Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ
Περί "διαβητολογίας" και όχι μόνο..
ΑΡΗΣ:
Χρησιμοποιείτε τη λέξη ''διαβητολόγος'' και δεν κατανοείται ότι αυτή συνδέεται με κάποιο νόημα. Όλες οι λέξεις νοηματοδοτούνται.
Αφού κουράζεστε τόσο εύκολα, να πείτε του φίλου σας, να κάνει το ΦΕΚ του 89 από ειδίκευση 3 μηνών σε επιμόρφωση 15 ημερών. Και να μην παραλείψει την ιδιότητα, πως δηλαδή θα λέγονται αυτοί που θα την παρακολουθήσουν. Κάποιο δυσκολεύονται να κατανοήσουν ότι κάποιος π.χ. που ασχολείται με την εκπαίδευση, λέγεται εκπαιδευτικός, κάποιος που ασχολείται με τα υδραυλικά, λέγεται υδραυλικός κοκ. Πρέπει να το δούν σε ΦΕΚ.
Δ. Κουναλάκης:
Μου διαγράψανε το μήνυμα....
Μια χάρη ήθελα και εγώ να ζητήσω και μου την διαγράψανε.... το ξαναγράφω λοιπόν:
Επειδή με κούρασε η όλη συζήτηση νομίζω ότι πρέπει να ζητήσω από ένα φίλο μου να αλλάξει το ΦΕΚ του 89 και οι 3 μήνες μετεκπαίδευσης να γίνουν 15 μήνες εξειδίκευσης....
Και λύνεται και το πρόβλημα.....
Denominator:
Απεναντίας, εγώ θα πρότεινα να γίνει ένα ΦΕΚ που να προβλέπει, σε όσους ιατρούς ΠΦΥ το επιθυμούν, να μπορούν να εκπαιδευθούν στο διαβήτη με συγκεκριμένη διαδικασία κι ας λέγονται όπως θέλει (το ΦΕΚ).
ΑΡΗΣ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑπεναντίας, εγώ θα πρότεινα να γίνει ένα ΦΕΚ που να προβλέπει, σε όσους ιατρούς ΠΦΥ το επιθυμούν, να μπορούν να εκπαιδευθούν στο διαβήτη με συγκεκριμένη διαδικασία κι ας λέγονται όπως θέλει (το ΦΕΚ).
--- Τέλος παράθεσης ---
Μα ήδη ισχύει. Όποιος γιατρός, όχι μόνο της πρωτοβάθμιας, αλλά και δευτεροβάθμιας υγείας επιθυμεί, μπορεί να εκπαιδευτεί στο σακχαρώδη διαβήτη. Έτσι υπάρχει μια πληθώρα από επιμορφώσεις, εκπαιδευτικών σεμιναρίων, εξειδικεύσεις, μετεκπαιδεύσεις και κύκλοι μετεκπαίδευσης, καταρτίσεις (ίσως και επανακαταρτίσεις) κλπ που από το καθένα μπορεί κάποιος να αποκτήσει τίτλο, πτυχίο, δίπλωμα, πιστοποιητικό ή βεβαίωση παρακολούθησης.
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑπεναντίας, εγώ θα πρότεινα να γίνει ένα ΦΕΚ που να προβλέπει, σε όσους ιατρούς ΠΦΥ το επιθυμούν, να μπορούν να εκπαιδευθούν στο διαβήτη με συγκεκριμένη διαδικασία κι ας λέγονται όπως θέλει (το ΦΕΚ).
--- Τέλος παράθεσης ---
Μα ήδη ισχύει. Όποιος γιατρός, όχι μόνο της πρωτοβάθμιας, αλλά και δευτεροβάθμιας υγείας επιθυμεί, μπορεί να εκπαιδευτεί στο σακχαρώδη διαβήτη. Έτσι υπάρχει μια πληθώρα από επιμορφώσεις, εκπαιδευτικών σεμιναρίων, εξειδικεύσεις, μετεκπαιδεύσεις και κύκλοι μετεκπαίδευσης, καταρτίσεις (ίσως και επανακαταρτίσεις) κλπ που από το καθένα μπορεί κάποιος να αποκτήσει τίτλο, πτυχίο, δίπλωμα, πιστοποιητικό ή βεβαίωση παρακολούθησης.
--- Τέλος παράθεσης ---
´Οχι, όχι. Εννοώ να προβλεφθεί σε εθνικό επίπεδο μία ενιαία και επίσημη διαδικασία με τίτλο που να απευθύνεται σε όλους τους γιατρούς της ΠΦΥ. Ο Σ/Δ έχει σαφέστατα πρωτοβάθμιο επίπεδο πρόληψης κα θεραπείας και συνεπώς δε θα πρέπει να υπάρχουν οι διακρίσεις μεταξύ των ειδικοτήτων, οι οποίες απέμειναν απο τον καιρό που και οι ίδιοι οι ιθύνοντες σκέπτονταν διαφορετικά το ρόλο της ΠΦΥ, του Γενικού Ιατρού και του Παθολόγου.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση