Γενικά > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

Έλλειψη παιδιάτρων στο νοσοκομείο Κω - Συλλογή υπογραφών

<< < (3/5) > >>

Αρχίατρος:
Συγγνώμη κ.Σκούφαλε, αλλά αυτό που γράφετε περί δυσαρέσκειας των υπόλοιπων ιατρών του ΕΣΥ είναι απαράδεκτο ! Όχι ότι δεν θα συμβεί, αλλά το να ασπαζόμαστε αυτές τις συντεχνιακές αντιλήψεις.

Μπορεί κάλλιστα ο Δήμος να εξασφαλίζει έξτρα εισόδημα στον ιατρό με μια σύμβαση έργου όπως προαναφέρθηκε, προκειμένου να καταστεί ελκυστική η θέση και να έρθει παιδίατρος στο νησί.

Δεν ομιλούμε για Οινούσσες και Ψαρρά των 300 μόνιμων κατοίκων, αλλά για 30,000+ ψυχές, οι οποίοι πολλαπλασιάζονται το καλοκαίρι

Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει (έστω ιδιώτης) παιδίατρος ο οποίος θα μπορεί στο επείγον να χρησιμοποιεί τις υποδομές του νοσοκομείου.

Ζούμε στο 2014 και ορισμένοι σκέφτονται με νοοτροπίες 80s, μονιμότητες και δημοσιοϋπαλληλίκια.

ΑΡΗΣ:
Να κάνω μια υπόθεση πνευμονίας; Τι μπορούσε να κάνει ο ιδιώτης παιδίατρος σε μια τέτοια περίπτωση; Θα μπορούσε  (στο ιατρείο του ή στο νοσοκομείο) να βάλει ορό, να κάνει μια πρώτη δόση ενδοφλέβιας αντιβίωσης και να χορηγήσει οξυγόνο. (που μπορεί να τα έκανε). Θα έπρεπε να αναλάβει και την περαιτέρω νοσηλεία; Είχε το νοσοκομείο την υποδομή νοσηλείας παιδιατρικών ασθενών;
Να ήταν λαρυγγίτιδα; Αδυνατώ να σκεφτώ ότι τους είπε "πηγαίνετε στο νοσοκομείο κι από εκεί στην Αθήνα" χωρίς να κάνει κάτι. Θέλω να πιστεύω ότι έκανε ότι μπορούσε είτε στο ιατρείο του είτε στο νοσοκομείο μέχρι να φύγει το παιδί για Αθήνα. Σε διαφορετικά περίπτωση χρειάζεται διερεύνηση από τον εισαγγελέα και το σύλλογο όπως γράφεις.



Αν υποθέσουμε ότι ήταν έτσι, το πρόβλημα τότε δεν είναι η έλλειψη παιδιάτρου στο νοσοκομείο, αφού ακόμα και να υπήρχε παιδίατρος στο νοσοκομείο μπορεί να χρειαζόταν η διακομιδή του παιδιού σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο. Το όλο πρόβλημα τότε μπαίνει σε λάθος βάση. Το παιδί πέθανε όχι από έλλειψη παιδιάτρου στο νοσοκομείο, αλλά από ολιγωρία στη διακομιδή του. Απλά, το να λέγεται από τα ΜΜΕ ότι υπάρχει έλλειψη παιδιάτρου στο νοσοκομείο της Κω είναι ''πιασάρικο'' ως θέμα και τότε όμως επιμένω θα έπρεπε να επέμβει ο ιατρικός σύλλογος της περιοχής γιατί δυσφημείται ένας κλάδος άδικα.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣυγγνώμη κ.Σκούφαλε, αλλά αυτό που γράφετε περί δυσαρέσκειας των υπόλοιπων ιατρών του ΕΣΥ είναι απαράδεκτο ! Όχι ότι δεν θα συμβεί, αλλά το να ασπαζόμαστε αυτές τις συντεχνιακές αντιλήψεις.
Μπορεί κάλλιστα ο Δήμος να εξασφαλίζει έξτρα εισόδημα στον ιατρό με μια σύμβαση έργου όπως προαναφέρθηκε, προκειμένου να καταστεί ελκυστική η θέση και να έρθει παιδίατρος στο νησί.

--- Τέλος παράθεσης ---
Όπως έγραψα και παραπάνω σε μια ελεύθερη αγορά αν θέλει και μπορεί το νοσοκομείο ή/και ο δήμος ας δώσουν 3-4 χιλιάρικα για να κάνουν σύμβαση με παιδίατρο με τον κίνδυνο την επόμενη μέρα να ψάχνουν για καρδιολόγο και ακτινολόγο επίσης. Μπορεί να επαναπαύονται στη λογική "δεν έχουν τα κότσια να παραιτηθούν από τη "σιγουριά" του ΕΣΥ, διαφορετικά θα το είχαν κάνει αφού τρώνε τόσο ζόρι". Δίνοντας όμως στον ιδιώτη παιδίατρο τα διπλάσια χρήματα σίγουρα τους δίνουν έναν ακόμη λόγο να το σκεφτούν σοβαρότερα.
Για το έξτρα εισόδημα που γράφεις ώστε ο γιατρός να είναι νοσοκομειακός και να αμείβεται επιπλέον από το δήμο δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο. Άλλα κίνητρα (διαμονή, σίτιση κλπ) ενδεχομένως να μπορούν να δοθούν (αν και τα είδαμε κι αυτά σε κάτι νησάκια όταν η αναφερόμενη δωρεάν διαμονή ήταν ένας ένας χώρος 10 τετραγωνικών!)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕίναι απαράδεκτο να μην υπάρχει (έστω ιδιώτης) παιδίατρος ο οποίος θα μπορεί στο επείγον να χρησιμοποιεί τις υποδομές του νοσοκομείου.

--- Τέλος παράθεσης ---
Ο ιδιώτης επέλεξε να είναι ιδιώτης κι όχι νοσοκομειακός και θα ασχοληθεί με το νοσοκομείο (σύμβαση) όταν τα κίνητρα που θα του δοθούν θα είναι ικανοποιητικά, για τα δεδομένα που θέτει ο καθένας. Στο επείγον θέλω να πιστεύω ότι θα προστρέξουν όλοι οι ιδιώτες στα πλαίσια της ιατρικής δεοντολογίας (κάποιοι μπορεί να βρουν τρόπο και να το αποφύγουν) όμως, όπως ανέφερα παραπάνω, ποιος θα αναλάβει τη νοσηλεία μια πνευμονίας; Διαφορετικά να μετατραπεί το νοσοκομείο σε "κλινική" νοσηλείας των ιδιωτών;

Προσθήκη: Σε μια αναζήτηση Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος βρήκα 6 (έξι) ιδιώτες παιδίατρους στην Κω. Καθόλου άσχημα για ένα νησί 30 χιλιάδων κατοίκων (πόσοι απ' αυτούς να είναι εν δυνάμει παιδιατρικοί ασθενείς; ) Δε συμφωνείτε; Εκ των οποίων οι 3 (τρεις) φαίνονται συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ! Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Αναρωτιέμαι τελικά ποιος είναι σε καλύτερη μοίρα; Οι 30 χιλιάδες στη Κω ή οι 50 χιλιάδες στη Χίο με 6 ιδιώτες παιδίατρους (και 1 παιδίατρο στο νοσοκομείο) και κανένα συμβεβλημένο με ΕΟΠΥΥ;

ΑΡΗΣ:
Μπορεί και να μετατραπεί το νοσοκομείο σε "κλινική" νοσηλείας των ιδιωτών. Το περιβάλλον διαμορφώνει τις συνθήκες. Έτσι είναι η αγορά εργασίας που το αόρατο χέρι της διαμορφώνει καταστάσεις. Το σύστημα αυτό υγείας υπάρχει στην Ολλανδία. Άρα, ναι, είναι ρεαλιστικό κιόλας.

Ναι, όντως δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο να αμείβεται ο νοσοκομειακός ιατρός με επιπλέον χρήματα από το δήμο, υπάρχει όμως το νομικό πλαίσιο να αμείβεται ο ιατρός, που θα προσληφθεί με σύμβαση έργου από το νοσοκομείο, από το δήμο και μάλιστα δεν προσδιορίζεται η αμοιβή του.

Τώρα, αν παραιτηθούν και οι άλλοι γιατροί του νοσοκομείου προκειμένου να διεκδικήσουν κάτι ανάλογο...ας παραιτηθούν. Θα πρέπει και η πολιτεία να καταλάβει τι εστί φιλελεύθερη οικονομία, αυτή τη φορά από την πλευρά του εργαζόμενου.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Πιθανότατα μιλάμε για πνευμονία. Διαβάστε κι Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος το άρθρο που φέρεται να περιέχει δηλώσεις της μητέρας για το τι συνέβη. Αν ισχύουν όλα αυτά τότε υπάρχουν πολλά κενά και παραλείψεις από πολλούς στην ιστορία και πράγματι η έλλειψη παιδιάτρου στο νοσοκομείο υπήρξε καθοριστική (μεταφορά του παιδιού με υψηλό πυρετό στο ιδιωτικό ιατρείο, αναμονή για αρκετή ώρα, μεταφορά του σε ιδιώτη ακτινολόγο για ακτινογραφία, αναμονή για να ανοίξει το ακτινολογικό λόγω περασμένης ώρας, επιστροφή στον ιδιώτη παιδίατρο, διάγνωση πνευμονίας και οδηγία για μετάβαση στο νοσοκομείο -ο γιατρός δεν έβαλε ορό και δεν συνόδευσε στο νοσοκομείο-, στο νοσοκομείο φέρεται να λειτουργεί παιδιατρική κλινική χωρίς παιδίατρο, ο ορός μπαίνει από νοσοκόμα αλλά με καθυστέρηση διαπιστώνεται ότι δε λειτουργεί η φλέβα κλπ)
Η καθυστερημένη διάγνωση και η καθυστερημένη έναρξη αγωγής (ή μη έναρξη σε περίπτωση που δε λειτουργούσε η φλέβα) πιθανότατα οδήγησε σε σηψαιμία.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση