Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)

Μου βγάζει ότι δεν έχω ασφαλιστική ικανότητα παρόλο που πληρώνω ασφάλεια.

<< < (3/4) > >>

Ορθοπαιδικός:
Μετά απο δημοσίευμα του Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος γέμισαν οι ιατρικές σελίδες με την συγκεκριμένη "είδηση" (σε εισαγωγικά γιατί εμείς το ξέραμε - καιρός ήταν να το μάθουν και οι άλλοι). Αντιγράφω ένα σχετικό: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Σε μία ακόμη δίνη, γραφειοκρατική αυτή τη φορά βρίσκονται πολλοί γιατροί, οι οποίοι διαπιστώνουν ότι έχουν χαθεί τα ένσημά τους, με το ΤΣΑΥ να αντιμετωπίζει βαρύτατες καταγγελίες από την πλευρά των ασφαλισμένων, για την απώλεια δημόσιων εγγράφων.
    Οι υπηρεσίες του ΤΣΑΥ του μεγαλύτερου (μοναδικού; ίσως έχουν ξεμείνει μερικοί με ΟΠΑΔ, α και οι Στρατιωτικοί) ασφαλιστικού Οργανισμού για τους υγειονομικούς, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, ζητά από τους ασφαλισμένους να ανακτήσουν πιστοποιητικά ηλικίας 20 και 40 ετών. Εάν αυτό, δεν αποτελεί μία ακόμη γραφειοκρατική τρέλα από την πλευρά του Δημοσίου, τότε τι άλλο μπορεί να αποτελεί;
    Πολλοί ασφαλισμένοι, διαπιστώνουν την εκκρεμότητα που έχουν με το ΤΣΑΥ, όταν χρειαστούν κάποια θεώρηση ή και ασφαλιστική ενημερότητα. Οι υπηρεσίες του ΤΣΑΥ, τους καλούν να προσκομίσουν πιστοποιητικά προϋπηρεσίας τα οποία ενδέχεται να αφορούν αγροτικό, ή εργασία πριν από 20 έως και 40 χρόνια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πρόβλημα φαίνεται ότι έχει συμβεί κατά την μεταφορά του χειρόγραφου αρχείου σε ψηφιακή μορφή.
    Οι γιατροί από την πλευρά τους, πνέουν μένεα, όπως είναι φυσικό και απειλούν με μηνύσεις για απώλεια δημοσίων εγγράφων. Την ίδιια ώρα, ο κ. Αντώνης Σελλιανάκης- πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ)  στο οποίο ανήκει πλέον το ΤΣΑΥ, αναφέρει ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση. Δεν αποκλείεται ότι με το πέρασμα των ετών και εξαιτίας του ότι το σύστημα βασιζόταν σε χειρόγραφα φακέλου, κάποια πιστοποιητικά να έχουν παραπέσει, ωστόσο δεν είναι αυτός ο κανόνας, καθώς πολλοί γιατροί ξεχνούν να φέρουν στο Ταμείο, το χαρτί από το αγροτικό ή από άλλη προϋπηρεσία, όπως αναφέρει. Επιπλέον, η προηγούμενη διοίκηση του ΕΤΑΑ, πήρε την απόφαση να τους ζητήσει επικαιροποίηση των φακέλων τους, προκειμένου να συγκεντρωθούν όσα πιστοποιητικά δεν υπάρχουν. Την πολιτική αυτή στηρίζει και η παρούσα διοίκηση.
    Εν τω μεταξύ να θυμίσουμε, ότι και ο Α' Αντιπρόεδρος του ΠΙΣ γιατρός ενδοκρινολόγος κ. Γιάννης Μπασκόζος, προχώρησε την Τετάρτη σε καταγγελίες κατά του ΤΣΑΥ για τον λόγο αυτό. Σύμφωνα με τον κ. Μπασκόζο, το Ταμείο τον εμφανίζει ως ανασφάλιστο, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος πληρώνει ανελιπώς τις εισφορές του εδώ και 20 χρόνια.

Denominator:
Έπρεπε να συμβεί αυτό στο Μπασκόζο, για να πάρουν χαμπάρι οι καρεκλοκένταυροι ότι το ΤΣΑΥ είναι σε τέτοια χάλια. Ντροπή.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Έκανα λοιπόν εγγραφή στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΤΣΑΥ και μετά την ενημέρωση (τρόπος του λέγειν) του ηλεκτρονικού μου φακέλου διαπιστώνω:
- Αναφέρομαι ως "άνευ ειδικότητας".
- Κάποτε ξεκίνησα να κάνω αγροτικό το οποίο δεν φαίνεται να τελείωσα ποτέ. Ως εργοδότης φαίνεται το νοσοκομείο Μυτιλήνης (εκεί που έκανα το αγροτικό)
- Κάποια στιγμή στη συνέχεια κατετάγην στο στρατό για να εκπληρώσω τη στρατιωτική μου θητεία αλλά δεν φαίνεται να έχω απολυθεί ακόμη.
- Η περίοδος της ειδικότητας δεν φαίνεται πουθενά.
- Στη συνέχεια φαίνεται να εργάζομαι έμμισθα. Ως εργοδότης φαίνεται το νοσοκομείο Χίου όπως ισχύει τώρα.

Συνοψίζοντας, σύμφωνα με τα αρχεία του ΤΣΑΥ: Δεν έχω κάνει ειδικότητα, εργάζομαι ως αγροτικός στη Μυτιλήνη, εργάζομαι ως "άνευ ειδικότητας" στη Χίο και είμαι στρατιώτης. Όλα αυτά ταυτόχρονα!
Φυσικά δεν αναφέρεται θεώρηση βιβλιαρίου για το 2015 ενώ πέρσι (με το ίδιο υποθέτω "πολυάσχολο" εργασιακό καθεστώς όπως παραπάνω) είχαν στείλει αυτοκόλλητα θεώρησης για το 2014 για μένα και τα παιδιά.
Προβλέπεται Γολγοθάς για να ξεμπλέξω.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣυνοψίζοντας, σύμφωνα με τα αρχεία του ΤΣΑΥ: Δεν έχω κάνει ειδικότητα, εργάζομαι ως αγροτικός στη Μυτιλήνη, εργάζομαι ως "άνευ ειδικότητας" στη Χίο και είμαι στρατιώτης. Όλα αυτά ταυτόχρονα!
--- Τέλος παράθεσης ---
   Πίστεψε με, τίποτα απο αυτά δεν μου φαίνεται περίεργο. Είναι απολύτως φυσικά. Και τώρα που, πιθανότατα, θα πρέπει να γραφούν στην ηλεκτρονική υπηρεσία όλοι οι "δημόσιοι" γιατροί, θα βρεθούν πάμπολες τέτοιες περιπτώσεις (όπως και ο συνάδερφος Μπασκόζος άνωθεν). Καλή τύχη (και άρχισε να μαζεύεις χαρτιά, όσα δεν έχεις τουλάχιστον).
   Η δικαιολογία βέβαια υπάρχει, μην ξεχνάμε τους δύο σκληρούς (και αδυσώπητους) δίσκους που "χάθηκαν" απο το ΤΣΑΥ. Η ανικανότητα δεν συνιστά δικαιολογία...
   Προσωπικά, έχοντας πάει αρκετές φορές διάφορα στοιχεία που μου ζητήθηκαν στο ΤΣΑΥ, ακόμα αντιμετωπίζω πρόβλημα. Δεν είμαι αισιόδοξος...
   Πολλές φορές αναρωτιέμαι μήπως είναι καλύτερα στον ΟΑΕΕ;

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣυνοψίζοντας, σύμφωνα με τα αρχεία του ΤΣΑΥ: Δεν έχω κάνει ειδικότητα, εργάζομαι ως αγροτικός στη Μυτιλήνη, εργάζομαι ως "άνευ ειδικότητας" στη Χίο και είμαι στρατιώτης. Όλα αυτά ταυτόχρονα!
--- Τέλος παράθεσης ---
  Πίστεψε με, τίποτα απο αυτά δεν μου φαίνεται περίεργο. Είναι απολύτως φυσικά. Και τώρα που, πιθανότατα, θα πρέπει να γραφούν στην ηλεκτρονική υπηρεσία όλοι οι "δημόσιοι" γιατροί, θα βρεθούν πάμπολες τέτοιες περιπτώσεις (όπως και ο συνάδερφος Μπασκόζος άνωθεν). Καλή τύχη (και άρχισε να μαζεύεις χαρτιά, όσα δεν έχεις τουλάχιστον).

--- Τέλος παράθεσης ---
Για το χρόνο της ειδικότητας πρέπει να πάρω ένα χαρτί από το νοσοκομείο ότι υπηρέτησα ως ειδικευόμενος από τότε έως τότε. Ένα χαρτί που δεν το χρειάστηκα μέχρι τώρα στην πορεία μου. Ελπίζω να μπορέσω να το πάρω.

Πήρα πτυχίο.
Έκανα αίτηση για άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, μου ζήτησαν πτυχίο και το κατέθεσα.
Πήρα άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
Ξεκίνησα αγροτικό, μου ζήτησαν πτυχίο και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και τα κατέθεσα.
Τελείωσα αγροτικό, πήρα σχετική βεβαίωση εκπλήρωσης.
Εκπλήρωσα τη στρατιωτική μου θητεία και πήρα το (γνωστό) πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α.
Ξεκίνησα ειδικότητα μου ζήτησαν πτυχίο, άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, βεβαίωση αγροτικού, πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α και κατέθεσα τα σχετικά αποδεικτικά.
Τελείωσα ειδικότητα, έδωσα εξετάσεις, πήρα τίτλο ειδικότητας. (νομίζω για να δώσουμε εξετάσεις καταθέταμε ξανά πτυχίο κλπ αν και δεν θυμάμαι καλά)
Διορίστηκα στο ΕΣΥ, μου ζήτησαν πτυχίο, άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, βεβαίωση αγροτικού, πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α, τίτλο ειδικότητας και κατέθεσα τα σχετικά αποδεικτικά.

Τα παραπάνω αποδεικτικά υπάρχουν (υπάρχουν; ) και στον αντίστοιχο φάκελό μου στον ιατρικό σύλλογο όπου υπάρχει (ή μάλλον υπήρχε) και η αντίστοιχη αντιπροσωπεία του ΤΣΑΥ.
Τα παραπάνω αποδεικτικά (που έχω υποβάλλει επανειλημμένα) έπρεπε να τα υποβάλλω ξεχωριστά στο ΤΣΑΥ με δική μου πρωτοβουλία;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση