Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Περί "διαβητολογίας" και όχι μόνο..

<< < (10/32) > >>

md:
Ειρηνη υμιν συναδελφοι!
Αν και δεν κατεχω καμια απο τις δυο ειδικοτητες,ωστοσο εχω βαρεθει να βλεπω οστεοπαθητικους να δηλωνουν ιατροι,ψυχολογους που κανουν το ιδιο για να μην αναφερω καθε φυσιοθεραπευτη-στην καλυτερη περιπτωση-καθε τσαρλατανο στην χειροτερη να δηλωνει βελονιστης!
Τουλαχιστον ο παθολογος και ο γενικος ιατρος ειναι και οι δυο ιατροι!
Θα μου πειτε ειναι μικρη η πιτα...αν μη τι αλλο ομως ειναι ελαφρως πιο δικαιο να κονταροχτυπιουνται δυο ιατρικες ειδικοτητες απο το να "χτυπαει'' ορθοπεδικα περιστατικα ο οστεοπαθητικος-και,οχι δεν ειμαι οπθοπαιδικος...

Gateopener:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕιναι προφανες πως εκ του νομου μπορουμε να κανουμε μετεκπαιδευση στο Σ.Δ επι τριμηνο.
Τωρα 2 μετρα και 2 σταθμα δεν μπορουν να υπαρχουν, δηλαδη μπορουμε εμεις οι Γ.Ι να αναγραφουμε "Μετεκπαιδευθεις στο Σ.Δ." απολυτως νομιμα, αλλα οσον αφορα τη λεξη-τιτλο "Διαβητολογος" ή δεν θα την αναγραφει κανενας αφου δεν αποτελει ειδικοτητα ή μπορει να αναγραφεται απο οποιον εχει κανει μετεκπαιδευση ή εξειδικευση. Υπαρχει ο ορισμος του Διαβητολογου σε καποιο νομο-ΦΕΚ και με ποια κριτηρια διδεται;

Τωρα για το ΚΕΣΥ που αναφερθηκε, να ενημερωσω πως το ΚΕΣΥ εμπλεκεται μονο στο θεμα της εκπαιδευτικης αδειας.Οταν τελειωσει η μετεκπαιδευση αυτο το χαρτι κατατιθεται ή και επικυρωνεται καπου περα απο τη βεβαιωση που λαμβανεις απο το Διευθυντη του εκπαιδευτικου κεντρου;

--- Τέλος παράθεσης ---
Το ΚΕ.Σ.Υ. ειναι το Ανωτατο Οργανο στον Τομεα της Υγειας,ανωτερο και απο τον Υπουργο.

Δημήτρης Μακρέας:
Ο καβγάς είναι για την αγορά και μόνο ή υπάρχει κάποιο περιεχόμενο που μου διαφεύγει?

GirousisN:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟ καβγάς είναι για την αγορά και μόνο ή υπάρχει κάποιο περιεχόμενο που μου διαφεύγει?

--- Τέλος παράθεσης ---
Σε μια αγορά που διαρκώς -ελέω κυβερνητικών αποφάσεων - βαίνει μειούμενη, με ανυπαρξία οποιοδήποτε ελέγχου (φωτεινές επιγραφές έξω από ιατρεία, διευθυντές ΚΥ με ιδ. ελικόπτερα χωρίς όμως πτυχίο ιατρικής) όλοι μας προσπαθούμε να επιπλεύσουμε. Κάποιοι σ' αυτή την προσπάθεια δηλώνουν στους τίτλους τους και πράγματα που δεν ισχύουν ( συνηθισμένη πρακτική και στο δημ. τομέα).

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟ καβγάς είναι για την αγορά και μόνο ή υπάρχει κάποιο περιεχόμενο που μου διαφεύγει?

--- Τέλος παράθεσης ---
Να σου πω την αλήθεια ούτε μετεκπαίδευση έχω κάνει στο διαβήτη ούτε και με τις υπάρχουσες συνθήκες πρόκειται να κάνω. Από την ειδικότητα ήταν ένα αντικείμενο που μου άρεσε, παρακολουθώ συνέδρια, διαλέξεις, δημοσιεύσεις και πάνω από όλα πως πάνε οι ασθενείς μου. Συχνά με ρωτάνε αν είμαι διαβητολόγος. Η απάντηση μου είναι σαφής και ξεκάθαρη: "Όχι, δεν είμαι διαβητολόγος. Απλά, μου αρέσει σαν αντικείμενο η αντιμετώπιση του διαβήτη και διαβάζω παραπάνω για αυτό." Γλίτωσα από τις παθογένειες του ΕΣΥ, όπου μπορείς να μαζεύεις χαρτιά και μετεκπαιδεύσεις 10 καρδιναλίων αλλά την HBA1c να την διατηρείς στο 10 χωρίς τύψεις και είμαι χαρούμενος που δεν χρειάζεται να γράψω πουθενά που είμαι μετεκπαιδευμένος. Το πόσο καλά πάνε οι ασθενείς μου είναι η καλύτερη πινακίδα για μένα και η καλύτερη διαφήμιση. Η άσκηση της ειδικότητας της γενικής ιατρικής δεν προσφέρεται για αρπαχτές.

Γιατί χάνω το χρόνο μου σε αυτή τη συζήτηση; Γιατί όταν βλέπω το παρακάτω παθαίνω κάτι και τουλάχιστον μια υποστήριξη προς τους συναδέλφους που τόλμησαν να πουν ότι μετεκπαιδεύτηκαν στο διαβήτη θα την κάνω. Βλέπεις πρόκειται για αγορά εντός του ΕΣΥ και όχι εντός του μισητού ιδιωτικού τομέα......

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςBREAKING NEWS
Συλλογος Διαβητικων Νομου Βορειου Ελλαδας,οπου εργαζομαι,εγκαλει με μηνυτηρια αναφορα κατα παντος υπευθυνου (Γ.Ι.,Ιατρικο Συλλογο),συναδελφους Γ.Ι. (και εμενα),με ζητουμενο οτι παρολο εχουμε μετεκπαιδευτει στο Σ.Δ. σε Διαβητολογικο Κεντρο με εκπαιδευτικη αδεια απο το ΚΕ.Σ.Υ., ΔΕΝ μπορουν να διαχειριστουν ασθενεις με Σ.Δ.,ουτε να χρησιμοποιουν τη φραση "Μετεκπαιδευθεις στο Σ.Δ.".
Νομιζω οτι ειναι μια καλη ευκαιρια για αναδειξη της ειδικοτητας και μεσω δικαστικων οδων !!!

--- Τέλος παράθεσης ---

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση