Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Απ: Στη χώρα της πολυφαρμακίας

<< < (214/253) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Από 1ης Απριλίου, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί, μηχανικοί, αρχιτέκτονες και ορκωτοί λογιστές, θα εργάζονται υπό νέες συνθήκες
25/11/2010

Στις αρχές του επόμενου μήνα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου, όπως έχει ζητήσει από την κυβέρνηση η Τρόικα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, τρεις μήνες μετά το επεισοδιακό άνοιγμα του επαγγέλματος των ιδιοκτητών φορτηγών, το υπουργείο Οικονομικών προωθεί με διαδικασίες εξπρές, το άνοιγμα και των υπολοίπων κλειστών επαγγελμάτων.

Έτσι, από 1ης Απριλίου, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί, μηχανικοί, αρχιτέκτονες και ορκωτοί λογιστές, θα εργάζονται υπό νέες, πιο ελεύθερες συνθήκες.

Παραδείγματος χάρην: αίρονται οι περιορισμοί για την ελάχιστη αμοιβή ων δικηγόρων, οι γεωγραφικοί περιορισμοί και η ουσιαστική απαγόρευση διαφήμισής τους.

Αίρονται επίσης οι περιορισμοί που αφορούν στον αριθμό των φαρμακείων και τα ελάχιστα περιθώρια κέρδους.

Ακόμα, καταργούνται η ελάχιστη αμοιβή, οι αριθμητικοί και γεωγραφικοί περιορισμοί και η απαγόρευση διαφήμισης στο συμβολαιογραφικό επάγγελμα, όπως επίσης και η ελάχιστη αμοιβή - την καταβολή της οποίας εγγυάται το κράτος - σε μηχανικούς, αρχιτέκτονες, και ορκωτούς λογιστές.

Οικονομολόγοι εκτιμούν πως οι σχετικές αλλαγές θα οξύνουν τον ανταγωνισμό της ελληνικής οικονομίας και θα ευνοήσουν σταδιακά τη μείωση των τιμών των παρεχόμενων υπηρεσιών.


Άντε γεια!

Black Mamba:
Δυστυχώς, δεν είναι τόσο απλό να επικρατήσει η ισονομία στον κλάδο των φαρμακοποιών και αυτό γιατί όπως φαίνεται ο Ανδρέας Λοβέρδος, έχει πειστεί από τους συνδικαλιστές του κλάδου, οτι η αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης οφείλεται στα νέα φαρμακεία που άνοιξαν μετά το άνοιγμα (για 2 μήνες μόνο) το 2006. Σε αυτό συνηγορεί και ο Μόσιαλος, που από φανατικός εχθρός τους έγινε μεγάλος φαν του κλειστού επαγγέλματος. Είναι η πρώτη φορά που οικονομολόγος είναι κατά των ανοικτών αγορών. Βέβαια όταν λέμε ανοικτή αγορά δεν εννοούμε να ανοίγουν φαρμακεία άσχετοι επιχειρηματίες, αλλά όταν κάθε χρονιά αποφοιτούν 200 φαρμακοποιοί από τα Ελληνικά Πανενπιστήμια, όταν οι ίδιοι δεν προσλαμβάνουν φαρμακοποιούς στα φαρμακεία τους, όταν οι Βιομηχανίες απολύουν προσωπικό, όταν θέσεις στα Νοσοκομεία δεν υπάρχουν, είναι αδιανόητο να μην επιτρέπουν στους ανθρώπους που με το δικό τους κεφάλαιο θέλουν να εργαστούν. Μην πει κανείς οτι διακυβέυεται η Δημόσια Υγεία γιατί γίνονται τουλάχιστον γραφικοί όσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο. Είναι σαν να επιβάλλεται σ'εναν γιατρό ν'ανοίξει ιατρείο σε χωριό των 200-300 κατοίκων.
Είστε τυχεροί που βιώνετε ενα ανοικτό επάγγελμα και μπορεί ο Έλληνας ασθενής να επιλέξει. Στο φαρμακευτικό επάγγελμα τα κριτήρια επιλογής φαρμακείου έχει καταντήσει να είναι η απόσταση και όχι η επιστημονικότητα ή η παροχή υπηρεσιών, ούτε καν το customer satisfaction. Και μην ξεχνάμε οτι φωνάζουν οι άνθρωποι που μοιράστηκαν 7,1δις το 2008 και 9,1 δις το 2009. Δεν τολμώ ούτε να κάνω την διαίρεση δια 12.000 φαρμακεία.

Ευχαριστούμε για τον χώρο που μας δίνετε για την ελευθερη έκφραση και για την δημοσιοποίηση των απόψεων μας. Χαιρόμαστε που εσείς δεν μας θεωρείτε τσάτσους των εταιριών, ούτε υπηρέτες συμφερόντων. Εμείς είμαστε απλά φαρμακοποιοί, που δεν είχαμε, ούτε έχουμε την δυνατότητα να ασκήσουμε το επάγγελμα μας με τις παρούσες συνθήκες. Είμαστε φαρμακοποιοί, που μας ζητούν 200-300.000 ευρώ για να αποκτήσουμε φαρμακείο και που αν είχαμε ένα ανοικτό επάγγελμα, θα απαιτούνταν 40-70.000 ευρώ. Ετσι, επιλέγουμε, τον δύσκολο δρόμο της σύγκρουσης με τα μεγάλα συμφέροντα που βρίσκονται στον κλάδο και επιδιώκουμε να γνωρίσουν όλοι, πόσο επικίνδυνο για την καριέρα και την επιβίωση είναι το να επιλέξει κάποιος να γίνει φαρμακοποιός, αν δεν έχει χρήμα ή φαρμακείο απο την κούνια του.

Ξέρω, ακόμα ποιά θα είναι τα επιχειρήματα των αντίθετων προς το άνοιγμα. Επιχειρήματα, που έχουν να κάνουν με το αριθμό των φαρμακείων που υπάρχουν σήμερα. Κάποιοι είναι υπεύθυνοι γι'αυτόν τον αριθμό με δεδομένη την ασύδοτη, χρονικα λειτουργία ενός φαρμακείου. Πριν μιλήσουν, προτείνουμε να εφαρμοστεί ο Νόμος για την Συνταξιοδότηση στα 70 έτη, που μένει στα συρτάρια. Θα έχουμε άμεσα 2000 φαρμακεία λιγότερα. Δεν είναι δυνατόν ο 70+ να μπορεί να μένει όρθιος ώρες και να έχει την διαύγεια να εξυπηρετεί ή να αποκρυπτογραφεί συνταγές. Άρα, όσοι πονάν για την Δημόσια Υγεία ας τολμήσουν να πιέσουν για την επιστροφή των αδειών στις Νομαρχίες. Μπορει να μην ξαναδιατεθούν σε κάποιον νέο, αλλά εμείς μποϋκοτάρουμε τις αγοραπωλησίες και δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε αυτή την διευκόλυνση για ένα παχυλό εφ'άπαξ...

Εκ μέρους των ΦχΦ

tasath:
Αίρονται επίσης οι περιορισμοί που αφορούν στον αριθμό των φαρμακείων και τα ελάχιστα περιθώρια κέρδους.

Μπαγιάτικο το ρεπορτάζ @Διακομιστά.
Με προχθεσινές δηλώσεις στη Βουλή ο Λοβέρδος έκλεισε το θέμα του αριθμού των φαρμακείων και επιβεβαίωσε το rebate αναλόγως τζίρου.

Σήμερα μην ενοχλείτε τους φαρμακοποιούς, έχουν εκλογές :)


EzeΤΡΟΛ:
Aν μπορούσα, θα έδινα περισσότερα από ένα "Ευχαριστώ" στην Black Mamba για τον μεστό, γεμάτο ουσία και αλήθειες λόγο της, που εκφράζει ανθρώπους που ζούν πρακτικά αποκλεισμένοι από τη ζωή και βλέπουν το σκληρό πρόσωπο της κοινωνίας εξαιτίας μιας μερίδας (καλο)βολεμένων συναδέλφων τους, οι οποίοι πασχίζουν να διατηρήσουν με νύχια και με δόντια μια σειρά από προκλητικά, αναχρονιστικά προνόμια μέσα σε μια σαθρή, υπό κατάρρευση χώρα.

Ο αγώνας για το άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού κερδίζει την αποδοχή του καλόπιστου αναγνώστη (με εξαίρεση τους γνωστούς καλοβολεμένους "12,000") και είναι κάτι που αφορά όχι μόνο όσους εργάζονται στον τομέα της υγείας αλλά και όλους τους ασφαλισμένους, όσο και αν οι ΦμΦ προσπαθούν να εμφανίσουν το θέμα ως "εσωτερικό" ζήτημα των φαρμακοποιών το οποίο δεν πρέπει ν' αγγίζουν οι υπόλοιποι.

Δεν έχουν καταλάβει (οι ΦμΦ)  ότι ο σύγχρονος ιατρός της ΠΦΥ έχει και γνώση και άποψη και διαφέρει με τον απλό διεκπεραιωτή-υπόχρεο υπηρεσίας υπαίθρου του παρελθόντος που (στην μεγάλη πλειοψηφία) παρήγαγε συνταγές χωρίς να τον ενδιαφέρει πόσο κοστίζανε και ποιός καρπωνότανε/παντελόνιαζε τα τεράστια ποσά. Η μονοπώληση των συνταγών του χωριού από ένα και μοναδικό φαρμακείο, είναι κάτι που ο σύγχρονος λειτουργός του Π.Ι. του χωριού δεν μπορεί να δεχθεί, πολύ περισσότερο όταν βλέπει το δικό του εισόδημα να συρρικνώνεται δραματικά ενώ ταυτόχρονα ο/η φαρμακοποιός βρίσκεται μόνιμα σε διακοπές και έχει αφήσει πίσω τους βοηθούς του/της να δουλεύουν γι΄αυτόν/ήν (μαζί φυσικά με τον ιατρό που παράγει τις συνταγές). Πρόκειται για ένα στρεβλό πλαίσιο λειτουργίας, κομμένο και ραμμένο υπέρ των ΦμΦ, που δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να υπάρχει. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αντίθετη πλευρά (οι ΦμΦ) απαντούν στα επιχειρήματα και στην αλήθεια που παρατίθεται από τους ΦχΦ με σπασμωδικούς αφορισμούς, προκλητικές/συμφεροντολογικές τοποθετήσεις και κενό, εκτός θέματος λόγο.

Η κοινή γνώμη δεν είναι απλά σύμφωνη αλλά απαιτεί μαχόμενη δυναμικά την κατάργηση των θλιβερών, παρωχημένων προνομίων της συντεχνίας των ΦμΦ, δηλαδή ονομαστικά πρωτίστως:
- Κατάργηση κληρονομικότητας
- Κατάργηση πληθυσμιακών και γεωγραφικών κριτηρίων
- Κατάργηση ελάχιστου ποσοστού κέρδους

Ήδη, η τρόικα Βαγιωνάς-Αμπατζό-Λουράντος έχει ακρωτηριαστεί από τις εξουσίες της και ο έλεγχος των πραγμάτων έχει πλέον περάσει στην τρόικα του ΔΝΤ, η οποία πολύ λίγες παρεμβάσεις δέχεται από συντεχνίες και πολύ λίγη στοργή τρέφει απέναντι σε τέτοιου τύπου συνδικαλιστικά-συντεχνιακά προνόμια. Ο καιρός γαρ εγγύς...   

alfie:
Έβαλαν τέλος στην υπερκατανάλωση φαρμάκων
«Φρένο» στην υπερκατανάλωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού έβαλε η διοίκηση του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, μειώνοντας μέσα σε πέντε μήνες τις δαπάνες για την αγορά φαρμάκων κατά 27,41% και υγειονομικού υλικού κατά 48,12%.

«Είναι γνωστό σε όλους ότι η υπερκατανάλωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού είναι πληγή για όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Στο Θεαγένειο με την εφαρμογή κανόνων για τον περιορισμό της υπερκατανάλωσης επιτεύχθηκε η μείωση των δαπανών, χωρίς όμως να στερηθούν οι ασθενείς τα απαιτούμενα φάρμακα και υγειονομικό υλικό. Δηλαδή, περιορίστηκε το στοκ των φαρμάκων και υλικών το οποίο ήταν μεγαλύτερο από τις πραγματικές ανάγκες» ανέφερε στο ΑΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου, Άρης Μουσιώνης.

Οι δαπάνες για την αγορά φαρμάκων στο Θεαγένειο από 1/5/2010 έως 31/10/10 μειώθηκαν στα 19.606.177,02 ευρώ, έναντι 27.007.944,02 που ήταν το αντίστοιχο πεντάμηνο του 2009. Από την άλλη, οι δαπάνες για υγειονομικά υλικά μειώθηκαν στα 3.195.418,81 ευρώ έναντι 6.158.418,12 ( μείωση 48,12%), ενώ η μείωση της δαπάνης για την αγορά χημικών αντιδραστηρίων, λοιπών υλικών και υπηρεσιών κατά το ίδιο πεντάμηνο ανήλθε στο 12,35% , στο 12,99 και στο 18,07% αντίστοιχα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση