Θέματα Εργασίας > Εργασία σε Άγονες Περιοχές
Άγονα αγροτικά στην τελευτάια προκύρηξη
GirousisN:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΥπάρχουν ακόμα νομοί και νομάρχες? Δεν έχουν καταργηθεί?
--- Τέλος παράθεσης ---
Καταργήθηκαν κατ' όνομα μόνο. Τώρα τους λέμε αντιπεριφερειάρχες :laugh:
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΥπάρχουν ακόμα νομοί και νομάρχες? Δεν έχουν καταργηθεί?
--- Τέλος παράθεσης ---
Καταργήθηκαν κατ' όνομα μόνο. Τώρα τους λέμε αντιπεριφερειάρχες :laugh:
--- Τέλος παράθεσης ---
(εκτός θέματος αγροτικών) Πάντως τα παιδιά στη Γεωγραφία για νομούς και πρωτεύουσες νομών μαθαίνουν. Νομίζω έχουν παγιωθεί τουλάχιστον στην αντίληψη μας (και είναι άσχημο που ο κάθε νόμος είναι εκτός αντίληψης και καθημερινότητας...).
Και εμένα αμα με ρωτούσαν ποια είναι η πρωτεύουσα της περιφέρειάς σου θα κολλούσα...
anastasios theodoridis:
Για να λυθεί μία παρεξήγηση όσο αφορά τον χαρακτηρισμό κάποιων ιατρείων σε Περιφερειακά Ιατρεία και σε Κέντρα Υγείας όσο αφορά την τελευταία προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας, αυτά χαρακτηρίστηκαν ως άγονα βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 131 του 1987 το οποίο και επισυνάπτω
Π.Δ. 131/1987, Φ.Ε.Κ. 73, τεύχος Α', 25/5/1987
υ.γ. Δώστε προσοχή στο άρθρο 1 παράγραφος 2
Το Φ.Ε.Κ. 2050, τεύχος Β', 29/7/2014 δεν έχει σχέση με τα Π.Ι. και Κ.Υ. αλλά αφορά τους επικουρικούς ιατρούς, απλά ο δημοσιογράφος στο δημοσίευμα του iatronet μπέρδεψε λίγο ως αρκετά τα πράγματα.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Τάσο θα διαφωνήσω.
Στο γραφείο των αγροτικών στο υπουργείο τα έκαναν μαντάρα στην τελευταία προκήρυξη (επισυνάπτεται).
Άλλο άγονες και προβληματικές περιοχές Α και Β κι άλλο άγονα αγροτικά ιατρεία. Από το 1987 είναι το ΦΕΚ που αναφέρεις, τώρα σκέφτηκαν να προχωρήσουν στους χαρακτηρισμούς;
Τα άγονα ιατρεία ( μόνο ΠΙ έχουν αυτό το χαρακτηρισμό κι όχι ΚΥ) αναφέρονται σε άλλα ΦΕΚ (ΦΕΚ 732/Β/89, 771/Β/92, 703/Β/93, 1793/Β/01) ονομαστικά ανά ιατρείο και τα παραθέτω εδώ Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Τα συγκεκριμένα άγονα ιατρεία είχαν παλαιότερα το σημαντικό επίδομα αγόνου (που καταργήθηκε) και το μόνο πλεονέκτημα που τους έχει μείνει είναι η διπλά αίτηση για ειδικότητα π.χ. και παθολογία και καρδιολογία αν κάποιος ενδιαφέρεται για καρδιολογία ενώ κάποιος με "απλό" αγροτικό κάνει αίτηση για παθολογία κι όταν λάβει το διορισμό γι' αυτή μπορεί να κάνει την αίτηση για καρδιολογία.
Κάποιος που έλαβε μέρος στην τελευταία προκήρυξη αγροτικών του υπουργείου και πήρε θέση σε ΚΥ (π.χ. Καλλονή, Νο 1808 στην προκήρυξη) ή ΠΙ (π.χ. Αγ. Παρασκευή, Νο 1814 στην προκήρυξη) στη Λέσβο που, στην προκήρυξη, έχουν το χαρακτηρισμό "Άγονο" έχει δικαίωμα διπλής αίτησης για ειδικότητα; Προσωπικά πιστεύω όχι γιατί τα ιατρεία αυτά δεν είναι χαρακτηρισμένα άγονα. Επομένως πρόκειται για παραπλάνηση των υποψηφίων με λανθασμένους χαρακτηρισμούς.
Αν έχω λάθος και τελικά ισχύει ο χαρακτηρισμός άγονα για όλα τα ιατρεία της προκήρυξης:
Έστω ότι είμαι από τους ελάχιστους γιατρούς που θα κάνουν ειδικότητα στην Ελλάδα και θέλω ένα άγονο αγροτικό για να κάνω διπλή αίτηση. Θα επιλέξω το ΚΥ Καλλονής (χαρακτηρισμένο ως άγονο στην τρέχουσα προκήρυξη) με τους 8 (τυχαίο νούμερο) γενικούς γιατρούς και τους νοσηλευτές που βρίσκεται 30 λεπτά οδικώς από την πόλη (και το νοσοκομείο) της Μυτιλήνης ή τον Άϊ Στράτη;
Και κάτι ακόμη που παρατήρησα. Οι θέσεις σε πλοία δεν χαρακτηρίζονται "Άγονες". Προφανώς το να ταξιδεύεις συνεχώς χωρίς ωράριο, χωρίς ρεπό και με συνεχή ετοιμότητα θεωρείται σύνηθες φαινόμενο. (Δεν υπάρχει φυσικά κανείς αγροτικός στα πλοία ούτως ή άλλως, αλλά κουβέντα να γίνεται)
Αρχίατρος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΈστω ότι είμαι από τους ελάχιστους γιατρούς που θα κάνουν ειδικότητα στην Ελλάδα και θέλω ένα άγονο αγροτικό για να κάνω διπλή αίτηση. Θα επιλέξω το ΚΥ Καλλονής (χαρακτηρισμένο ως άγονο στην τρέχουσα προκήρυξη) με τους 8 (τυχαίο νούμερο) γενικούς γιατρούς και τους νοσηλευτές που βρίσκεται 30 λεπτά οδικώς από την πόλη (και το νοσοκομείο) της Μυτιλήνης ή τον Άϊ Στράτη;
--- Τέλος παράθεσης ---
Γνωρίζω ότι αποτελώ την εξαίρεση, αλλά εγώ θα επέλεγα τον Αή Στράτη (και τον είχα επιλέξει αλλά τελικώς πήγα αλλού) γιατί δεν θα ήθελα να είμαι ο μόνος Ινδιάνος και να έχω 8 καουμπόηδες (γενικούς ιατρούς) πάνω απ' το κεφάλι μου. Κι ας μην έχω κοντά το νοσοκομείο.
Φυσικά, οι περισσότεροι θα ήθελαν στο Κέντρο Υγείας, και καταλήγουν να βγάζουν την λάντζα των Γ.Ι.
Τεσπά.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαι κάτι ακόμη που παρατήρησα. Οι θέσεις δεν πλοία δεν χαρακτηρίζονται "Άγονες". Προφανώς το να ταξιδεύεις συνεχώς χωρίς ωράριο, χωρίς ρεπό και με συνεχή ετοιμότητα θεωρείται σύνηθες φαινόμενο. (Δεν υπάρχει φυσικά κανείς αγροτικός στα πλοία ούτως ή άλλως, αλλά κουβέντα να γίνεται)
--- Τέλος παράθεσης ---
Πόσο τραγικό είναι να αμοίβεσαι με το μισθολόγιο των ΔΥ και συγχρόνως να ζεις ζωή ναυτικού χωρίς τις απολαβές του ναυτικού ενώ ταυτόχρονα να έχεις τις ευθύνες των περιστατικών σε πλοίο που μεταφέρει εκατοντάδες ζωές ;
Θυμίζω ότι ο κατώτερος αξιωματικός σε πλοίο της ακτοπλοϊας καθαρίζει κοντά 3 χιλιάρικα (2900 αν θυμάμαι καλά).
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση