Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Απ: Στη χώρα της πολυφαρμακίας

<< < (225/253) > >>

tasath:
Τα παιδιά µπουκώνονται µε φάρµακα

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Αντιβιώσεις, αντιισταµινικά, αντιβηχικά: Οπως δείχνουν µελέτες, οι γονείς συχνά µπουκώνουν τα παιδιά τους µε φάρµακα ακόµη και χωρίς συνταγή γιατρού.

Οι παιδίατροι από την πλευρά τους συντηρούν αυτόν τον φαύλο κύκλο συνταγογραφώντας φάρµακα για να καθησυχάσουν τους γονείς και όχι επειδή πραγµατικά τα χρειάζονται τα παιδιά.

Το µεγαλύτερο αγκάθι, σύµφωνα µε τους λοιµωξιολόγους, είναι η υψηλή και συχνά χωρίς επιστηµονική τεκµηρίωση χορήγηση αντιβίωσης. Πρόσφατη έρευνα του ΠΠΑΝΕΠΙΣΤΗµιακού Νοσοκοµείου «Αττικόν» έδειξε ότι οκτώ στους δέκα παιδιάτρους υποκύπτουν στις πιέσεις των γονέων και τελικά χορηγούν φαρµακευτική αγωγή στα παιδιά – που συνήθως είναι αντιβίωση.

Μάλιστα, οι ίδιοι οι γιατροί παραδέχονται πως, εάν δεν κάνουν το χατίρι των γονέων, τότε το πιο πιθανό είναι να µειωθούν οι ασθενείς τους. «Ο Ελληνας δεν φεύγει από το ιατρείο χωρίς φάρµακο. Από την άλλη, µερίδα γιατρών δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις, µε αποτέλεσµα να µην έχουν γίνει κατανοητές οι διαστάσεις που λαµβάνει το πρόβληµα των ανθεκτικών µικροβίων στη χώρα µας», λέει στα «ΝΕΑ» ο λοιµωξιολόγος και λέκτορας Παιδιατρικής του Πανεπιστήµιου Αθηνών Νίκος Σπυρίδης.

«Οταν τα παιδιά λαµβάνουν αντιβιώσεις χωρίς λόγο, ο οργανισµός τους αποικίζεται από µικρόβια που διατηρούν την ανθεκτικότητά τους. Με τον τρόπο αυτόν τα “σούπερ” µικρόβια διασπείρονται και στα άλλα παιδιά και αυτά µε τη σειρά τους τα µεταφέρουν στους ενηλίκους. Ο κίνδυνος των ανθεκτικών µικροβίων είναι πλέον τόσο µεγάλος, που θα ξεπεράσει τον ιό του HIV», συµπληρώνει ο κ. Σπυρίδης.

ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. Κι αν κανείς θα πίστευε πως στα παιδιατρικά νοσοκοµεία η κατάσταση είναι ελεγχόµενη, πρόσφατη µελέτη δείχνει πως η «εκτός ένδειξης» χορήγηση αντιβίωσης αποτελεί τον κανόνα. ∆εν πρόκειται ωστόσο για ελληνική πρωτοτυπία. Ειδικότερα, η µελέτη που δηµοσιεύτηκε στην επιστηµονική επιθεώρηση «European Journal of Clinical Pharmacology» διεξήχθη σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες – Αγγλία, Ιταλία και Ελλάδα. Οι ερευνητές (µεταξύ των οποίων και ο κ. Σπυρίδης) διαπίστωσαν πως συχνά οι µικροί ασθενείς λαµβάνουν λάθος δόση φαρµάκων, τους χορηγούνται αντιβιώσεις για µη ενδεδειγµένη πάθηση ή λαµβάνουν σκευάσµατα που δεν είναι για την ηλικία τους.

Είναι ενδεικτικό, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, ότι δύο στα δέκα νεογνά που νοσηλεύονταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έλαβαν αντιβιοτικό µη ενδεδειγµένο για την ηλικία τους. Το αντίστοιχο ποσοστό για την Αγγλία ήταν 4,3% και για την Ιταλία 2,2%.

Πάντως, όπως διευκρινίζουν οι λοιµωξιολόγοι, τα περισσότερα αντιβιοτικά δεν έχουν µελετηθεί σε µικρά παιδιά, γι’ αυτό και δεν φέρουν ένδειξη χορήγησης σε µωρά κάτω των 3 µηνών.



ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΗΧΗΣΗ στους γονείς, όπως παραδέχονται οι ίδιοι οι γιατροί, έχουν και τα αντιβηχικά σκευάσµατα. Στους κύκλους των ειδικών, ωστόσο, η αποτελεσµατικότητά τους βρίσκεταιστην «γκρίζα ζώνη» αφού υπάρχουν έντονες ενστάσεις για τη χορήγησή τους – κυρίως στα παιδιά.

Οι ανησυχίες που εξέφρασαν τον περασµένο Οκτώβριο οι επιστήµονες για την ουσία κωδεΐνη – περιέχεται σε αντιβηχικά φάρµακα – σήµαναν συναγερµό. Και αυτό γιατί η κωδεΐνη κρίθηκε αναποτελεσµατική και εθιστική για µικρούς και µεγάλους.

Η αντίδραση της ανεξάρτητης βρετανικής κυβερνητικής υπηρεσίας ΜΗRΑ (Medicines and ΗealthcareRegulatory Agency), που ασχολείται µε θέµατα ασφαλείας φαρµάκων, ήταν άµεση, ζητώντας την απόσυρση των σκευασµάτων για τον βήχα που χορηγούνται σε παιδιά.

Στη χώρα µας κυκλοφορεί µόνον ένα σιρόπι µε τη δραστική ουσία κωδεΐνη, το οποίο έχει την ιδιότητα να καταστέλλει µερικώς το αναπνευστικό σύστηµα προκειµένου να διακόπτει το σύµπτωµα του βήχα. Οπως υπογραµµίζει στα «ΝΕΑ» οκαθηγητής Κλινικής Φαρµακολογίας τουΑριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης ∆ηµήτρης Κούβελας, το συγκεκριµένο σιρόπι δεν έχει ένδειξη για παιδιά παρ’ ότιορισµένοι γιατροί το χορηγούν.


EzeΤΡΟΛ:
Έμπλεξαν τη σύζυγο βουλευτή σε απάτη εκατομμυρίων!
Δημοσίευση 16/02/2011 08:02 Ανανέωση 16/02/2011 10:48

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Σινάνη

Πλαστογραφώντας το βιβλιάριο υγείας της Σοφίας Χιντζίου, συζύγου του βουλευτή, Γιώργου Κοντογιάννη, και πολλών ακόμη ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ, χρέωναν το ταμείο του δημοσίου με ανύπαρκτες εξετάσεις, προκαλώντας ζημία που φτάνει το 1,759,000€!

Για την απάτη σε βάρος του ΟΠΑΔ (Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου), οι «εγκέφαλοι» της οποίας ενέπλεξαν το όνομα της συζύγου του Σοφίας Χιντζίου, μίλησε στο newsbomb.gr ο πρώην υφυπουργός Απασχόλησης και νυν βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.

Περιγράφοντας τον τρόπο που πληροφορήθηκε την απάτη, ο κ. Κοντογιάννης μας είπε: «Κάποια στιγμή η σύζυγός μου έλαβε μια κάρτα ΑΜΚΑ ως Σοφία Κοντογιάννη. Ταυτόχρονα λάβαμε και μια ειδοποίηση από τον ΟΠΑΔ σχετικά με την υπερχρέωση του ταμείου. Η σύζυγός μου είχε διοριστεί στο Δημόσιο με το όνομά της, ως Σοφία Χίντζιου. Αυτό που έκαναν είναι το εξής: χρησιμοποίησαν το βαφτιστικό όνομα της συζύγου μου, αλλά το δικό μου επώνυμο. Επίσης χρησιμοποίησαν τον δικό μου ΑΦΜ. Φτιάχνουν έτσι τα στοιχεία ενός υφιστάμενου φυσικού προσώπου, που δεν στέκει όμως νομικά, αφού η σύζυγός μου έχει διοριστεί με το δικό της όνομα».

Ο κ. Κοντογιάννης μας είπε ότι έχει επικοινωνήσει με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι η υπόθεση ερευνάται (παρατίθεται η ερώτηση του Γιώργου Κοντογιάννη και η απάντηση του υπουργείου Υγείας).

Ο κ. Κοντογιάννης δεν είναι σε θέση να γνωρίζει το ακριβές ποσό με το οποίο έχουν χρεώσει τη σύζυγό του, εκτιμά ωστόσο ότι οι εγκέφαλοι της απάτης έχουν κάνει ένα λελογισμένο καταμερισμό των δαπανών, ώστε να μην «καρφωθούν».

Άλλωστε η παραβατική συμπεριφορά ιατρών και διαγνωστικών κέντρων για τα οποία γίνεται έλεγχος από τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας εντοπίζεται στα έτη 2002-2005.

Η συνολική ζημία για το ταμείο πάντως ανέρχεται στο ποσό του 1,759,000€!

Σύμφωνα με τον κ. Κοντογιάννη, η σύζυγός του έχει χρεωθεί ποσά που σχετίζονται με εξετάσεις για προβλήματα καρδιολογικής φύσης, triplex κ.λ.π.

Μάλιστα η κ. Χιντζίου φέρεται να έχει επισκεφθεί διαγνωστικά κέντρα στα Καμίνια και τη Δραπετσώνα, κάτι που ουδέποτε έκανε όπως προκύπτει και από την υπεύθυνη δήλωσή της που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Η ερώτηση του βουλευτή Γ.Κοντογιάννη

κάνετε κλικ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

EzeΤΡΟΛ:
Σε Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος, διαβάζουμε το ακόλουθο πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα. Aν υλοποιηθεί, η καταγγελία του ΦμΦ για τυχόν αυθαιρεσίες του, γίνεται παιχνιδάκι.

22/02/11 : ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ : Οικονομική Αστυνομία και στην Υγεία

Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη σύσταση και την οργάνωση λειτουργίας της νέας Υπηρεσίας της Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΥΠΟΑΔΗΕ) εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας και αναμένεται η δημοσίευση του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Μέσα στις υποχρεώσεις της ΥΠΟΑΔΗΕ θα είναι και η δίωξη της μη καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών από φυσικά και νομικά πρόσωπα, τις παράνομες συνταγογραφήσεις, τις ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις και πιστοποιήσεις που επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο, τις υπερτιμολογήσεις φαρμάκων, ιατρικού εξοπλισμού κ.λπ., τη μη έκδοση αποδείξεων για ιατρικές ή νοσηλευτικές υπηρεσίες, τη χρήση εικονικών, πλαστών κ.λπ. στοιχείων στον τομέα Υγείας κ.ά.

Η υπηρεσία θα είναι στελεχωμένη από ειδικό επιστημονικό προσωπικό και αστυνομικούς, που θα έχουν διαρκή και εξειδικευμένη εκπαίδευση και μετεκπαίδευση σε θέματα καταπολέμησης του οικονομικού και ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Η δαπάνη για τη, ΥΠΟΑΔΗΕ για το έτος 2011 υπολογίζεται να φτάσει στα 242.000 ευρώ, με πτωτική τάση τις επόμενες χρονιές περίπου στα 212.000 ευρώ.

Η νέα υπηρεσία θα υπάγεται στην ΕΛ.ΑΣ. και θα ασκεί αρμοδιότητες πρόληψης και καταστολής του οικονομικού εγκλήματος, αλλά και των εγκλημάτων που διαπράττονται μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας σε όλη τη χώρα.

Το Κέντρο των Επιχειρήσεων για τον συντονισμό όλου του προσωπικού θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση με ειδική γραμμή καταγγελιών και ηλεκτρονική διεύθυνση για την επικοινωνία των πολιτών με την υπηρεσία.

Το μόνο που απομένει είναι τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη να προσδιορίσουν αν η Οικονομική Αστυνομία θα ασχολείται με τις οικονομικές παραβάσεις που προβλέπονται σε ποινικούς νόμους ή αν η δράση της θα επεκτείνεται και σε παραβάσεις διοικητικού χαρακτήρα.

anastasios theodoridis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Να πώς φεύγει από το ΙΚΑ συνταξιούχος που επισκέπτεται τον νευρολόγο γιατρό με πρόβλημα αστάθειας....
Από τον Κώστα Καλφέλη

Ο πεθερός μου, ετών 87, επισκέφθηκε την νευρολόγο σε ένα υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Θεσσαλονίκη γιατί παρουσίαζε πρόβλημα αστάθειας.
Χωρίς να τον εξετάσει, του συνταγογράφησε τα φάρμακα που φαίνονται στην φωτογραφία και του είπε αφού αρχίσει να τα παίρνει να περάσει την επόμενη βδομάδα να διαπιστωθεί πώς πάει …. (μήπως άραγε για να του δόσει άλλα φάρμακα;)
Τα φάρμακα είναι τα εξής:
1)ΝΟΟΤΡΟΠ , τρία κουτιά από τριάντα φακελλάκια το καθενα. Με την δοσολογία που...
 του έδωσε, 2 την ημέρα, κρατάνε 45 ημέρες. Αξια 3 κουτιά x 11,32 ευρώ = 34 ευρώ περίπου.
2)XARITIC , δυο κουτιά από τριάντα φακελλάκια το καθενα. Με την δοσολογία που του έδωσε, 2 την ημέρα, κρατάνε 30 ημέρες. Αξια 2 κουτιά x 89,17 ευρώ = 180 ευρώ περίπου.
3)STALEVO , τρία κουτιά από τριάντα δισκία το καθενα. Με την δοσολογία που του έδωσε, 2 την ημέρα για τις πρώτες 5 ημέρες και 1 τις επόμενες , κρατάνε 80 ημέρες. Αξια 3 κουτιά x 41,53 ευρώ = 125 ευρώ περίπου.
4)ΜΕΜΟΤΟΝ , σε υγρή μορφή δυο κουτιά. Αξια 2 κουτιά x 60,99 ευρώ = 122 ευρώ περίπου.
5)ODASOL , ένα κουτί μέ είκοσι οκτώ κάψουλες.. Αξια 1 κουτί x 33,02 ευρώ = 32 ευρώ περίπου.
Συνολική αξία φαρμάκων 493 ευρώ!!!!!
Πληρώνει το ΙΚΑ και οι συνταξιούχοι για να χαίρονται οι φαρμακέμποροι και ορισμένοι γιατροί.


Αντί για "Κώστας Καλφέλης" θα μπορούσε άνετα να γράφει "διακομιστής" ;D

Harper:
1.Ξέρεις...ένας αποτελεσματικός τρόπος να θεραπεύσεις την αστάθεια(αλλά και κάθε νόσο) είναι να "ξεκάνεις" τον ασθενή.Νεκρός ασθενής=όχι συμπτώματα!!!
Αν αυτό μπορείς να το καταφερεις φουσκώνοντας και την τσέπη σου το καλό είναι διπλό ή μάλλον τριπλό γιατί πέρα από την άπαξ επιβάρυνση του ταμείου ένα νεκρός ασθενής ούτε θα ξαναζητήσει χάπια ούτε θα αξιώνει συντάξεις.

2.Ακόμη και αν δεν καταφερεις να τον ξεκάνεις οι παρενέργειες θα είναι τόσες πολλές που η αστάθεια πλέον θα είναι χαμηλά στη λίστα συμπτωμάτων.Δεν έχει σημασία επομένως γιατί βγαζοντας στην επιφάνεια άλλες παρενέργειες ο ασθενής σταματά να ασχολείται με την αστάθεια...άρα,τροπο τινά τη θεράπευσες.

3.Αλλά ακόμη και αν συνεχίσει να υφίσταται η αστάθεια χωρίς παρενέργειες από την "αγωγή" που έδωσες και πάλι ιατρικώς θα είσαι εντάξει γιατί μην έχοντας αρχικά εξετάσει τον ασθενή και μη γνωρίζοντας την αιτία της αστάθειας τώρα θα ξέρεις πολύ καλά πως οφείλεται στο Λογαριασμό των φαρμάκων που του έγραψες!!!Οπότε να και η διαφοροδιάγνωση!

Δεν κατάλαβα επομένως Τάσο γιατί τα έχεις με το "συναδελφο"...??

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση