Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Σε ιδιωτική εταιρεία η...δημόσια υγεία.

(1/2) > >>

iasis:
Με νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στη βουλή, προωθείται η σύσταση της εταιρείας ΕΣΑΝ Α.Ε. Μιας ανώνυμης εταιρείας η οποία θα διαχειρίζεται, αντί του υπ. υγείας ή άλλου κρατικού φορέα, τα οικονομικά των νοσοκομείων και των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων των οποίων πλέον η επιβίωση θα εξαρτάται από το κέρδος.

Η ΕΣΑΝ (εταιρεία συστήματος αμοιβών νοσοκομείων) ΑΕ, θα διανέμει τα χρήματα του ΕΟΠΥΥ για τη νοσηλεία των ασθενών.Το μετοχικό κεφάλαιο είναι χωρισμένο ως εξής :
51% στο Ελληνικό δημόσιο, 29% στον ΕΟΠΥΥ και το 20% στους ιδιώτες.

Με τις υγείες μας.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος....51% στο Ελληνικό δημόσιο, 29% στον ΕΟΠΥΥ και το 20% στους ιδιώτες....

--- Τέλος παράθεσης ---
...51% στο Ελληνικό δημόσιο, 29% στον ΕΟΠΥΥ και το 20% στους ιδιώτες 
29% στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (πχ νοσοκομεία, ιατρικοί σύλλογοι κλπ) και 20% σε ιδιωτικές επιχειρήσεις (όχι πρόσωπα).

Denominator:
Νομίζω ότι το πρόβλημα με την ΕΣΑΝ ΑΕ δεν είναι τόσο το ποσοστό του ιδιωτικού τομέα, όσο το ότι θα έχει πρόσβαση σε δεδομένα του δημοσίου τομέα.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝομίζω ότι το πρόβλημα με την ΕΣΑΝ ΑΕ δεν είναι τόσο το ποσοστό του ιδιωτικού τομέα, όσο το ότι θα έχει πρόσβαση σε δεδομένα του δημοσίου τομέα.

--- Τέλος παράθεσης ---

Ναι, οι φμφ είναι ήδη θορυβημένοι γιατί θεωρούν ότι τα δεδομένα χαρτογράφησης της αγοράς που θα συλλεγούν, θα είναι πολύτιμα στα χέρια των πολυεθνικών φαρμακευτικών κολοσσών που θα έρθουν να αλώσουν την λιανική αγορά του φαρμάκου στη χώρα μας.

Ορθοπαιδικός:
   Το σχετικό Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος αλλά επισυνάπτεται παρακάτω).
   Στο ίδιο ΦΕΚ:
1) μια απόφαση για ανειδίκευτους ιατρούς (μάλλον έγινε για τους ιατρούς ΙΚΑ χωρίς ειδικότητα) που τους τοποθεταί άμεσα για ειδικότητα (ως υπερράριθμοι άμισθοι - άρθρο 13 στο τέλος)
2) Άρθρο δέκατο έκτο : συγχωροχάρτι στο διοικητικό συμβούλιο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ και ΕΕΣ.
3) Άρθρο δέκατο όγδοο: ΕΠΙΚΑΙΡΟ σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ (άσχετο βέβαια Ιατρικά)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση