Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Απ: Στη χώρα της πολυφαρμακίας

<< < (203/253) > >>

trojy:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Δεν ευθύνεται ο φαρμακοποιός για την ακριβοφαρμακία.

--- Τέλος παράθεσης ---

Eυθύνεται και παραευθύνεται, γιατί μέσω του Σωματείου του, του ΠΦΣ, αντιδρά σθεναρά σε όλες τις προσπάθειες μείωσης των τιμών των φαρμάκων που θα επιτυγχάνετο δια της μείωσης του ποσοστού κέρδους του λιανεμπόρου.
Ας θυμηθούμε τους "ηρωικούς" βρυχηθμούς του υπέργηρου προέδρου του ΠΦΣ για "casus belli" σε περίπτωση μείωσης των τιμών των φαρμάκων, τις επαναλαμβανόμενες απειλές-εκβιασμούς για απεργία για τον ίδιο λόγο, ακόμη και την αντίδρασή σας μέσα σε αυτό το thread.

--- Τέλος παράθεσης ---
Διακομιστή, νομίζω ότι πρέπει να βγεις και να πεις την αλήθεια. Εσύ ήσουν ο άνθρωπος του μόχθου που έπιασες το Γιωργιό του Ανδρέα και του είπες "Για την πατρίδα... και το μισθό μου να θυσιασώ";
feature=related

Η' είσαι από αυτούς που σθεναρά αντιδρούν στη μείωση της νοσοκομειακής δαπάνης;
No further questions, your honour... I rest my case 

EzeΤΡΟΛ:
Η αλαζονεία (= υπεροψία, έπαρση) είναι μία στάση εκ του ασφαλούς (π.χ. κάποιος που έχει δύναμη, χρήμα, εξουσία.... και κάνει κατάχρηση αυτών των στοιχείων).
Συνήθως δε, όσοι επιδεικνύουν αλαζονική συμπεριφορά χαρακτηρίζονται από υψηλό δείκτη πνευματικής νοημοσύνης, αλλά χαμηλό δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης.
Οι αρχαίοι Ελ ταύτιζαν την αλαζονεία με την ύβρι, που απαράλλακτα οδηγούσε στην τιμωρία του αλαζόνα, βλ. τον Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.
Ας δούμε ένα σύγχρονο παράδειγμα αλαζονείας:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
--- Παράθεση από: jack ---Θες να σβήσουμε τα ονόματά μας από τις φορολογικές μας δηλώσεις για φέτος και να τις επισυνάψουμε σε καταχωρήσεις εδώ μέσα ώστε να μπορούν όλοι να κάνουν τις συγκρίσεις?Όποτε θες είμαι στη διάθεσή σου!

Με το συμπάθειο!!!

--- Τέλος παράθεσης ---

Όχι.

--- Τέλος παράθεσης ---

trojy:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ αλαζονεία (= υπεροψία, έπαρση) είναι μία στάση εκ του ασφαλούς (π.χ. κάποιος που έχει δύναμη, χρήμα, εξουσία.... και κάνει κατάχρηση αυτών των στοιχείων).
Συνήθως δε, όσοι επιδεικνύουν αλαζονική συμπεριφορά χαρακτηρίζονται από υψηλό δείκτη πνευματικής νοημοσύνης, αλλά χαμηλό δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης.
Οι αρχαίοι Ελ ταύτιζαν την αλαζονεία με την ύβρι, που απαράλλακτα οδηγούσε στην τιμωρία του αλαζόνα, βλ. τον Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.
Ας δούμε ένα σύγχρονο παράδειγμα αλαζονείας:

--- Παράθεση από: jack ---Θες να σβήσουμε τα ονόματά μας από τις φορολογικές μας δηλώσεις για φέτος και να τις επισυνάψουμε σε καταχωρήσεις εδώ μέσα ώστε να μπορούν όλοι να κάνουν τις συγκρίσεις?Όποτε θες είμαι στη διάθεσή σου!

Με το συμπάθειο!!!

--- Τέλος παράθεσης ---

Όχι.

--- Τέλος παράθεσης ---

--- Τέλος παράθεσης ---

Αν το έλεγε κάποιος άλλος, ενδεχομένως να είχα θιχτεί. Αφού το λέτε εσείς όμως... τιμή μου :)
Την κριτική μου στο παρόν νήμα, την έχω κάνει με το παραπάνω. Δε θέλετε αντίλογο, δε θα τον έχετε.  Καληνύχτα κύριοι.

EzeΤΡΟΛ:

(Ένα βίντεο που πρέπει όλοι να δούμε.)

tasath:
Δες και αυτό το άρθρο που θα το ονόμαζα "μύθοι και αλήθειες για τα 89 φάρμακα":

Παραθέτω δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα για να αντιληφθούμε που το πάνε:

"... Με μια αγορανομική διάταξη στις 5 Αυγούστου 2010 η κυβέρνηση έριξε το κέρδος των φαρμακείων στα ακριβά αυτά φάρμακα κατά 10 μονάδες -από 23,36% στο 13,74%- και των φαρμακαποθηκών από 5,34% σε 1,91%, εκτινάσσοντας το ποσοστό κέρδους των φαρμακοβιομηχανιών από 60,30% στο 73,35%...."

"...Τα «ακριβά φάρμακα» διακινούνται σήμερα από τα φαρμακεία και όχι τα νοσοκομεία. Οι φαρμακοποιοί, με μειωμένο πλέον ποσοστό κέρδους, καλούνται να εξοφλούν τις φαρμακοβιομηχανίες εντός μηνός, σε αντίθεση με τα νοσοκομεία που χρειάζονταν 8 και πλέον μήνες. Ακόμη ένα χατίρι στις εταιρείες να παίρνουν πιο γρήγορα τα χρήματά τους, να φανεί ότι μειώθηκε η νοσοκομειακή δαπάνη και να αντιμετωπιστεί η μεγάλη αποθεματοποίηση φαρμάκων στα νοσοκομεία που στο τέλος πετάγονταν στα σκουπίδια..."

Υ.Γ. Δεν πιστέυω ότι η κα Βέργου (συντάκτρια του άρθρου) είναι φαρμακοποιός  ;)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση