Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Πρακτικά προβλήματα από τους περιορισμούς στις ιατρικές εξετάσεις και πράξεις

<< < (16/16)

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
--- Παράθεση ---ότι δεν μπορείς να γράψεις ταυτόχρονα γενική αίματος (ή, έστω, αιματοκρίτη), ΤΚΕ και Ra test (ως παθολόγος, γιατί ως αιματολόγος μπορείς)
--- Τέλος παράθεσης ---
To Ra test βρισκεται στην κατηγορια 15(ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ(ELISA) ενω η γενικη και η ταχύτητα στην κατηγορία 11(ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ-ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ).Νομίζω πως μπορούν να γραφτουν μαζί.
Προ 10ημέρου πάντως εργαστήριο που εφαρμόζει ήδη τους περιορισμούς,τις εκτέλεσε κανονικά.


--- Τέλος παράθεσης ---

Έχετε δίκιο, τώρα το είδα κι εγώ. Βέβαια, σίγουρα δεν μπορείς να γράψεις άλλους απλούς συνδυασμούς όπως αιματοκρίτη, ΔΕΚ και ΤΚΕ, ή αιματοκρίτη, INR/PT και APTT.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Αν παρατηρήσετε θα δείτε ότι το σύστημα είναι έτσι φτιαγμένο ώστε ο κόφτης να βρίσκεται, σε γενικές γραμμές, γύρω στα 40 ευρώ. Έχει μελετηθεί ώστε αυτό να είναι το ανώτερο ποσό σε καθε παραπεμπτικό ......καλά θα ήταν να βρίσκεται στα 50-60.

--- Τέλος παράθεσης ---
   Η τοποθέτηση "κόφτη" σε κάποια τιμή προκαλεί άμεσα (με καμπύλη προσαρμογής εβδομάδας) καταχώρηση όλων των παραπεμπτικών λίγο πιο κάτω απο την τιμή αυτή... Δεν ξέρω αν αυτή είναι η λύση στο πρόβλημα που έθεσε ο Denominator.
   Πάντως στα βιοχημικά 2 μπορείς να περάσεις τα 40 ευρόπουλα με 2 ορμόνες, 2 ορολογικά και τη φεριτίνη και τπτ άλλο ψιλό (μπακαλική όχι ιατρική)...
   Η λύση μάλλον είναι στην εκπαίδευση και στον έλεγχο. Αναρωτιέμαι πως προφυλάσσονται άλλες χώρες απο ανάλογα φαινόμενα. Στη Γερμανία άκουσα ότι υπάρχει πλαφόν εξετάσεων ατο γιατρό (κάτι σαν αυτό που είχαμε προ έτους στα φάρμακα).
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςTo Ra test βρισκεται στην κατηγορια 15(ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ(ELISA) ....
--- Τέλος παράθεσης ---
   Και τότε δεν μπορεί να γραφεί με γενική ούρων και με απλή CRP (15 κωδικό δεν έχει; ) ή με καλλιέργεια.... Δεν βγάζεις άκρη. Γενικά ο σκοπός είναι ότι και στα φθηνά φάρμακα (που πληρώνεις το 1 ευρώ της συνταγής και δεν συμφέρει να συνταγογραφούνται μόνα τους) - να πληρώνει τις φθηνές εξετάσεις ο ασθενής απο την τσέπη του (σε κρατικό -ελπίζω- τιμολόγιο).

Kyroula:

--- Παράθεση ---να πληρώνει τις φθηνές εξετάσεις ο ασθενής απο την τσέπη του (σε κρατικό -ελπίζω- τιμολόγιο).
--- Τέλος παράθεσης ---
Εγώ δεν είμαι και τόσο αισιόδοξη.Όπως με ενημέρωσε εχθές ασθενής μου, η α/α λεκάνης ισχίων κόστιζε 5 ευρώ στο ένα τοπικό διαγνωστικό,10 ευρώ σε άλλο και 21 ή 22 ευρώ σε αλλο(δίχως παραπεμπτικό πάντα).

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑλήθεια γιατί στα παραπεμπτικά η ημερομηνία λήξης του παραπεμπτικού είναι κενή; Δύο φορές το έχω δηλώσει ως βλάβη και δεν διορθώνεται.

--- Τέλος παράθεσης ---
Αποκαταστάθηκε σήμερα.
Μάλλον ξαναπήρες πολλές φορές από τότε, Δημήτρη.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση