Η δική μου εμπειρία είναι ότι στην συντριπτική πλειοψηφία το C130 σηκώνεται μετά από κλήση σε πολιτικό πρόσωπο και όχι μετά από κλινική εκτίμηση.
Μια νησιωτική περιοχή δεν είναι το ίδιο, χρειάζεται μια ιδιαίτερη αντιμετώπιση και σαφώς δυνατά οικονομικά κίνητρα όταν υπάρχουν κατάλληλα προσόντα και κατάλληλη αξιολόγηση των παραπομπών.
Προσωπικά, θεωρώ ότι κάθε περιοχή οφείλει να ερωτάται: Θέλει εφημερεύον Κέντρο Υγείας ή καλύτερο οδικό άξονα; Η απάντηση δεν είναι πάντα ίδια.
Επίσης, προσωπική άποψη είναι ότι η οικονομική συμμετοχή του κάθε δήμου σε ένα κέντρο εφημερίας είναι απαραίτητη. Διορθώνει τον ηθικό κίνδυνο. Σαφέστατα βλέπω να ακολουθούμε τον δρόμο των Πορτογάλων και όπως ξαναέγραψα όποιος μπαίνει στο νέο σύστημα θα παίρνει καλύτερο μισθό. Οι υπόλοιποι θα μείνουν με το επίδομα της εφημερίας μισό.
Έχουν Ισπανία-Πορτογαλία (που αναφέρθησαν ως παραδείγματα) τις δικές μας γεωγραφικές ιδιαιτερότητες ;
Όχι, είναι μια τεράστια πεδιάδα και οι δύο με βάση το χάρτη μου. Τους ορεινούς όγκους τους εξαφάνισε η κρίση. Οι δρόμοι είναι τέλειοι. Δεν έχουν πολιτισμικές αντεγκλήσεις. Σε σχέση με εμάς, μόνο νησιά δεν έχουν.
Στους ετοιμοθάνατους καλέ μου συνάδελφε δεν σε φωνάζουν να προσφέρεις ότι μπορείς. Σε φωνάζουν να πας για να το δουν οι γείτονες. Γι' αυτό έχε τις σειρήνες αναμμένες.
Σε τροχαίο, η αγωνία σου είναι η συρραφή των θλαστικών; Δεν θέλω να το σχολιάσω.
Αν το αλλεργικό σοκ κάνει συστολική πίεση 10mmHg και δεν πιάσει η αδρεναλίνη τι κάνεις;
Γνωρίζεται πολλές νοσηλεύτριες που αντιμετωπίζουν τα παραπάνω και αυτά που αναφέρει ο @kopritis μόνες τους?
Το θέμα της 2ης ερώτησης σας φαίνεται τόσο ασήμαντο?
Τα παιδιά στην πόλη έχουν επιλογές. Τα παιδιά στην επαρχία έχουν η τον Γενικό Ιατρό στο Κ.Υ. η την βόλτα με το αυτοκίνητο-βάρκα-αεροπλάνο.
Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί γιατροί και προσλαμβάνονται γιατροί αντί για νοσηλεύτριες.
Θέλετε να πείτε ότι ο παιδίατρος της πόλης προλαμβάνει καλύτερα την λαρυγγίτιδα από τον γενικό ιατρό του Κέντρου Υγείας;
Μήπως έχετε κάποια πρόταση για το γιατρό που πηγαίνει με το αμάξι του σε ένα άγονο ιατρείο με μόνο το στηθοσκόπιο, ίσως και κανένα καρδιογράφο και πληρώνεται 1300€;
Το ζόρι μου δεν είναι να μην εφημερεύουν τα κέντρα υγείας. Το ζόρι θα προκύψει εάν αρχίσουν να πληρώνονται με τους ίδιους κανόνες για το έργο τους κρατικοί και ιδιωτικοί φορείς.
Μην ανησυχείτε όμως. Είστε στην Ελλάδα. Ούτε ο WHO μπορεί να τα βάλει με τους Έλληνες.