Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ
Απ: Στη χώρα της πολυφαρμακίας
EzeΤΡΟΛ:
Αναρρωτηθήκατε ποτέ για ποιό λόγο τα νεότερα και ακριβά φάρμακα κυκλοφορούν σε συσκευασίες των 28 δισκίων ώστε να μην επαρκεί ένα κουτί για ένα μήνα; Προσπαθώντας να ερμηνεύσω το φαινόμενο, σκέφτηκα τις παρακάτω εκδοχές σε σχέση με τις φαρμακοβιομηχανίες:
α. Αμφιβάλλουν αν οι λήπτες των φαρμάκων θα βγάλουν το μήνα (μακάβρια εκδοχή).
β. Θεωρούν ότι υπάρχει μόνο ένας μήνας, ο Κουτσοφλέβαρος (αφελής εκδοχή).
γ. Θεωρούν ότι είναι καλό να μένει κανείς χωρίς τα φάρμακα του για 2-3 μέρες το μήνα, ώστε να προετοιμάζεται ο οργανισμός να τα ξαναδεχτεί και να τα ξαναμεταβολίσει (επιστημονικοφανής εκδοχή).
δ. Είναι βολικότερο να συσκευάζονται οι ταμπλέτες σε 2 blister των 14 ταμπλετών (προσχηματική εκδοχή).
ε. Αναγκάζουν με αυτό τον τρόπο τους λήπτες να αγοράζουν όχι 12 αλλά 13 συσκευασίες το χρόνο, χώνοντας έτσι το μακρύ χέρι τους και στο δώρο (αποκαλούμενο και 13ο μισθό) των συνταξιούχων και των εργαζομένων (κερδοσκοπική εκδοχή).
Παρακαλώ, αν έχετε άλλες εκδοχές καταθέστε τες, μπας και λύσουμε το μυστήριο, γιατί αλλιώς θα αρχίσω πάλι να κλίνω υπέρ της κερδοσκοπικής εκδοχής, και θα μου λέτε πάλι ότι έχω εμμονές με τα υπερκέρδη των φαρμακοβιομηχανιών και φαρμακομπακάληδων και μετά θα σας απαντάω ότι δεν μου αρέσει να βάζω την (κρατική) σφραγίδα μου όπου νά 'ναι, και μετά θα μου λέτε "τότε γιατί έγινες γιατρός και μάλιστα της ΠΦΥ" και μετά θα απαντάω "δεν ήξερα" και μετά θα μου λέτε "δε ρώταγες;" και μετά θα λέω "μου έριξαν στάχτη στα μάτια όταν ήμουν φοιτητής με το ρόλο του ιατρού στην κοινότητα και άλλα ηχηρά παρόμοια και κανείς δε μου μίλησε ότι θα ήμουν ένα πλυντήριο συνταγών, ένα ακόμη χέρι που δουλεύει για τα υπερκέρδη των φαρμακοβιομηχανιών και από σπόντα μέγας (χρυσός) χορηγός των οικείων φαρμακείων, και επιλέον, τώρα την έκανα τη λακίαμα και είναι αργά να διορθωθεί."
ARCTORIUS:
Εγω διακομιστη δεν ξερω τι να πω γι αυτο αλλα μου θυμιζει κατι ....Οταν ο καημενος ο πατερας μου ειχε χαψει το παραμυθι της Herbalife και νομισε οτι σε ενα δυο χρονια θα λυνει σταυρολεξα και θα αναρωτιεται αν υπαρχει κροισος με νησι με εξι γραματα (παυλος),,,λοιπον θυμαμαι πολυ καλα οτι ολες ΜΑ ΟΛΕΣ οι συσκευασιες αυτης της εταιρειας αναφεροταν σε μια ποσολογια η οποια οδηγουσε στο να τελειωνουν ολα τα σκευασματα μεσα σε ενα εικοσαημερο.Για την ακριβεια μεσα στα φυλλαδια εγραφε χαρακτηριστικα οτι πανω στο 20ημερο .....ΡΙΞΤΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑΚΙ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ....ΧΡΗΣΤΗ.... ΝΑ ΔΕΙΤΕ ...ΤΙ ΚΑΝΕΙ?ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ?ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ?(δλδ εχει τελειωσει τα σκευασματα ωστε να παραγγειλει αλλα?) ειναι χαρακτηρστικο καθε εταιρειας ειτε φαρμακευτικης ειτε διατροφικης αυτο, οποτε θα συμφωνησω μαζι σου εχεις δικιο
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Συνάδελφε (δια)κομιστή, να κλίνεις και να κλείσεις υπέρ της κερδοσκοπικής εκδοχής.
Τα 21 χάπια στη συσκευασία του Klaricid 500 μπορεί να μου τα εξηγήσει κάποιος; Αν πούμε δοσολογία 1 x 2, το 21ο χάπι είναι σε περίπτωση που χαθεί ένα χάπι σε 10ήμερη θεραπεία;
EzeΤΡΟΛ:
Ανοίγει το κλειστό επάγγελμα του φαρμακοποιού; Και όσοι δαπάνησαν και δαπανούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για μια άδεια φαρμακείου, θα χάσουν τα χρήματα τους; Ή μήπως κάτι θα γίνει πάλι και το επάγγελμα δεν θα ανοίξει;
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Και η ακόλουθη παράγραφος έχει «ζουμί» όμως:
Για να γίνει σαφές το νόημα, η Ε.Ε. ζητά σε κράτη μέλη να δώσουν εξηγήσεις για νόμους που προβλέπουν……..
5. Απαγόρευση δημιουργίας περισσότερων εγκαταστάσεων στην ίδια εθνική επικράτεια. H συγκεκριμένη εντολή απειλεί να ανατρέψει το υφιστάμενο καθεστώς δραστηριότητας των 40.000 περίπου γιατρών και των 33.000 δικηγόρων. Oι γιατροί δεν επιτρέπεται να εγγραφούν σε περισσότερους από έναν ιατρικούς συλλόγους και να λειτουργήσουν ιατρεία σε περισσότερες περιοχές. Oι δικηγόροι, επίσης, δεν μπορούν να εγγραφούν σε περισσότερους του ενός δικηγορικούς συλλόγους. Για να ασκήσουν το επάγγελμά τους σε άλλη περιοχή επιβάλλεται η παρουσία συναδέλφου τους από τον οικείο σύλλογο με αποτέλεσμα να αυξάνεται το κόστος της δίκης για τον πελάτη.
Φαντάζεστε όλοι οι μεγαλοσυνάδελφοι να δημιουργήσουν επαρχιακά «μαγαζάκια» (βέβαια στην περίπτωσή τους θα είναι μαγαζάρες) και να συνδυάζουν εβδομαδιαίες εξορμήσεις ή σαββατοκύριακα ή διακοπές με ανάλογες μπάζες; Βέβαια και τώρα γίνεαι στη ζούλα, τότε όμως θα γίνεται και «με την άδεια της αστυνομίας».
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση