Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Οικογενειακός Ιατρός: Ένα κείμενο για συζήτηση

<< < (14/16) > >>

Gatekeeper:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Το επείγον δεν είναι εύκολο. Είναι μια μορφή εξειδίκευσης μάλιστα εξαιρετικά δαπανηρή για το γιατρό παγκοσμίως. Οι οικογενειακοί ιατροί σε όλο τον κόσμο ασχολούνται με τα χρόνια περιστατικά. Εδώ μπαλώνουν τρύπες. Και όταν θα προχωρήσουν περισσότερο τα δικαστήρια, τότε θα δείτε πως δεν θα μείνει κανένας γενικός γιατρός να κάνει επείγοντα χωρίς εξειδίκευση.

--- Τέλος παράθεσης ---

Μεγάλη αλήθεια ::)

Gatekeeper:
Η ανάπτυξη της ΠΦΥ όπως και της Επείγουσας Ιατρικής είναι μια διαδικασία που θα πάρει χρόνο.Πλην περιορισμένων εξαιρέσεων (δυσπρόσιτες περιοχές) πρέπει να ασκείται από ιδιώτες. Το πρόβλημα στην Ελλας είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των Γ/ΟΙΚ/Ι είναι δημόσιοι υπάλληλοι . Αυτό πρέπει να αλλάξεί.Ας δούμε πως.
1.   ΟΛΑ τα ΠΙ πλην των πολυδύναμων και απομονωμένων περιοχών βαζουν λουκέτο άμεσα.
2.   Λουκέτο βάζουν και ΟΛΑ τα ειδικά περιφερειακά ιατρεία φυλακών και αεροδρομίων. Το Υπ.Δικαιοσύνης αναλαμβάνει τα πρώτα (ηδη το κάνει με την 4Κ/2014 προκήρυξη ΑΣΕΠ) τα δεύτερα τα αναθέτει το υπ Μεταφορών σε ιδιώτες .
3.   Τα ΚΥ αρχικά θα λειτουργούν ως Urgent Care & Walk in  κέντρα.
4.   Οι χώροι του ΚΥ ενοικιάζονται σε ιδιώτες ιατρούς(λειτουργόντας ως Med Clusters) και τα εργαστήρια των ΚΥ ιδωτικοποιούνται καθ’ολοκληρίαν .
Οι «απολυμένοι» ιατροι των ΠΙ κι όσων ΚΥ υγείας επιθυμούν έχουν την δυνατότητα να ανοίξουν ιατρείο ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ στην επικράτεια επιθυμουν λαμβάνοντας συμβαση οικογενειακού ιατρού και Golden Hello 1500 euro/μήνα για 3 έτη.
Το ίδιο Golden Hello λαμβάνουν όλοι πρωτοβάθμιοι ιατροί που θα επιλέξουν το ρόλο του οικογενειακού ιατρού.
Η αμοιβή θα περιλαμβάνει μίγμα capitation – αμοιβης κατα πραξη και περίπτωση με στόχο μετα την τριετία να υιοθετηθεί επιπλέοναμοιβή κατά το πρότυπο της Αυστραλίας χρέωση 5 ευρω ανά επίσκεψη (Out-of-pocket).
Ο ρόλος του δεν θα είναι το παλαιό Gatekeeper αλλά Navigator…
Tα παραπεμπτικά που εκδίδονται απο τους οικογενειακούς αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ καθ’ ολοκληρία δίχως πλαφόν και clawback.
Το 10% των οικογενειακών ιατρών με χαμηλότερο ετήσιο δείκτη παραπομπών λαμβάνει αξιοπρεπες bonus.
Δεν προβλέπεται κρατική κάλυψη για κατ’όίκον επισκέψεις στην αρχική φάση.
Η πρώτη τριετία είναι η λεγόμενη περίοδος αποσυμπίεσης - προσαρμογησόπου.....


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΡΙΟ...

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο πρόβλημα στην Ελλας είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των Γ/ΟΙΚ/Ι είναι δημόσιοι υπάλληλοι .

--- Τέλος παράθεσης ---

Α τους κερατάδες!

Βρήκαμε ποιοί φταίνε!

Θάνατος στη δημόσια δωρεάν υγεία! Τόπο στη νεοφιλελέ προσέγγιση που ανάγει τα πάντα στη λογική έσοδα-δαπάνες.

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΡΙΟ...

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν ξέρω εάν θα είναι αύριο, αν μπορεί και να το συζητάνε αύριο... Έχουν και ένα συνέδριο ασθενών την Παρασκευή να τους ανακοινώσουν τι θα κάνουν.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο πρόβλημα στην Ελλας είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των Γ/ΟΙΚ/Ι είναι δημόσιοι υπάλληλοι .


--- Τέλος παράθεσης ---
Α τους κερατάδες!

Βρήκαμε ποιοί φταίνε!

Θάνατος στη δημόσια δωρεάν υγεία! Τόπο στη νεοφιλελέ προσέγγιση που ανάγει τα πάντα στη λογική έσοδα-δαπάνες.

--- Τέλος παράθεσης ---
Ετοιμάσου για τους ξυπόλυτους γιατρούς στο δημόσιο τομέα. Και ο Μάο προσέφερε δωρεάν υγεία.

GirousisN:
Δυστυχώς αντί να συζητάμε επί της ουσίας ,πάνω σε μια άκρως ενδιαφέρουσα σκέψη - πρόταση για την ΠΦΥ αναλωνόμαστε σε παράπλευρα ζητήματα.
1) ATLS. Αν το θεωρούμε όλοι τόσο σημαντικό (που είναι ) δεν είδα προτάσεις για ένταξή του στα προγράμματα σπουδών των Ιατρ. σχολών. Επίσης για όποιον δεν έχει το χρόνο ή τα χρήματα , μπορεί με μικρό κόστος (10 Ε) να έχει πλήρη πρόσβαση  σε εφαρμογή από το κινητό του τηλέφωνο (προς αποφυγή παρεξηγήσεων ΔΕΝ λέω ότι είναι το ίδιο).

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

2) Το ελληνικό σύστημα υγείας στηρίζεται στον ιδιωτικό τομέα με το μεγαλύτερο ποσοστό από οποιοδήποτε άλλο Ευρωπαϊκό. Και αυτό προ κρίσης. Το κόστος χρήσης του συστήματος έχει ανέβει κατακόρυφα ( πχ συμμετοχή για φάρμακα ) και παρ' όλα αυτά η μισή χώρα δεν έχει συμβεβλημένο παιδίατρο. 3.000.000 ανασφάλιστοι είναι στην ουσία αποκομμένοι απ' αυτό. Πόσο πια περισσότερο  να συρρικνώσουμε το δημόσιο τομέα ?

3) Οποιαδήποτε πρόταση για βελτίωση - αναμόρφωση του συστήματος , πρέπει να περιλαμβάνει αναγκαστικά και τον ΕΟΠΥΥ για να εκλείψουν τα φαινόμενα πληρωμής των υποχρεώσεων του μετά 3ετίας. Η συνέπεια προς τις συμβατικές υποχρεώσεις είναι σημαντική εκατέρωθεν. Γιατί μην ξεχνάμε ότι ΚΥ ,οικογενειακοί ιατροί, ΠΕΔΥ, ΕΣΥ μ' αυτόν θα συμβληθούν υποχρεωτικά (μονοψώνιο). Τώρα αν οι μισθοί είναι πείνας ή αξιοπρέπειας, η άποψή μου κλίνει προς το πρώτο. Ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεν αντέχει πλέον τις δαπάνες για ένα κατ' επίφαση δωρεάν κοινωνικό αγαθό και γι αυτό χρειάζονται άμεσα μέτρα στήριξης και όχι προεκλογικά πυροτεχνήματα.
 

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση