Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Περί "διαβητολογίας" και όχι μόνο..

<< < (23/32) > >>

paracelsus:
Το ιδανικό νομίζω θα ήταν στην πρωτοβάθμια φροντίδα να υπάρχουν μόνο γενικοί ιατροί (και παιδίατροι), αλλά όχι παθολόγοι. Η εκπαίδευση των γενικών γιατρών θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη (και σωστά οργανωμένη, όχι η απαράδεκτη και ελλιπής εκπαίδευση που υπάρχει σήμερα), τουλάχιστον πέντε χρόνια, με επιπλέον δυνατότητα για πρόσθετη ενασχόληση/«εξειδίκευση» σε κάποιο τομέα πχ γηριατρική, σακχαρώδη διαβήτη, δερματολογία/μικρές χειρουργικές επεμβάσεις, palliative care/ανακουφιστική φροντίδα κοκ, όπως δηλαδή υπάρχουν στην Μεγάλη Βρεττανια οι GPs with special interests.
Η εσωτερική παθολογία θα έπρεπε να είναι αποκλειστικά νοσοκομειακή ειδικότητα, δεν είναι λογικό να εκπαιδεύεις έναν γιατρό σε νοσοκομειακό περιβάλλον και μετά να τον βάζεις να εργαστεί σε ένα περιβάλλον όπου δεν μπορεί να αξιοποιήσει όλες τις γνώσεις και τις δεξιότητες του. Αυτό το μοντέλο βέβαια απαιτεί πληθώρα γενικών γιατρών και μείωση των παθολόγων και των ειδικών (χαρακτηριστική η περίπτωση των υπερβολικά πολλών δερματολόγων που έχουμε), κάτι που η ελληνική κοινωνία αλλά και οι ίδιοι οι γιατροί δεν επιθυμούν γι'αυτό και δεν θα εφαρμοστεί ποτέ και θα συνεχίζουμε να τσακωνόμαστε μεταξύ μας για τίτλους και εξειδικεύσεις με σκοπό να διατηρήσουμε τα στενά μας συμφέροντα.

ΑΡΗΣ:
Όλα όσα λέτε, τείνουν στο να καταστήσουν εφαρμόσιμο το υποθετικό μοντέλο που παρουσίασα παραπάνω. Προβληματίζεστε όμως επιφανειακά ακόμα.

Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή του υποθετικού μοντέλου, οδηγεί σε κατάρρευση.

Πατρωνάκης Μάνος:
 Προσωπικά και εγώ νομίζω ότι η κουβέντα ξέφυγε. Αποψη μου ότι η όλη συζήτηση (chat) έπρεπε να διαγραφεί γιατί καλώς ή κακώς
το forum διαβάζεται και είναι τουλάχιστον άκομψο οι δυό Ειδικότητες που προσεγγίζουν ολιστικά τον άρρωστο να διεκδικούν τίτλους
(Κ.Ι.Δ.) Οι Εξειδικεύσεις των Ειδικοτήτων στην Ελλάδα είναι ΜΕΘ, ΜΕΝ, Λοιμωξιολογία και Κλινική Μικροβιολογία, όλα τα υπόλοιπα
είναι Μετεκπαιδεύσεις, για μεν τους Παθολόγους όσο αφορά το ΣΔ ενός έτους, για τους Γενικούς γιατρούς 3 μήνες. Π.χ. η ΕΠΙ δεν
είναι Εξειδίκευση.
 Μπορεί κάποιος Σύλλογος ασθενών να μηνύει γιατρούς  ως προς το πως αυτοπροσδιορίζονται; Οχι. Μπορεί να μηνύσει κάποιο
συγκεκριμένο γιατρό για άλλο λόγο. Οι συνάδελφοι που αυτοπροσδιορίσθηκαν ως Μετεκπαιδευθέντες είναι καθ' όλα νόμιμοι. 

Gateopener:
Επισημη απαντηση του Ιατρικου Συλλογου προς ΠΙΣ

Gateopener:
BREAKING NEWS
H προεδρος του συλλογου επιμενει στη μηνυτηρια αναφορα με κυριο αιτημα οτι:
ΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΔΙΑΓΙΓΝΩΣΚΟΥΝ ΤΟ ΣΔ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ (ΑΓΩΓΗ,ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΩΓΗΣ) ΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΣΤΟ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟ.

Απ οτι καταλαβαινετε ολοι δεν ειναι μονη της και η χρονικη στιγμη που επιλεγεται το ζητημα εχει να κανει με την πιτα της ΠΦΥ και τον οικογενειακο γιατρο.Προσπαθουν,ο Γ.Ι. να τραβαει το κουπι της διαγνωσης και την αγωγη να την οριζει ο  "ειδικος",ετσι ωστε στην τελικη να μπορουμε να συνταγογραφουμε μονο καμια αντιβιωσουλα....

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση