Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)
Μου βγάζει ότι δεν έχω ασφαλιστική ικανότητα παρόλο που πληρώνω ασφάλεια.
Argirios Argiriou:
Όντως έκανα όπως είπε ο Δημήτρης. Πήρα τηλέφωνο στο ΤΣΑΥ Αλεξανδρούπολης (στο οποίο υπάγεται όλη η Θράκη και η Καβάλα) και αφού είδαν ότι όντως είμαι εντάξει λύθηκε το πρόβλημα την ίδια μέρα.
Denominator:
Αφού και ο Α' Αντιπρόεδρος του ΠΙΣ έχει το ίδιο πρόβλημα... Άστα να πάνε. Κάτι δεν πάει καθόλου καλά.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος29/09/2014
Είμαι ιδιώτης Ιατρός συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ. Παρόλο που πληρώνω την ασφάλειά μου στο ΤΣΑΥ πάντα στην ώρα μου και έχω κάνει και επικαιροποίηση στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
όταν χτυπώ το ΑΜΚΑ μου στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος μου βγάζει στην Ημ/νία Λήξης Ασφαλ. Ικανότητας: Μη διαθέσιμη - Ελέγξτε τη θεώρηση βιβλιαρίου
Αν το αγνοήσω αυτό και πάω να ανοίξω επίσκεψη, πετάγεται ένα εικονίδιο που γράφει:
Σφάλμα
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Περίθαλψης "ΑΤΛΑΣ" από τους Ασφαλιστικούς Φορείς ο ασθενής δε διαθέτει ασφαλιστική ικανότητα. Αν ο ασφαλισμένος έχει ασφαλιστική ικανότητα, θα πρέπει να επισκεφθεί το αρμόδιο υποκατάστημα του Φορέα του με σκοπό να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία του. Διαφορετικά, αν δεν έχει ασφαλιστική ικανότητα, τότε μπορούν να του συνταγογραφήσουν φάρμακα μόνο νοσοκομειακοί ιατροί ή ιατροί των ΠΕΔΥ. Σ' αυτήν την περίπτωση ο νοσοκομειακός ιατρός ή ο ιατρός του ΠΕΔΥ πρέπει να εισάγει στα ασφαλιστικά του στοιχεία τον Φορέα "Δικαιούχοι φαρμακευτικής περίθαλψης Ν.4270/2014", ένδειξη Άμεσου/Έμμεσου «Άμεσος» και Αριθμό Μητρώου τον ΑΜΚΑ του ασθενή.
Έτυχε να μιλήσω για το θέμα αυτό χθες με μία ιδιώτη Φαρμακοποιό και σήμερα με έναν ιδιώτη Ιατρό. Και οι δύο έχουν το ίδιο πρόβλημα.
Τι μας προτείνετε να κάνουμε;
( Οι εκλογές στου Ιατρικούς Συλλόγους γίνονται σε λιγότερο από δύο εβδομάδες και από τα σημαντικότερα θέματα που πρέπει να επιληφθούμε, είναι κατά την γνώμή μου, το ασφαλιστικό).
--- Τέλος παράθεσης ---
Από: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
29/10/2014
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ: Είναι αδιανόητο να εμφανίζονται ως ανασφάλιστοι στο ΤΣΑΥ γιατροί που καταβάλλουν αδιάλειπτα τις εισφορές τους
ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΣΚΟΖΟΥ, ΓΙΑΤΡΟΥ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΥ
Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΙΣ
Είμαι από 20ετίας ιατρός με σχέση αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου διαδοχικά στο ΙΚΑ, στον ΕΟΠΥΥ και τώρα ΠΕ στο ΠΕΔΥ με μόνη διακοπή την περίφημη μηνιαία διαθεσιμότητα του 2014, μέχρι την ένταξη στο ΠΕΔΥ.
Όλα αυτά τα χρόνια καταβάλλονται ανελλιπώς, αποδεδειγμένα οι ασφαλιστικές εισφορές στο ΤΣΑΥ από την υπηρεσία και έτσι είχα ασφαλιστική κάλυψη υγείας από το ΤΣΑΥ.
Προ 15μέρου , όταν χρειάστηκα ιατρικές υπηρεσίες συνταγογράφησης, το σύστημα με εμφάνισε σαν ανασφάλιστο!!. Το ίδιο συνέβη όταν ξαναπροσπάθησα προ 5μερου.
Σε τηλεφωνική ομιλία με το αρμόδιο γραφείο του ΤΣΑΥ, με ενημέρωσαν πως αν δεν προσκομίσω πιστοποιητικό που θα παρουσιάζει την προϋπηρεσία μου από τότε που άρχισε προ 25ετίας περίπου , αλλά και αποδεικτικό προϋπηρεσίας για το χρόνο λήψης ειδικότητας, δεν μπορώ να έχω ασφαλιστική ενημερότητα. Ας σημειωθεί πως όλα αυτά οι υπηρεσίες του ΤΣΑΥ όφειλαν να τα έχουν αφού τους έχουν προσκομιστεί από πολλών ετών.
Σε ερώτηση μου αν τουλάχιστον μπορώ να έχω ασφαλιστική κάλυψη προσκομίζοντας τα τελευταία αποδεικτικά μισθοδοσίας, όπου σαφώς αναφέρονται οι κρατήσεις υπέρ ΤΣΑΥ, η απάντηση ήταν αρνητική.
Ερωτώ και καταγγέλλω. Ποιος ευθύνεται για την απώλεια των εγγράφων μου από το ΤΣΑΥ; Με ποιο δικαίωμα μου αρνούνται ασφαλιστική κάλυψη υγείας. Αν αυτό συμβαίνει σε εμένα που είμαι αντιπρόεδρος του ΠΙΣ, ζω στην Αθήνα και έχω μια σχετικά πιο ευχερή επικοινωνία με τις υπηρεσίες του ΤΣΑΥ, τι συμβαίνει με συναδέλφους της περιφέρειας, με διάφορα σοβαρά προβλήματα η στην ώρα της συνταξιοδότησης , όταν ξαφνικά βρίσκονται αναιτίως ανασφάλιστοι η απαιτείται να προσκομίσουν έγγραφα που όφειλε να έχει το ΤΣΑΥ;
Δυστυχώς γνωρίζω τη διάλυση που έχουν επιφέρει στο ΤΣΑΥ οι κυβερνητικές παρεμβάσεις και η έλλειψη προσωπικού. Όμως ορισμένα πράγματα δεν μπορεί να είναι ανεκτά και να δικαιολογούνται. Δεν μπορεί η γραφειοκρατία να είναι πάντα κατά των δικαιωμάτων του πολίτη.
Φυσικά αναγκάζομαι να μπω στη διαδικασία αναζήτησης των πιστοποιητικών προϋπηρεσίας, όμως απαιτώ, κυρίως για όλους τους συναδέλφους που αδίκως ταλαιπωρούνται, άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.
ΑΘΗΝΑ 29 ΟΚΤ 2014
ΓΙΑΝΝΗΣ Γ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ
ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ
Argirios Argiriou:
Η κατάσταση στο ΤΣΑΥ είναι εκτός ελέγχου, όπως φαίνεται και απο την προηγούμενη ανάρτηση.
Προσωπικά προτιμώ να μπούμε στο ΙΚΑ. Είναι σαφώς πιο οργανωμένο από το ΤΣΑΥ.
Έτσι και αλλιώς νομίζω ότι ο τελικός στόχος πρέπει να είναι ένα ενιαίο ασφαλιστικό ταμείο για όλους τους πολίτες που ζουν στην Ελλάδα. Ένα ταμείο που θα είναι σε θέση να δίνει μια ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη σε όλους, ανεξάρτητα από αν έχουν εργαστεί ποτέ στην ζωή τους ή όχι, αλλά από εκεί και πέρα θα είναι καθαρά ανταποδοτικό.
Οι μόνοι που έχουν κέρδος από το ΤΣΑΥ πλέον, είναι οι συνταξιούχοι Ιατροί οι οποίοι παρόλη την κρίση και παρόλες τις μειώσεις που τους κάνανε εξακολουθούν να παίρνουν πολύ ικανοποιητικές συντάξεις. Συντάξεις βέβαια, που προέρχονται από τις εισφορές όσων εργαζόμαστε τώρα, γιατί τα αποθεματικά του ΤΣΑΥ έχουν καταληστευτεί. Τέτοια χάρη δεν πρόκειται να μας την κάνουν τα παιδιά μας (και καλά θα κάνουν). Οι δικές μας συντάξεις (αν πάρουμε τίποτε) θα είναι έτσι και αλλιώς χαμηλές.
Ορθοπαιδικός:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠροσωπικά προτιμώ να μπούμε στο ΙΚΑ. Είναι σαφώς πιο οργανωμένο από το ΤΣΑΥ.
Έτσι και αλλιώς νομίζω ότι ο τελικός στόχος πρέπει να είναι ένα ενιαίο ασφαλιστικό ταμείο για όλους τους πολίτες που ζουν στην Ελλάδα. Ένα ταμείο που θα είναι σε θέση να δίνει μια ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη σε όλους, ανεξάρτητα από αν έχουν εργαστεί ποτέ στην ζωή τους ή όχι,....
--- Τέλος παράθεσης ---
Το να "μπούμε" στο ΙΚΑ ή στον ΟΑΕΕ συνεπάγεται απώλεια του "φακέλου" μας (έτσι έγινε για εμένα όταν μπήκαμε στο ΕΤΑΑ) που είναι στο ΤΣΑΥ-ΕΤΑΑ και θα μας ξαναζητήσουν όλη τη χαρτούρα απο την αρχή όπως τον συνάδερφο Ι. Μπασκόζο άνωθεν. Δεν θα ήθελα να το ξαναζήσω αυτό...
Νομίζω σχεδόν κάθε ταμείο είναι πιο οργανωμένο απο το ΤΣΑΥ (βλέπε ότι έχασαν όμόλογο 92 ψιλομύρια).
Ελπίζω αν γίνει η ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη να μην μου ζητήσουν πάλι το χαρτί του Αγροτικού....
Denominator:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠροσωπικά προτιμώ να μπούμε στο ΙΚΑ. Είναι σαφώς πιο οργανωμένο από το ΤΣΑΥ.
Έτσι και αλλιώς νομίζω ότι ο τελικός στόχος πρέπει να είναι ένα ενιαίο ασφαλιστικό ταμείο για όλους τους πολίτες που ζουν στην Ελλάδα. Ένα ταμείο που θα είναι σε θέση να δίνει μια ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη σε όλους, ανεξάρτητα από αν έχουν εργαστεί ποτέ στην ζωή τους ή όχι,....
--- Τέλος παράθεσης ---
Το να "μπούμε" στο ΙΚΑ ή στον ΟΑΕΕ συνεπάγεται απώλεια του "φακέλου" μας (έτσι έγινε για εμένα όταν μπήκαμε στο ΕΤΑΑ) που είναι στο ΤΣΑΥ-ΕΤΑΑ και θα μας ξαναζητήσουν όλη τη χαρτούρα απο την αρχή όπως τον συνάδερφο Ι. Μπασκόζο άνωθεν. Δεν θα ήθελα να το ξαναζήσω αυτό...
Νομίζω σχεδόν κάθε ταμείο είναι πιο οργανωμένο απο το ΤΣΑΥ (βλέπε ότι έχασαν όμόλογο 92 ψιλομύρια).
Ελπίζω αν γίνει η ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη να μην μου ζητήσουν πάλι το χαρτί του Αγροτικού....
--- Τέλος παράθεσης ---
Τα χαρτιά μου στο ΤΣΑΥ τα έχω στείλει τουλάχιστον τρεις φορές και πάλι δεν μπορώ να μπω στον ηλεκτρονικό μου φάκελο. Η πλάκα είναι ότι και το ΤΣΑΥ δεν ξέρει γιατί (πού το βλέπεις το περίεργο, θα μου πεις). Τουλάχιστο φαίνεται ότι δε χρωστάω. Κάτι είναι κι αυτό.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση