Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Πρακτικά προβλήματα από τους περιορισμούς στις ιατρικές εξετάσεις και πράξεις

<< < (15/16) > >>

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλησπέρα συνάδελφοι. Θα 'ηθελα να ρωτήσω  εάν , εκτός απο τον  αριθμητικό  περιορισμό των  υπερήχων ( 2  για τους παθολόγους) , υπάρχει   και άλλος περιορισμός  που να αφορά το κόστος  και  την αναγραφή σε  2  διαφορετικά παραπεμπτικά. Συγκεκριμένα ζήτησα  υπερηχο  ανω  κοιλίας  και υπέρηχο ΝΟΚ  στο ίδιο παραπεμπτικό και μου ζητάνε  να  τα  <<σπάσω>> , όπως μου ανέφεραν.

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σπάσουν τα παραπεμπτικά από άποψη περιορισμών. Βέβαια, η προσθήκη echo NOK σε ήδη υπάρχον echo αμοίβεται κατά τι λιγότερο (περί τα δυο ευρώ διαφορά). Ελπίζω να μην ειναι αυτός ο λόγος.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος... Συγκεκριμένα ζήτησα  υπερηχο  ανω  κοιλίας  και υπέρηχο ΝΟΚ  στο ίδιο παραπεμπτικό και μου ζητάνε  να  τα  <<σπάσω>> , όπως μου ανέφεραν.

--- Τέλος παράθεσης ---
   Πολύ σωστά δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός ή αιτία να σπάσει το παραπεμπτικό. Απλά το θέμα είναι πρακτικό. Ο δεύτερος υπέρηχος στον ίδιο ασθενή (δλδ στο ίδιο παραπεμπτικό) κοστολογόταν παλιότερα φθηνότερα (δεν νομιζω ότι ισχυεί πλέον - μάλλον είναι αστικός μύθος). Μάλλον για αυτό το λόγο ζητάει ο ακτινολόγος τη "διάσπαση".

Denominator:
Μόλις σήμερα συνειδητοποίησα ότι δεν μπορείς να γράψεις ταυτόχρονα γενική αίματος (ή, έστω, αιματοκρίτη), ΤΚΕ και Ra test (ως παθολόγος, γιατί ως αιματολόγος μπορείς). Εξετάσεις, δηλαδή, που κοστίζουν 7 ευρώ. Θα ήταν πολύ πιο λογικό ο αριθμητικός κόφτης να ίσχυε πάνω από ένα συνολικό ποσό (π.χ. 50 ή 60 ευρώ). Θα έλυνε πολλά από τα καθημερινά προβλήματα που ταλαιπωρούν άδικα ασθενείς και γιατρούς (π.χ. παραπομπή για ένα απλό ανοσολογικό έλεγχο, για δείκτες ηπατίτιδας κ.λ.π.).

kefalidisg:
 Αν παρατηρήσετε θα δείτε ότι το σύστημα είναι έτσι φτιαγμένο ώστε ο κόφτης να βρίσκεται, σε γενικές γραμμές, γύρω στα 40 ευρώ. Έχει μελετηθεί ώστε αυτό να είναι το ανώτερο ποσό σε καθε παραπεμπτικό ......καλά θα ήταν να βρίσκεται στα 50-60.

Kyroula:

--- Παράθεση ---ότι δεν μπορείς να γράψεις ταυτόχρονα γενική αίματος (ή, έστω, αιματοκρίτη), ΤΚΕ και Ra test (ως παθολόγος, γιατί ως αιματολόγος μπορείς)
--- Τέλος παράθεσης ---
To Ra test βρισκεται στην κατηγορια 15(ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ(ELISA) ενω η γενικη και η ταχύτητα στην κατηγορία 11(ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ-ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ).Νομίζω πως μπορούν να γραφτουν μαζί.
Προ 10ημέρου πάντως εργαστήριο που εφαρμόζει ήδη τους περιορισμούς,τις εκτέλεσε κανονικά.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση