Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Περί "διαβητολογίας" και όχι μόνο..

<< < (12/32) > >>

Πατρωνάκης Μάνος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕιδικότητα ή υποειδικότητα διαβητολόγου δεν υπάρχει, υπάρχει όμως εξειδίκευση διαβητολόγου.


--- Τέλος παράθεσης ---
Οι εξειδικεύσεις στη Παθολογία είναι δύο, Λοιμωξιολογία & ΜΕΘ. Τα υπόλοιπα όπως Διαβητολογία ή Γηριατρική κ.λ.π είναι μετεκπαίδευση.
 Παρ' ότι δεν θα ήθελα να συμμετέχω σε ένα διάλογο που έχει ξεφύγει εξ αρχής από το Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας.

ΑΡΗΣ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕιδικότητα ή υποειδικότητα διαβητολόγου δεν υπάρχει, υπάρχει όμως εξειδίκευση διαβητολόγου.


--- Τέλος παράθεσης ---
Οι εξειδικεύσεις στη Παθολογία είναι δύο, Λοιμωξιολογία & ΜΕΘ. Τα υπόλοιπα όπως Διαβητολογία ή Γηριατρική κ.λ.π είναι μετεκπαίδευση.
 Παρ' ότι δεν θα ήθελα να συμμετέχω σε ένα διάλογο που έχει ξεφύγει εξ αρχής από το Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας.

--- Τέλος παράθεσης ---

Δε συμμερίζεται την άποψή σας το ΦΕΚ 149Β/1988 το οποίο αναφέρεται σε τομείς και θέματα εξειδίκευσης στην παθολογία.

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓια όσους το θέλουν πιο αναλυτικά, θα αναφέρω ένα άλλο παράδειγμα.

Ίσως έχετε δει σε κάποιο κανάλι μικρής εμβέλειας μια κυρία με μαλλί κουρτίνα και γυαλιά που διαφημίζει τουλάχιστον 10 χρόνια σαμπουάν και λοσιόν κατά της τριχόπτωσης. Στην εκπομπή υπάρχουν και τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον κόσμο που ζητούν πληροφορίες για τα προιόντα. Η συγκεκριμένη κυρία, ποτέ δεν έχει πει ότι είναι γιατρός ή δερματολόγος (πώς άλλωστε να το πει αφού δεν είναι, αλλά και θα μπλέξει με το νόμο).

Η ίδια όμως χρησιμοποιεί εκφράσεις του τύπου, ''Ελάτε να σας κάνω μια διάγνωση από κοντά με επιστημονικό τρόπο'', ''Είμαι ειδική στο δέρμα του τριχωτού''.
Ποιος κάνει διαγνώσεις και χρησιμοποιεί επιστημονικούς τρόπους? Συνειρμικά περνάει το μήνυμα ότι κάνει το ίδιο με τους γιατρούς, άρα είναι γιατρός, αλλά παρόλο αυτά δεν το έχει πει ποτέ. Είναι ειδική στο δέρμα, άρα κάνει το ίδιο με το δερματολόγο, αλλά δεν είναι δερματολόγος. Αφήνει όμως εντυπώσεις. Και την ευθύνη δεν την έχει η ίδια, καθώς δεν ευθύνεται για το πώς επεξεργάζεται το κοινό τις πληροφορίες που δίνει. Αν ο κόσμος νομίζει ότι είναι δερματολόγος δικό του πρόβλημα, η ίδια με το νόμο είναι εντάξει.

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν νομίζω ότι συγκρίνονται τα παραδείγματα. Η συγκεκριμένη κυρία δεν έχει ούτε πτυχίο σε κάποιο αντικείμενο, ούτε μετεκπαίδευση, ούτε εξειδίκευση. Εκτός κι αν νομίζετε ότι εκφράζει κάποιον που μετά από κάποια εξειδίκευση, δηλώνει τίτλο που νομικά δεν υφίσταται. Το ερώτημα είναι σαφές και αναρωτιέμαι εάν το ξέρετε:

Υπάρχει ειδικότητα ή υποειδικότητα Διαβητολόγου; Αν δεν υπάρχει, η χρήση αυτού του τίτλου είναι παράνομη.
Η πραγματικότητα είναι απλή. Δηλώνεις τι έχεις λάβει: Μετεκπαίδευση ή εξειδίκευση σε συγκεκριμένο αντικείμενο.
Αν δεν έχετε την δυνατότητα να το καταλάβετε, δεν μπορώ να κάνω τίποτα.

ΑΡΗΣ:
Η απάντηση είναι απλή. Η δημιουργία εντυπώσεων με σκοπό την πλάνη αποτελεί αδίκημα. Συμμορφωθείτε με τη δεοντολογία.
(Παρεμπιπτόντως, η παραπάνω κυρία έχει προφανώς πτυχίο, αλλά αισθητικής και ίσως μετεκπαίδευση στις τρίχες).

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλημέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής-η κατοχή διδακτορικής διατριβής σε συγκεκριμένο αντικείμενο και με βάση το σκεπτικό των παραπάνω, πως θα μπορούσε να προσδιοριστεί??

--- Τέλος παράθεσης ---

Όταν κανείς έχει διδακτορικό αναγράφει: Διδάκτωρ (ή Δρ. συντομογραφικά) τάδε αντικειμένου (εδώ αναφέρεται το αντικείμενο όπως προσδιορίζεται από το πρακτικό της επταμελούς εξεταστικής επιτροπής) τάδε Πανεπιστημίου.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση