Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Απ: Στη χώρα της πολυφαρμακίας

<< < (3/253) > >>

πρώτη & καλύτερη:
Νομίζω ότι ήρθε η μεγάλη ώρα να αποτίσουμε φόρο τιμής στη "Χρυσούλα": Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

EzeΤΡΟΛ:
Μετά την τελευταία καταχώρηση του Διαμαντή, έκρινα επιβεβλημένο να αλλάξω την εικόνα του Μr Bean στο προφίλ μου με αυτή του θρυλικού  Νίκου Αλέφαντου, αφού ανάλογη έκφραση πήρα κι εγώ όταν διάβασα την καταχώρηση του Διαμαντή. Την έκφραση αυτή τη διατηρώ ακόμη, μία ώρα μετά, και μ' αυτή θα πηγαίνω στο εξής  κάθε πρωί στο ιατρείο για να υπογράφω τα cheque, συγγνώμη τις συνταγές ήθελα να πω.

Επειδή όμως το πράγμα είναι πολύ σοβαρό και έχει ξεφύγει από κάθε μέτρο, νομίζω ότι η αμοιβή του φαρμακοποιού θα πρέπει να βασιστεί στη λογική της εκτέλεσης συνταγών, δηλαδή σε ένα λογικό πάγιο τέλος για κάθε συνταγή που εκτελεί. Γιατί θα πρέπει για παράδειγμα, με τα τωρινά δεδομένα, όταν εκτελεί μια συνταγή που έχει δύο Salospir να κερδίζει 40 λεπτά, ενώ με μιά άλλη συνταγή με Aρισέπτ, Έμπηξα (έβηξα; εμπίξα; ) και Τσίπρα(ς)αλεξ να κερδίζει 120 ευρώ; Περισσότερο κόπο καταβάλλει στο να εκτελέσει τη δεύτερη συνταγή;

πρώτη & καλύτερη:
Μια κοινότυπη φράση, ανάμεσα σε ιατρούς τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας με εξειδίκευση στις κακοήθειες όταν εισάγουν στο νοσοκομείο ασθενή για ΧΜΘ, είναι ότι "ο ασθενής μπαίνει για μια μπαταριά".

EzeΤΡΟΛ:
Στον σημερινό τύπο δημοσιεύεται η είδηση ότι, με αφορμή το θέμα των ιδιοκτητών βυτιοφόρων, η Ελ κυβέρνηση δέχεται πιέσεις από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ ώστε να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα και να μπορούν έτσι να δραστηριοποιούνται και στη χώρα μας επιτηδευματίες από όλες τις χώρες της ΕΕ, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες της ΕΕ, για όλα τα επαγγέλματα. Σε αντίθετη περίπτωση, η χώρα μας απειλείται με καταδίκη από το ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Λέτε να φέρει αυτό καμιά αλλαγή και στο γνωστό μας κλειστό επάγγελμα με τον υπερπροστατευτισμό και τα υπερκέρδη που βασίζονται στην υπογραφή μας και στην ευθύνη μας; Χο, χο, χο. ;D
Ή μήπως οι πολυμήχανοι Ελ θα βρουν τρόπο να ξεπεράσουν και αυτόν το σκόπελο;  ???  

EzeΤΡΟΛ:
Πολυφαρμακία και σπατάλη στο παρακάτω link:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση