Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Αναμόρφωση Ενιαίου Κανονισμού Υγείας ΕΚΠΥ - Δελτίου τύπου

<< < (3/4) > >>

DrGuni:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος3. Ιατροί πιστοποιημένοι στο σύστημα ΕΟΠΥΥ, αλλά μη συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό, δύνανται να αναγράφουν ιατρικές συνταγές ή παραπεμπτικά διαγνωστικών ή και θεραπευτικών εξετάσεων, έπειτα από κλινική εξέταση του ασθενή, χωρίς αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ και με ιδιωτική χρέωση του ασφαλισμένου. 

Read more: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

το ερμηνεύω σωστά ή μου φαίνεται ότι οι πιστοποιημένοι χάνουν πρακτικά το δικαίωμα συνταγογράφησης?

--- Τέλος παράθεσης ---

Σε ποιο σημείο του κανονισμού  ακριβώς  αναφέρεται αυτο;

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος3. Ιατροί πιστοποιημένοι στο σύστημα ΕΟΠΥΥ, αλλά μη συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό, δύνανται να αναγράφουν ιατρικές συνταγές ή παραπεμπτικά διαγνωστικών ή και θεραπευτικών εξετάσεων, έπειτα από κλινική εξέταση του ασθενή, χωρίς αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ και με ιδιωτική χρέωση του ασφαλισμένου. 

Read more: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

το ερμηνεύω σωστά ή μου φαίνεται ότι οι πιστοποιημένοι χάνουν πρακτικά το δικαίωμα συνταγογράφησης?

--- Τέλος παράθεσης ---

Σε ποιο σημείο του κανονισμού  ακριβώς  αναφέρεται αυτο;

--- Τέλος παράθεσης ---
Άρθρο 5
Παροχές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Β. Ιατρική Περίθαλψη

Νομίζω η "μη αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ" αναφέρεται στην παροχή υπηρεσιών από το μη συμβεβλημένο γιατρό (δηλαδή στην πληρωμή του) κι όχι στην συμμετοχή για φάρμακα ή εξετάσεις.
Άλλωστε ακριβώς από πάνω στην παράγραφο Β.2. γράφει για την αποζημίωση των συμβεβλημένων:

--- Παράθεση ---2. Ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει τους ιατρούς που παρέχουν υπηρεσίες στους ασθενείς, στο πλαίσιο της κάθε φορά σύμβασής τους με τον Οργανισμό. Σε αυτή την περίπτωση οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί, δεν δικαιούνται να ζητήσουν, επιπλέον αμοιβή από τον ασθενή εκτός από την κατά περίπτωση, νομοθετημένη συμμετοχή του ασθενή.
--- Τέλος παράθεσης ---
Διαφορετικά, ποιο το νόημα να εκδίδει ηλεκτρονική συνταγή ή παραπεμπτικό ο μη συμβεβλημένος γιατρός αν ο ασφαλισμένος θα τα πληρώσει όλα;

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςτο ερμηνεύω σωστά ή μου φαίνεται ότι οι πιστοποιημένοι χάνουν πρακτικά το δικαίωμα συνταγογράφησης?

--- Τέλος παράθεσης ---
Άρθρο 5
Παροχές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
....
Νομίζω η "μη αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ" αναφέρεται στην παροχή υπηρεσιών από το μη συμβεβλημένο γιατρό (δηλαδή στην πληρωμή του) κι όχι στην συμμετοχή για φάρμακα ή εξετάσεις
.....
Διαφορετικά, ποιο το νόημα να εκδίδει ηλεκτρονική συνταγή ή παραπεμπτικό ο μη συμβεβλημένος γιατρός αν ο ασφαλισμένος θα τα πληρώσει όλα;

--- Τέλος παράθεσης ---
   Θα συμφωνήσω με τον Διαμαντή. Και εγώ έτσι το ερμήνευσα (ότι αφορά την εξέταση όχι τις συνταγές) και έτσι το σχόλιασα λίγο πιο πάνω. Πάντως συμφωνώ ότι υπάρχει μια ασάφεια, θα δείξει....

GirousisN:
ΑΡΘΡΟ 6
Η παραπομπή για διαγνωστικές εξετάσεις γίνεται από τους ιατρούς μόνο ηλεκτρονικά.  Τα παραπεμπτικά εκτελούνται υποχρεωτικά μέσα σε τρεις (3) εβδομάδες από την ημερομηνία έκδοσής τους και καθίστανται άκυρα μετά την παρέλευση του ανωτέρω αναφερόμενου χρονικού διαστήματος.
Ο χρόνος εκτέλεσης των παραπεμπτικών δύναται να παραταθεί έως 6 εβδομάδες εφόσον αυτά εκτελεστούν σε δημόσιες δομές.

Η συμμετοχή των ασφαλισμένων που λαμβάνουν το επίδομα ΕΚΑΣ είναι 5% (αυτό δεν κόβεται βάση Μνημονίου?).Οι πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία, Δρεπανοκυτταρική Νόσο, Χρόνιοι Νεφροπαθείς σε θεραπεία υποκατάστασης νεφρικής λειτουργίας ή περιτοναϊκή κάθαρση, δεν καταβάλλουν συμμετοχή, όπως και όσοι έχουν πιστοποιημένη αναπηρία από ΚΕΠΑ 80% και άνω, για οποιαδήποτε πάθηση.

ΑΡΘΡΟ 7

Η συνταγή των φαρμάκων σε οποιαδήποτε μορφή, θα πρέπει να εκτελεστεί εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών, σε ιδιωτικά φαρμακεία ή σε οκτώ (8) εργάσιμες ημέρες σε περίπτωση μερικής εκτέλεσης της ηλεκτρονικής συνταγής.

Τρεχάτε να εκτελέστε τις συνταγές σας γιατί λήγουν...

Argirios Argiriou:
Το ΦΕΚ 2315 με ημερομηνία 19/06/2018 με τον νέο ΕΚΠΥ.

Επισυνάπτεται σε μορφή pdf.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση