Με υπουργική απόφαση, της ίδιας περίπου περιόδου, προβλέπονται και τα αντικείμενα μετεκπαίδευσης των παθολόγων. Θέματα συνομοσιών κλπ ανήκουν στη φιλοσοφία. Η συζήτησή μας έγινε για τη χρήση του όρου ''Μετεκπαιδευθείς στο διαβήτη'' στο ισχύων νομικό πλαίσιο, ώστε να το γνωρίζετε σε περίπτωση που προσφύγετε σε ένδικα μέσα όπως αναφέρατε, στα οποία πολύ πιθανόν να κληθεί από το δικαστήριο ως γνώστης του θέματος, ο πρόεδρος της διαβητολογικής εταιρείας Ελλάδος, ο Ράπτης.
Επειδή συνεχίζετε να μην κατανοείτε την υπουργική απόφαση, αναφέρεται ότι το αντικείμενο μετεκπαίδευσης στο διαβήτη αφορά παθολόγους και μόνο και όχι συγκεκριμένες ειδικότητες, αλλά αυτήν την μία, ενώ για τους γενικούς ιατρούς, το αντικείμενο μετεκπαίδευσής τους είναι στα συνήθη νοσήματα και παθήσεις, στις οποίες περιέχεται και ο διαβήτης. Η αποσπασματική χρήση της εκπαίδευσης στο διαβήτη και μόνο, από το συνολικό πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στα συνήθη νοσήματα και παθήσεις, δεν μπορεί να κατοχυρώνει δικαίωμα χρήσης του όρου ''μετεκπαιδευθείς στο διαβήτη''.
Με άλλα λόγια, η εκπαίδευση των γενικών ιατρών στην παθολογία κατά τη διάρκεια της ειδικότητας, δεν κατοχυρώνει το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον τίτλο του παθολόγου από αυτούς, όπως πολύ συχνά βλέπουμε έξω από ιατρεία γενικών ιατρών και κατά τη σύστασή τους σε ασθενείς. (Δεν έχω ακούσει κανέναν γενικό ιατρό να λέει σε ασθενή που τον προσφωνεί ΄΄παθολόγο'', ότι δεν είναι παθολόγος αλλά γενικός ιατρός. Αντίθετα έχω ακούσει γενικούς ιατρούς να λένε ότι δεν είναι καρδιολόγοι, χειρουργοί κλπ).
Τέλος, η μετεκπαίδευση των γενικών ιατρών, οριζόταν έτσι εξαρχής, από της εκδόσεως της υπουργικής απόφασης (1989) που όριζε τα αντικείμενα μετεκπαίδευσης και δεν άλλαξε στην πορεία.