Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Περί "διαβητολογίας" και όχι μόνο..

<< < (20/32) > >>

ΑΡΗΣ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠρος προβληματισμό της σύνδεσης ενός τομέα παροχής υπηρεσιών με επιστημονική γνώση, θα αναφέρω το εξής υποθετικό σύστημα υγείας. Το ΕΝ.Σ.Υ. (Εννιαίο Σύστημα Υγείας), σε αντιδιαστολή με το Ε.Σ.Υ. (Εθνικό Σύστημα Υγείας), αποτελείται από τον πρωτοβάθμια περίθαλψη, στην οποία παρέχουν υπηρεσίες οι γενικοί ιατροί, ενώ σε δευτεροβάθμιο επίπεδο, παρέχουν υπηρεσίες οι παθολόγοι, που πλέον θα ονομάζονται κλινικοί ιατροί (με ειδίκευση στην κλινική ιατρική) και αντιμετωπίζουν περιστατικά του σημερινού νοσοκομειακού παθολογικού τομέα και οι γενικοί χειρουργοί που αντιμετωπίζουν όλα τα περιστατικά του νοσοκομειακού χειρουργικού τομέα.

Ο όρος ''παθολόγος'' κρίνεται παράνομος και άρα και ανύπαρκτος, με τη συμβολή γνωμοδοτήσεων του γνωστού δικηγορικού γραφείου. Σε τριτοβάθμιο επίπεδο θα υπάρχουν όλες οι άλλες ειδικότητες. Εννοείται ότι έχουν γίνει οι κατάλληλες ρυθμίσεις στην κατανομή θέσεων ειδικευομένων από την πολιτεία, ώστε να παρέχονται υπερπολλαπλάσιες θέσεις ειδικευομένων στη γενική ιατρική, τη γενική χειρουργική και την κλινική ιατρική, σε σχέση με τις παρεχόμενες θέσεις στις υπόλοιπες ειδικότητες.

Σκεφτείτε τα προβλήματα που θα προκύψουν από την τεχνοκρατική σύνδεση ιατρικών ειδικοτήτων με τομείς παροχής υπηρεσιών υγείας και όχι με γνωστικά αντικείμενα, παραβλέποντας το θετικό που προκύπτει από τις οικονομίες κλίμακας, που ίσως είναι και το μοναδικό (και αυτό που μόνο ενδιαφέρει την πολιτεία).

--- Τέλος παράθεσης ---

Το παραπάνω υποθετικό σενάριο, συμπληρώνεται με την επαγγελματική ενασχόληση των γενικών ιατρών στην οικογενειακή ιατρική, των γενικών χειρουργών και κλινικών ιατρών στην νοσηλευτική ιατρική και των υπολοίπων ειδικοτήτων της τριτοβάθμιας περίθαλψης στην εξειδικευμένη ιατρική.

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο παραπάνω υποθετικό σενάριο, συμπληρώνεται με την επαγγελματική ενασχόληση των γενικών ιατρών στην οικογενειακή ιατρική, των γενικών χειρουργών και κλινικών ιατρών στην νοσηλευτική ιατρική και των υπολοίπων ειδικοτήτων της τριτοβάθμιας περίθαλψης στην εξειδικευμένη ιατρική.

--- Τέλος παράθεσης ---

Συμφωνώ απόλυτα. Πρέπει να πάρουν τους παθολόγους από τα κέντρα υγείας και να τους στείλουν στις παθολογικές κλινικές στα νοσοκομεία να κάνουν ότι εξειδικευμένη ιατρική τους αφήσουν οι υπόλοιπες υπερ-εξειδικευμένες ειδικότητες.... Και αυτό θα δώσει ιδιαίτερη χαρά σε κάποιους..... Θα το μεταφέρω ο ίδιος προσωπικά.... και ξέρω ότι στα περισσότερα νοσοκομεία τους λείπουν παθολόγοι. Βγάλε μου και μια απόφαση στήριξης από την επιστημονική σου εταιρία να μπει σε τροπολογία αυτή τη βδομάδα.

ΑΡΗΣ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο παραπάνω υποθετικό σενάριο, συμπληρώνεται με την επαγγελματική ενασχόληση των γενικών ιατρών στην οικογενειακή ιατρική, των γενικών χειρουργών και κλινικών ιατρών στην νοσηλευτική ιατρική και των υπολοίπων ειδικοτήτων της τριτοβάθμιας περίθαλψης στην εξειδικευμένη ιατρική.

--- Τέλος παράθεσης ---

Συμφωνώ απόλυτα. Πρέπει να πάρουν τους παθολόγους από τα κέντρα υγείας και να τους στείλουν στις παθολογικές κλινικές στα νοσοκομεία να κάνουν ότι εξειδικευμένη ιατρική τους αφήσουν οι υπόλοιπες υπερ-εξειδικευμένες ειδικότητες.... Και αυτό θα δώσει ιδιαίτερη χαρά σε κάποιους..... Θα το μεταφέρω ο ίδιος προσωπικά.... και ξέρω ότι στα περισσότερα νοσοκομεία τους λείπουν παθολόγοι. Βγάλε μου και μια απόφαση στήριξης από την επιστημονική σου εταιρία να μπει σε τροπολογία αυτή τη βδομάδα.

--- Τέλος παράθεσης ---

Λύνετε το πρόβλημα μονόπλευρα, μεμονωμένα και με εμπάθεια. Επίσης θεωρείτε ότι επιστημονικά θέματα λύνονται με τροπολογίες. ''Θα κάνουμε έναν νόμο και θα το λέμε έτσι''.

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο παραπάνω υποθετικό σενάριο, συμπληρώνεται με την επαγγελματική ενασχόληση των γενικών ιατρών στην οικογενειακή ιατρική, των γενικών χειρουργών και κλινικών ιατρών στην νοσηλευτική ιατρική και των υπολοίπων ειδικοτήτων της τριτοβάθμιας περίθαλψης στην εξειδικευμένη ιατρική.

--- Τέλος παράθεσης ---

--- Τέλος παράθεσης ---

Λύνετε το πρόβλημα μονόπλευρα, μεμονωμένα και με εμπάθεια.

--- Τέλος παράθεσης ---
Καθόλου. Υπάρχει η ιδέα να πάνε οι παθολόγοι των κέντρων υγείας στα νοσοκομεία να καλύψουν κλινικές και εφημερίες. Και τα ΠεΔΥ να μείνουν με γενικούς ιατρούς από τα κέντρα υγείας και τα ΠΙ συνεπικουρούμενους από άλλες ειδικότητες και όπου δεν βρίσκουν γενικούς ιατρούς, παθολόγους επικουρικούς ή με μπλοκάκι.
Νομίζω ότι τους βοηθάτε σημαντικά σε αυτή την ιδέα με τα γραφόμενα σας. Εάν θέλετε και βοήθεια, είμαι απόλυτα πρόθυμος να σας βοηθήσω να εφαρμοστεί η παραπάνω ιδέα αν και δεν συμφωνώ μαζί της.
Προσωπικά θεωρώ ότι ένας παθολόγος που δουλεύει χρόνια στην ΠΦΥ πρέπει να τον βοηθήσουν σε εκπαίδευση σωστά και χωρίς "διαταγές" και να έχει ρόλο οικογενειακού ιατρού χωρίς διακρίσεις. Αν εκφράζετε όμως τους παθολόγους της Βόρειας Ελλάδας, ίσως τότε να έχω άδικο και το υπουργείο να έχει δίκιο.

ΑΡΗΣ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο παραπάνω υποθετικό σενάριο, συμπληρώνεται με την επαγγελματική ενασχόληση των γενικών ιατρών στην οικογενειακή ιατρική, των γενικών χειρουργών και κλινικών ιατρών στην νοσηλευτική ιατρική και των υπολοίπων ειδικοτήτων της τριτοβάθμιας περίθαλψης στην εξειδικευμένη ιατρική.

--- Τέλος παράθεσης ---

--- Τέλος παράθεσης ---

Λύνετε το πρόβλημα μονόπλευρα, μεμονωμένα και με εμπάθεια.

--- Τέλος παράθεσης ---
Καθόλου. Υπάρχει η ιδέα να πάνε οι παθολόγοι των κέντρων υγείας στα νοσοκομεία να καλύψουν κλινικές και εφημερίες. Και τα ΠεΔΥ να μείνουν με γενικούς ιατρούς από τα κέντρα υγείας και τα ΠΙ συνεπικουρούμενους από άλλες ειδικότητες και όπου δεν βρίσκουν γενικούς ιατρούς, παθολόγους επικουρικούς ή με μπλοκάκι.
Νομίζω ότι τους βοηθάτε σημαντικά σε αυτή την ιδέα με τα γραφόμενα σας. Εάν θέλετε και βοήθεια, είμαι απόλυτα πρόθυμος να σας βοηθήσω να εφαρμοστεί η παραπάνω ιδέα αν και δεν συμφωνώ μαζί της.

--- Τέλος παράθεσης ---

Γιατί δεν συμφωνείτε? Δε σας θίγει καθόλου. Συνήθως το ''Συμφωνώ'' κολλάει σε ό, τι μας αρέσει.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση