕΟΠΥΥ ---> Έγγραφα ---> Οδηγίες/Manuals ---> ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ. Η πρώτη σελίδα έχει αντιστοίχηση κωδικών με κατηγορία εξετάσεων. Οι υπόλοιπες αναφέρουν σε ποιο κωδικό ανήκει κάθε εξέταση.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση