Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)

Μου βγάζει ότι δεν έχω ασφαλιστική ικανότητα παρόλο που πληρώνω ασφάλεια.

(1/4) > >>

Argirios Argiriou:
29/09/2014

Είμαι ιδιώτης Ιατρός συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ. Παρόλο που πληρώνω την ασφάλειά μου στο ΤΣΑΥ πάντα στην ώρα μου και έχω κάνει και επικαιροποίηση στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
όταν χτυπώ το ΑΜΚΑ μου στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος μου βγάζει στην Ημ/νία Λήξης Ασφαλ. Ικανότητας:  Μη διαθέσιμη - Ελέγξτε τη θεώρηση βιβλιαρίου

Αν το αγνοήσω αυτό και πάω να ανοίξω επίσκεψη, πετάγεται ένα εικονίδιο που γράφει:

Σφάλμα

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Περίθαλψης "ΑΤΛΑΣ" από τους Ασφαλιστικούς Φορείς ο ασθενής δε διαθέτει ασφαλιστική ικανότητα. Αν ο ασφαλισμένος έχει ασφαλιστική ικανότητα, θα πρέπει να επισκεφθεί το αρμόδιο υποκατάστημα του Φορέα του με σκοπό να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία του. Διαφορετικά, αν δεν έχει ασφαλιστική ικανότητα, τότε μπορούν να του συνταγογραφήσουν φάρμακα μόνο νοσοκομειακοί ιατροί ή ιατροί των ΠΕΔΥ. Σ' αυτήν την περίπτωση ο νοσοκομειακός ιατρός ή ο ιατρός του ΠΕΔΥ πρέπει να εισάγει στα ασφαλιστικά του στοιχεία τον Φορέα "Δικαιούχοι φαρμακευτικής περίθαλψης Ν.4270/2014", ένδειξη Άμεσου/Έμμεσου «Άμεσος» και Αριθμό Μητρώου τον ΑΜΚΑ του ασθενή.

Έτυχε να μιλήσω για το θέμα αυτό χθες με μία ιδιώτη Φαρμακοποιό και σήμερα με έναν ιδιώτη Ιατρό. Και οι δύο έχουν το ίδιο πρόβλημα.

Τι μας προτείνετε να κάνουμε;

( Οι εκλογές στου Ιατρικούς Συλλόγους γίνονται σε λιγότερο από δύο εβδομάδες και από τα σημαντικότερα θέματα που πρέπει να επιληφθούμε, είναι κατά την γνώμή μου, το ασφαλιστικό).

Δ. Κουναλάκης:
Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα είχα και εγώ αλλά όχι η γυναίκα μου. Και οι δύο είχαμε λάβει ταχυδρομικώς τα γνωστά αυτοκόλλητα για το 2014. Εμένα μάλιστα μου είχαν στείλει και την ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης. Ένα τηλεφωνημα στο τοπικό ΤΣΑΥ ήταν διαφωτιστικό:

Το ΤΣΑΥ διατηρεί διατηρεί δικά του αρχεία για το ποιος είναι ασφαλισμένος και ποιος όχι. Απλά, πολύ απλά, πρέπει κάποιος από το ΤΣΑΥ να το δηλώσει και αυτό στο ATLAS.
Συνεπώς, αρκεί ένα τηλέφωνο στο τοπικό ΤΣΑΥ σας και αίφνης την ίδια μέρα το σύστημα σε αναγνωρίζει.....ασφαλισμένο.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο ίδιο ακριβώς πρόβλημα είχα και εγώ αλλά όχι η γυναίκα μου. Και οι δύο είχαμε λάβει ταχυδρομικώς τα γνωστά αυτοκόλλητα για το 2014. Εμένα μάλιστα μου είχαν στείλει και την ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης. Ένα τηλεφωνημα στο τοπικό ΤΣΑΥ ήταν διαφωτιστικό:

Το ΤΣΑΥ διατηρεί διατηρεί δικά του αρχεία για το ποιος είναι ασφαλισμένος και ποιος όχι. Απλά, πολύ απλά, πρέπει κάποιος από το ΤΣΑΥ να το δηλώσει και αυτό στο ATLAS.
Συνεπώς, αρκεί ένα τηλέφωνο στο τοπικό ΤΣΑΥ σας και αίφνης την ίδια μέρα το σύστημα σε αναγνωρίζει.....ασφαλισμένο.

--- Τέλος παράθεσης ---
Να συμπληρώσω στην τελευταία πρότασή σου: Αρκεί αυτός από το τοπικό ΤΣΑΥ μετά το τηλεφώνημά σου να μεριμνήσει για την ενημέρωση του ATLAS

Προσθέτω μερικά ακόμη "ωραία" που εντόπισα στο "ενημερωμένο" ATLAS
Εν ενεργεία ΟΠΑΔ και ΟΓΑ (όχι συνταξιούχοι) τους βγάζει ασφαλιστική κάλυψη μέχρι 31/12/9999! (τι νόημα έχουν επομένως να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές οι εν ενεργεία αγρότες; )
Σε άμεσα ασφαλισμένο (; ) του ΟΑΕΕ που έβγαζε να ελέγξω το βιβλιάριο όταν πήγαν να προχωρήσω έβγαλε το μήνυμα σφάλματος που ανέφερε παραπάνω ο Αργύρης. Σε έμμεσα ασφαλισμένο (τέκνο) του προηγούμενου έβγαλε πάλι να ελέγξω το βιβλιάριο και όταν πήγα να προχωρήσω για έκδοση συνταγής με άφησε να προχωρήσω κανονικά!

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝα συμπληρώσω στην τελευταία πρότασή σου: Αρκεί αυτός από το τοπικό ΤΣΑΥ μετά το τηλεφώνημά σου να μεριμνήσει για την ενημέρωση του ATLAS
--- Τέλος παράθεσης ---
Το κάνει άμεσα από το computer του, αν το θέλει. Χρειάζεται 30" για ένα υπάλληλο που έχει μπει με ΑΣΕΠ.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠροσθέτω μερικά ακόμη "ωραία" που εντόπισα στο "ενημερωμένο" ATLAS
Εν ενεργεία ΟΠΑΔ και ΟΓΑ (όχι συνταξιούχοι) τους βγάζει ασφαλιστική κάλυψη μέχρι 31/12/9999! (τι νόημα έχουν επομένως να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές οι εν ενεργεία αγρότες; )
Σε άμεσα ασφαλισμένο (; ) του ΟΑΕΕ που έβγαζε να ελέγξω το βιβλιάριο όταν πήγαν να προχωρήσω έβγαλε το μήνυμα σφάλματος που ανέφερε παραπάνω ο Αργύρης. Σε έμμεσα ασφαλισμένο (τέκνο) του προηγούμενου έβγαλε πάλι να ελέγξω το βιβλιάριο και όταν πήγα να προχωρήσω για έκδοση συνταγής με άφησε να προχωρήσω κανονικά!

--- Τέλος παράθεσης ---
Μόνιμοι υπάλληλοι του ΟΠΑΔ έχουν τέτοια ασφάλιση, όπως και μόνιμοι υπάλληλοι του ΟΓΑ που έχουν όλοι τους βιβλιάριο του ΟΓΑ.
Το φρενάρισμα γίνεται μόνο στα άμεσα μέλη. Τα έμμεσα δεν τα ξέρουν ακόμη και δεν σε φρενάρουν με τον αέρα του σίγουρου....

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜόνιμοι υπάλληλοι του ΟΠΑΔ έχουν τέτοια ασφάλιση, όπως και μόνιμοι υπάλληλοι του ΟΓΑ που έχουν όλοι τους βιβλιάριο του ΟΓΑ.
Το φρενάρισμα γίνεται μόνο στα άμεσα μέλη. Τα έμμεσα δεν τα ξέρουν ακόμη και δεν σε φρενάρουν με τον αέρα του σίγουρου....

--- Τέλος παράθεσης ---
Αναφέρομαι σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ (αγρότες υποτίθεται σε μερικές περιπτώσεις) που πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές κάθε χρόνο ή εξάμηνο. Τους βγάζει ασφαλιστική ικανότητα μέχρι 31/12/9999.
Για τα έμμεσα μέλη, στην περίπτωση που ανέφερα, έβαλα το ΑΜΚΑ του παιδιού και μετά το ΑΜΚΑ του άμεσα ασφαλισμένου (που δεν με άφηνε να συνταγογραφήσω), επομένως τους πληροφορούσα ότι το παιδί είναι έμμεσα ασφαλισμένο μέσω κάποιου που το σύστημα εμφανίζει ότι έχει πρόβλημα με την ασφάλισή του, και στο έμμεσα (παιδί) με άφηνε να συνταγογραφήσω.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝα συμπληρώσω στην τελευταία πρότασή σου: Αρκεί αυτός από το τοπικό ΤΣΑΥ μετά το τηλεφώνημά σου να μεριμνήσει για την ενημέρωση του ATLAS
--- Τέλος παράθεσης ---
Το κάνει άμεσα από το computer του, αν το θέλει. Χρειάζεται 30" για ένα υπάλληλο που έχει μπει με ΑΣΕΠ.

--- Τέλος παράθεσης ---
Οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, που απευθύνονται όταν έχουν πρόβλημα; Στους τοπικούς αντιπροσώπους; Εκεί δεν παίζει computer και ΑΣΕΠ με τίποτα!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση