Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
15 Νοεμβρίου 2024, 04:00:59

Ψηφοφορία

Συμφωνείτε με την εφαρμογή λίστας συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΛΣΦ);

Α. Όχι, δεν επιθυμώ να τεθεί κανένας περιορισμός στη συνταγογράφηση.
Β. Ναι, θεωρώ επωφελή και επιβεβλημένη την εφαρμογή αυστηρής ΛΣΦ.
Γ. Προτιμώ να εφαρμοστεί η ΛΣΦ, αλλά με παραθυράκια (γνωματεύσεις αναντικατάστατου).

Αποστολέας Θέμα: Απ: Στη χώρα της πολυφαρμακίας  (Αναγνώστηκε 611164 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

24 Ιουλίου 2009, 09:46:50
Απάντηση #390
Αποσυνδεδεμένος

trojy

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Το "Σύνδρομο της Στοκχόλμης" είναι μία παράδοξη κατάσταση κατά την οποία οι όμηροι, οι αιχμάλωτοι, οι δέσμιοι κάποιων άλλων, ταυτίζονται και τρέφουν συμπάθεια προς αυτούς που τους αιχμαλώτισαν και από τους οποίους εξαρτώνται απόλυτα για την επιβίωσή τους.

26 Ιουλίου 2009, 21:52:53
Απάντηση #391
Αποσυνδεδεμένος

dimipap73

Η απαντηση αφορά τον συναδελφο jack με την ιδιοτητα γιατρού γενικής ιατρικής .Οι ιατροι του ΙΚΑ βλέπουν καθε μέρα 25 τακτικά περιστατικά και μια σειρα απο εκτακτα τα οποία θα προκύψουν Το ωράριο τους για την πλειονότητα αυτών δεν είναι 8 ωρο, δεν είναι ομως και αντιστοιχη η αμοιβή τους,στην πλειονότητα τους δεν πληρώνονται την αδεια τους,δεν πληρώνονται εφημερίες.Αυτός ο οποίος εχει ταχθεί να υπηρετήσει σε ένα κεντρο υγείας μαλλόν δε θα πρέπει να διακρίνει τους ασθενείς αν ειναι ΙΚΑ Η ΔΗΜΟΣΙΟΥ αλλά να κάνει τη δουλειά του εξετάζοντας σε ολο το ωράριο του.Εγω για παράδειγμα εξετάζω 25 τακτικά σε 5 ωρες και γυρω στα 10 εκτακτα χωρίς νοσηλευτρια .Κατα αντιστοιχια ενας γενικός ιατρός στο πρωινό του ωράριο θα πρέπει να εξετάζει τουλάχιστο 80.Είναι απρέπεια να επιτεθούμε σε έναν κλάδο ιατρών που δουλεύει με αυτές τις συνθήκες ,ανασφάλιστος και όταν αρρωστήσει χάνει και το μεροκάματο του. ;)

26 Ιουλίου 2009, 22:03:52
Απάντηση #392
Αποσυνδεδεμένος

dimipap73

Προτέινω στον συνάδελφο που αισθάνεται ηλίθιος εξετάζοντας ασθενείς του ΙΚΑ τα παρακάτω
1)να παραιτηθεί απο το δημόσιο χάνοντας την εργασιακή του ασφάλεια,αδειες,εφημερίες και να ιδιωτεύσει επιλέγοντας ποιους θα εξετάσει
2)να εργασθεί στο ΙΚΑ αφού το ΙΚΑ προσλαμβάνει πλέον γενικούς ιατρούς, με τους εργασιακούς όρους που δουλεύουν και οι υπόλοιποι
3)να μετακομίσει ωστε να μην ξοδεύεται στις μετακινήσεις και παλιώνει και το αυτοκίνητο του
και επειδή η ανωνυμια δεν πρέπει να κρύβει την αμετροέπια καποιων βολεμένων εγώ θα υπογράψω τα λεγόμενα μου
Δ.Γ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ,ΙΑΤΡΟΣ ΙΚΑ ΝΜΥ ΞΑΝΘΗΣ

27 Ιουλίου 2009, 00:47:31
Απάντηση #393
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
 Δεν πιστεύω ότι έχουμε ουσιαστικούς λόγους για να διαφωνήσουμε. Διαβάστε όμως την παρατήρηση (Απάντηση #230) του συναδέλφου κ. Δημήτρη Μακρέα
στη σελίδα: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 Επί της ουσίας διεκδικούμε μια σωστή συνεργασία. 

27 Ιουλίου 2009, 01:38:04
Απάντηση #394
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Το παραπάνω μήνυμα του Πατρωνάκη είναι μια σωστή βάση συζήτησης αλλά το ΙΚΑ έχει >67% αναπηρία στην ακοή και στην όραση ή είναι υστερόβουλο έναντι των ασφαλισμένων του, και δεν περιμένω τίποτα...
Η αλήθεια είναι ότι διαβάζοντας τα παραπάνω μηνύματα από ανώνυμους σχετικά με τους ιατρούς του ΙΚΑ και έχοντας ένα ρόλο με ευθύνη σ' αυτό το φόρουμ προσπαθούσα να διατηρήσω μια κόσμια στάση και να μην γράψω τα παρακάτω:

Αλήθεια είναι όσα γράφει παραπάνω ο dimipap73 για τους ιατρούς του ΙΚΑ: Πληρώνονται όσο ο ανειδίκευτος εργάτης του ΙΚΑ, δεν έχουν άδειες, δεν έχουν σταθερή εργασία, εξαρτώνται από τις πολιτικές ανεμοθύελλες, κοκ. Παρόλα αυτά σε μεγάλες πόλεις και έχω εμπειρία του Ηρακλείου Κρήτης, γίνεται σφαγή και χρειάζεται ισχυρό μέσο για να γίνεις συμβασιούχος ιατρός του ΙΚΑ, εάν γίνεις τελικά.
Τι είναι αυτό που κάνει ιατρούς να θέλουν να εργαστούν με τέτοιες συνθήκες και να σκοτώνονται να γίνουν ιατροί του ΙΚΑ;
Κι αυτό αναλύθηκε παραπάνω και δεν είναι παρά κοινό μυστικό: Το μπλοκ συνταγών και εξετάσεων που αξιοποιείται και εκτός οραρίου σε ασθενείς επί αμοιβή, ή ο εκβιασμός για σκευάσματα συγκεκριμένων εταιριών, και τα δύο τα έχω δει στο φουλ. Το δεύτερο παίζει παντού, αλλά με την έλλειψη ιατρών με δυνατότητα συνταγογράφησης σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ στα αστικά κέντρα, ακόμη και οι θέσεις σε ΚΑΠΗ πλειοδοτούνται εάν υπάρχει δυνατότητα συνταγογράφησης στο ΙΚΑ.
Τι μου θυμίζει το πρώτο; Μήπως την ανάλογη περίπτωση που κάποιος ιατρός ΕΣΥ εκμεταλλεύεται τις κρατικές υποδομές για υποσχεθεί γρηγορόσημο, επιλογή ιατρού ή άλλες ευκολίες, δηλαδή το κοινό φακελάκι; Τι διαφορά έχει; Την είπε ο dimipap73: Το ΕΣΥ έχει τις σαφώς ζηλευτές καλύτερες συνθήκες εργασίας, την μονιμότητα....

Η αλήθεια είναι ότι όποιος επιζητεί μια θέση στο ΙΚΑ έχει κάνει μια επιλογή ανάλογη με του μεσαιωνικού τελώνη: Θα πληρώνεται και θα δουλεύει σαν δούλος αλλά θα έχει το δικαίωμα να γδάρει όσο μπορεί τον ασφαλισμένο του ΙΚΑ αλλά με στυλ, χωρίς δηλαδή να υπάρξουν έγγραφα παράπονα και καταγγελίες. Είναι μια συμφωνία με τον διάβολο. Μια κατάσταση που την ξέρουν και στο ΙΚΑ και στους ιατρικούς συλλόγους και πολύ περισσότερο καλά, οι βολευτές.

Δεν θα μπορούσα να είμαι σε θέση σε ιατρικό σύλλογο και να κοιμάμαι ήσυχος το βράδυ. Και υπάρχουν τρόποι. Είναι κατάσταση που προσβάλει το ιατρικό λειτούργημα και αρκούσε με βάση την ιατρική δεοντολογία μια σκληρή απόφαση του ιατρικού συλλόγου για να αδειάσει το ΙΚΑ εν μια νυκτί χωρίς ιατρούς με τέτοιες συνθήκες. Αλλά σε μια τέτοια θέση σε ιατρικό σύλλογο, τα "γνωστά", τα έχουν κάνει ....γλυκάδια ωμελέτα και δυστυχώς ουδείς θα πράξει τα αυτονόητα απουσία τους.
Να μην μιλήσω για τους συναδέλφους πολιτευτές σχετικά με αυτό το θέμα.... Αυτοί κι αν έχουν ταϊσει αλλού τα "γλυκάδια" τους.... εκτός εάν κι είναι δουλέμποροι κι απατεώνες και όχι συνάδελφοι...

Δεν μου αρέσει το ΕΣΥ συνάδελφε dimipap73, πολύ ΕΓΩ έχει γίνει και όχι ΕΣΥ, και αυτοί που θα σου μιλήσουν για ιδανικά ή μαζόχες είναι ή σε δουλεύουν, μεταξύ μας είναι μια καλή θέση με καλή μάσα και κλειστά μάτια. Αλλά το ΙΚΑ χειρότερο μου μοιάζει και δεν θέλω αϋπνίες.
Το μυστικό μου: Ψάχνω ακόμη μια αξιοπρεπή θέση ιατρού σε αυτή την επί χρήμασι, να μη πω τι, κοινωνία...
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

27 Ιουλίου 2009, 11:39:42
Απάντηση #395
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Γεια χαρά κι από μένα. Με λένε διακομιστή και γράφω ανώνυμα για να μπορώ να αυτοσαρκάζομαι και για να υποβαθμίζω συνειδητά τη βαρύτητα των λεγομένων μου, όπως ο γελωτοποιός του χωριού που δεν έχει τίποτε να χάσει λέγοντας τη γνώμη του, την οποία κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά.

Θα επιχειρήσω μια απάντηση, αν και το εριστικό και οργίλο ύφος του συναδέλφου εκ Ξάνθης είναι ανοίκειο προς τα ευγενή ήθη αυτού του Φόρουμ. Βεβαίως, δεν θα πρέπει να διολισθήσουμε σε γενικεύσεις, ιδιαίτερα μάλιστα καθώς Ιατροί του Ιδρύματος απολαμβάνουν απέραντου ρισπέκτ σε αυτό το Φόρουμ.

Με γνώση των νομίμων συνεπειών, δηλώνω υπεύθυνα ότι η Γενική Ιατρική δεν είναι πια ιδιότητα, όπως αναφέρεται στο πρώτο ποστ του user dimipap73, αλλά ξεχωριστή Ειδικότητα, όπως για παράδειγμα η Ειδική Παθολογία, η Όφθα, η Φυσική Ιατρική Αποκατάσταση και η Ακτινοθεραπευτική.

Αν βλέπουμε 25 ασφαλισμένους σε 5 ώρες (25 τακτικά και 10 έκτακτα), πάει να πει ότι με τον ίδιο ρυθμό σε 8 ώρες βλέπουμε 56 ασφαλισμένους (40 τακτικά και 16 έκτακτα) και όχι 80. Τέσπα. Το γμτ εδώ είναι ότι ανάμεσα στον Ασφαλισμένο του Ιδρύματος και το ίδιο το Ίδρυμα, ορθώνεται το τείχος του ραντεβού, με αποτέλεσμα ο Ασφαλισμένος να εκτρέπεται στις δομές του ΕΣΥ, χώρια που για παν ενδεχόμενο υπάρχει στο Υποκατάστημα αναρτημένη και η γνωστή επιγραφή "Τα επείγοντα στο ΕΣΥ".

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Ιατρούς του τοπικού Υποκαταστήματος του Ιδρύματος γιατί μου γνώρισαν έναν θαυμαστό κόσμο σκευασμάτων με εξωτικές ονομασίες, όπως Λιπ ντάουν, Πρες ντάουν, Φλογοστόπ, Αμπίν, Ιατέν, Νοβέκ, Κλαριμάξ, Κεφπροζίλ Τζενέρικς και μυτιές Ιρικαλσίν.

Ακόμη, να ευχαριστήσω θερμά και το ίδιο το Ίδρυμα, που μου κάνει την τιμή χωρίς να το έχω ζητήσει, να μου παραχωρεί μπλοκ επιταγών για να εκδίδω τσεκ επ΄ονόματι του, εεεε, συγνώμη, θέλω να πω συνταγολόγια για να  γράφω συνταγές για τους Ασφαλισμένους Του. Μάλιστα δε, είναι τόσο γενναιόδωρο μαζί μου, που μου επιτρέπει να διαχειρίζομαι τα κονδύλια Του κατά το δοκούν, π.χ. μια ιογενή φαρυγγίτιδα να τη βαφτίζω κατά την κρισάρα μου όπως θέλω και να χορηγώ μακρολίδη (με 21 δισκία), πραζόλη (με 28, για να μην πειράξει τον ασφαλισμένο η μακρολίδη) και μυτιές με κορτιζονούχο σπρέι (που κι΄αυτό δεν είναι φτηνό, κάνει κοντά 20 ευρώ), χαρίζοντας-πετώντας συνολικά 110 ευρώ του Ιδρύματος από τα οποία 24 πάνε στο Φαρμακείο. Και όλα αυτά για έναν μόνο από τους -56 είπαμε- Ασφαλισμένους Του που με επισκέπτονται ημερησίως.

Από την άλλη, δεν μπορώ να κρύψω την πικρία μου για το γεγονός ότι το Ίδρυμα μου έκλεισε την πόρτα όταν ζήτησα να θέσω ευατόν στην Υπηρεσία Του, κάτι που το απέδωσα στον μεγάλο ανταγωνισμό που υπήρχε για τις λίγες, έτσι κι αλλιώς, θέσεις που προκήρυξε. Ακόμη και στην τρέχουσα προκήρυξη του Ιδρύματος δεν μπορώ να ελπίζω, γιατί αποκλείομαι εξ ορισμού, αφού κατέχω θέση στο ΕΣΥ.

Δεν θα μπορούσα να κλείσω το ποστ, χωρίς να επαναφέρω δύo ζητήματα που με τρώνε σαν το σαράκι: Εσείς στο Υποκατάστημα σας, α) Στους πάσχοντες από Ca, μηδενίζετε τη συμμετοχή σε όλα τα φάρμακα; και β) Το Νταφλόν το γράφετε;
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Ιουλίου 2009, 14:14:57 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

27 Ιουλίου 2009, 19:41:28
Απάντηση #396
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Ίσως να ήμουν σκληρός διακομιστή και δεν ξέρω τι γίνεται σε μικρές επαρχιακές πόλεις. Ξέρω ότι υπάρχουν πόλεις που το ΙΚΑ παρακαλάει να πάρει ιατρούς σε συγκεκριμένες ειδικότητες αλλά αυτό μάλλον σπανίζει πλέον σήμερα. Στα μεγάλα όμως αστικά κέντρα, γίνεται αυτό που περιγράφω.

Δεν είμαι σίγουρος εάν ακόμη και η γνώση της όλης κατάστασης σε καθιστά συνένοχο όταν δεν αντιδράς.
Αλλά δεν είμαι οπαδός των επαναστάσεων, μόνο πρόσωπα αλλάζουν, όχι τα κοινωνικά δρώμενα, δείτε την γαλλική επανάσταση και την Οκτωβριανή επανάσταση, ή την κινεζική κόκκινη επανάσταση, ή ακόμη και την πρόσφατη "επανάσταση των δρομων"

Είμαι όμως σίγουρος ότι πολλά από τα δρώμενα στο ΙΚΑ δεν είναι γνωστά στους ιατρούς του ΕΣΥ και το αντίστροφο. Δεν νομίζω ότι ο σκοπός μας είναι να αλληλοκατηγορηθούμε αλλά να γνωρίσουμε και την άλλη οπτική, ίσως να νιώσουμε λίγο πιο ωμή την πραγματικότητα που την έχουμε συνηθίσει και δεν μας κάνει εντύπωση πλέον.

Δεν νομίζω ότι θα πάρεις απάντηση στα daflon και στα Ca διακομιστή, γιατί εγώ τουλάχιστον έχω πετύχει γιατρούς του ΙΚΑ να ακολουθούν καθένας και άλλα με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς να παίζουν χωρίς πάντα να είμαι σίγουρος για το τι υπάρχει κάτω από το τραπέζι που εγώ δεν μπορώ να αναγνωρίσω...

Δεν ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν ότι καλώς οι γιατροί του ΙΚΑ βλέπουν 25 άτομα σε 5 ώρες εκτός εάν πρόκειται μόνο για συνταγογραφία, αν το δεχτούμε κι αυτό σαν ιατρικό έργο.
Ανήκω σε αυτούς που έχουν θίξει το προκλητικό συχνά οράριο ιατρών του ΕΣΥ, πετσοκομένο κατά το δοκούν.
Ανήκω σε αυτούς που θέλουν και οι ιατροί του ΙΚΑ να έχουν ανθρώπινο οράριο, μισθό, άδεια και αξιοκρατία στην πρόσληψη τους, αλλά και άρση της μονιμότητας, πληρωμή με τα αποτελέσματα και το έργο τους για τους ιατρούς ΕΣΥ.
Δυστυχώς, για μένα, ανήκω στην μειοψηφία, και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει μια μειοψηφία παντού, ακόμη και στο ΙΚΑ που μπορεί να μην πληρεί τα παραπάνω αλλά είμαι σίγουρος ότι είναι η εξαίρεση που υπογραμμίζει τον κανόνα.
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Ιουλίου 2009, 19:50:40 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

27 Ιουλίου 2009, 20:40:54
Απάντηση #397
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Και στο ΙΚΑ και στο ΕΣΥ υπάρχουν άτομα που δουλεύουν. Άλλοι πραγματικά κι άλλοι την υπηρεσία, τους ασθενείς ίσως και τον εαυτό τους.
Ομολογώ ότι ως τώρα δεν ήξερα ότι οι γιατροί του ΙΚΑ αμείβονται με τόσο χαμηλές τιμές κι ότι δεν δικαιούνται αναρρωτική άδεια. Κι αυτό το ανασφάλιστοι τι σημαίνει; Δεν τους πληρώνει το ΙΚΑ ασφαλιστικές εισφορές;
Γιατί οι γιατροί του ΙΚΑ επιθυμούν να δουλεύουν σ' αυτό το καθεστώς;
Το 95% των ιδιωτών ιατρών θα ήθελε να δουλεύει στο ΙΚΑ. Γιατί άραγε; Τους λόγους τους περιγράφει ο συνάδελφος Κουναλάκης παραπάνω.
Το 95% των ιδιωτών ιατρών δεν μπορεί να δουλέψει στο ΙΚΑ. Γιατί άραγε; Εκτός από περιπτώσεις ιδιαίτερων ειδικοτήτων (π,χ, στη Χίο υπάρχουν 2 ιδιώτες δερματολόγοι και κανένας τους δεν δέχεται να μπει στο ΙΚΑ και μαγκιά τους ίσως) για μια θέση στο ΙΚΑ γίνεται σφαγή. Να θυμηθούμε και παλιότερα τους ανειδίκευτους που έπαιρνε το ΙΚΑ και τους ειδίκευε μετά σαν υπεράριθμους; Πως γινόταν άραγε η επιλογή;
Όσοι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ έρχονται από Αθήνα στο νησί τους καλοκαιρινούς μήνες ενθουσιάζονται με την δυνατότητα συνταγογράφησης όλων των σκευασμάτων από τον γενικό γιατρό ή τον αγροτικό. Η λέξη που χρησιμοποιούν για να περιγράψουν τη συνταγογράφηση στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι «μαρτύριο». Ξεχωριστό ραντεβού με τον οφθαλμίατρο για να γράψουν το κολλύριο για το γλαύκωμα, με τον ενδοκρινολόγο για τα φάρμακα του σακχάρου, με τον καρδιολόγο για της πίεσης και της καρδιάς γενικότερα, με τον ορθοπεδικό για τα αντιφλεγμονώδη.
Αφήστε τα «διαστημικά» ονόματα φαρμάκων που γνωρίζω κάθε καλοκαίρι σε όσους ασφαλισμένους του ΙΚΑ έρχονται εξ’ Αθηνών κυρίως. Και το εντυπωσιακό είναι η σθεναρή άρνηση των ασθενών στην πρόταση αναγραφής του πρωτότυπου σκευάσματος όταν το «διαστημικό» θα φτάσει μετά από κάποιες μέρες με ειδική παραγγελία από φαρμακαποθήκη της Αθήνας. «Ο γιατρός μου είπε να το παίρνω εφ’ όρου ζωής και να μην το αλλάξω αν δεν μου πει εκείνος» (Η σχέση εξάρτησης που ανέφερε ο Δημήτρης παραπάνω που είναι ιδιαίτερα έντονη στα μεγάλα αστικά κέντρα ελλείψει άλλης πρωτοβάθμιας περίθαλψης)
Είχαμε ανταλλάξει κάποια μηνύματα με τον Αργύρη και με εντυπωσίασε ο τρόπος που δουλεύει το ΙΚΑ Καβάλας. Φαίνεται ότι παίζει ρόλος η οργάνωση και η διοίκηση κάθε παραρτήματος. Στη Χίο θυμίζει σκορποχώρι. Οι περισσότεροι γιατροί πάνε 2-3 ωρίτσες, τα περισσότερα ραντεβού δεν εμφανίζονται (αναφέραμε την ιστορία με τα πλαστά ραντεβού που κλείνονται τηλεφωνικά για να γεμίζουν οι λίστες) και γεια χαρά. Ποια η παρουσία του ΙΚΑ στην περιφέρεια πλην τον μονάδων στις πρωτεύουσες των νομών και ίσως σε κάποιες μεγάλες πόλεις;
Γιατί το τοπικό ΙΚΑ με θεωρεί ικανό να του κάνω τη λάντζα (συνταγογράφηση) αλλά δεν μου επιτρέπει να γράφω εξετάσεις στους ασφαλισμένους του; Γιατί το ΙΚΑ παραμένει το μόνο ταμείο που δεν έχει προμηθεύσει προσωπικά συνταγολόγια στους ασφαλισμένους του;
Ας γράψουν και οι συνάδελφοι του ΙΚΑ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το ΕΣΥ να δούμε κι εμείς προβλήματα που προκαλούμε και ίσως δεν τα γνωρίζουμε.

28 Ιουλίου 2009, 00:33:37
Απάντηση #398
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

όταν το «διαστημικό» θα φτάσει μετά από κάποιες μέρες

Διαστημικό; Όπως ...η πραζόλη Ουφονιτρέν;
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Ιουλίου 2009, 00:35:36 από Ο διακομιστής »

28 Ιουλίου 2009, 12:42:56
Απάντηση #399
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator

Και στο ΙΚΑ και στο ΕΣΥ υπάρχουν άτομα που δουλεύουν. Άλλοι πραγματικά κι άλλοι την υπηρεσία, τους ασθενείς ίσως και τον εαυτό τους.
Ομολογώ ότι ως τώρα δεν ήξερα ότι οι γιατροί του ΙΚΑ αμείβονται με τόσο χαμηλές τιμές κι ότι δεν δικαιούνται αναρρωτική άδεια. Κι αυτό το ανασφάλιστοι τι σημαίνει; Δεν τους πληρώνει το ΙΚΑ ασφαλιστικές εισφορές;
Γιατί οι γιατροί του ΙΚΑ επιθυμούν να δουλεύουν σ' αυτό το καθεστώς;
Το 95% των ιδιωτών ιατρών θα ήθελε να δουλεύει στο ΙΚΑ. Γιατί άραγε; Τους λόγους τους περιγράφει ο συνάδελφος Κουναλάκης παραπάνω.
Το 95% των ιδιωτών ιατρών δεν μπορεί να δουλέψει στο ΙΚΑ. Γιατί άραγε; Εκτός από περιπτώσεις ιδιαίτερων ειδικοτήτων (π,χ, στη Χίο υπάρχουν 2 ιδιώτες δερματολόγοι και κανένας τους δεν δέχεται να μπει στο ΙΚΑ και μαγκιά τους ίσως) για μια θέση στο ΙΚΑ γίνεται σφαγή. Να θυμηθούμε και παλιότερα τους ανειδίκευτους που έπαιρνε το ΙΚΑ και τους ειδίκευε μετά σαν υπεράριθμους; Πως γινόταν άραγε η επιλογή;
Όσοι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ έρχονται από Αθήνα στο νησί τους καλοκαιρινούς μήνες ενθουσιάζονται με την δυνατότητα συνταγογράφησης όλων των σκευασμάτων από τον γενικό γιατρό ή τον αγροτικό. Η λέξη που χρησιμοποιούν για να περιγράψουν τη συνταγογράφηση στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι «μαρτύριο». Ξεχωριστό ραντεβού με τον οφθαλμίατρο για να γράψουν το κολλύριο για το γλαύκωμα, με τον ενδοκρινολόγο για τα φάρμακα του σακχάρου, με τον καρδιολόγο για της πίεσης και της καρδιάς γενικότερα, με τον ορθοπεδικό για τα αντιφλεγμονώδη.
Αφήστε τα «διαστημικά» ονόματα φαρμάκων που γνωρίζω κάθε καλοκαίρι σε όσους ασφαλισμένους του ΙΚΑ έρχονται εξ’ Αθηνών κυρίως. Και το εντυπωσιακό είναι η σθεναρή άρνηση των ασθενών στην πρόταση αναγραφής του πρωτότυπου σκευάσματος όταν το «διαστημικό» θα φτάσει μετά από κάποιες μέρες με ειδική παραγγελία από φαρμακαποθήκη της Αθήνας. «Ο γιατρός μου είπε να το παίρνω εφ’ όρου ζωής και να μην το αλλάξω αν δεν μου πει εκείνος» (Η σχέση εξάρτησης που ανέφερε ο Δημήτρης παραπάνω που είναι ιδιαίτερα έντονη στα μεγάλα αστικά κέντρα ελλείψει άλλης πρωτοβάθμιας περίθαλψης)
Είχαμε ανταλλάξει κάποια μηνύματα με τον Αργύρη και με εντυπωσίασε ο τρόπος που δουλεύει το ΙΚΑ Καβάλας. Φαίνεται ότι παίζει ρόλος η οργάνωση και η διοίκηση κάθε παραρτήματος. Στη Χίο θυμίζει σκορποχώρι. Οι περισσότεροι γιατροί πάνε 2-3 ωρίτσες, τα περισσότερα ραντεβού δεν εμφανίζονται (αναφέραμε την ιστορία με τα πλαστά ραντεβού που κλείνονται τηλεφωνικά για να γεμίζουν οι λίστες) και γεια χαρά. Ποια η παρουσία του ΙΚΑ στην περιφέρεια πλην τον μονάδων στις πρωτεύουσες των νομών και ίσως σε κάποιες μεγάλες πόλεις;
Γιατί το τοπικό ΙΚΑ με θεωρεί ικανό να του κάνω τη λάντζα (συνταγογράφηση) αλλά δεν μου επιτρέπει να γράφω εξετάσεις στους ασφαλισμένους του; Γιατί το ΙΚΑ παραμένει το μόνο ταμείο που δεν έχει προμηθεύσει προσωπικά συνταγολόγια στους ασφαλισμένους του;
Ας γράψουν και οι συνάδελφοι του ΙΚΑ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το ΕΣΥ να δούμε κι εμείς προβλήματα που προκαλούμε και ίσως δεν τα γνωρίζουμε.

Εσύ Χριστό κι εγώ Αλλάχ, όμως... κι οι δυο μας, Αχ και Βάχ!...
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

1 Αυγούστου 2009, 15:18:06
Απάντηση #400
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Παρακαλείσθε μέχρι την προσεχή Παρασκευή 6 Αυγούστου όπως έχετε προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις των συνταγών ΙΚΑ που εκδόσατε μέσα στο μήνα Ιούλιο, ώστε αυτές να κατατεθούν από τα Φαρμακεία στα Υποκαταστήματα του Ιδρύματος. Oι συνταγές θα αρχίσουν να εξοφλούνται από το Ίδρυμα προς τα Φαρμακεία από 4 Σεπτεμβρίου μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ.

Πάντα προ τέτοιων προθεσμιών έχω αρκετή δουλειά... Κάθε "λαθάκι" σε μια συνταγή, κρύβει από πίσω και μια αμαρτωλή ιστορία. Φυσικά, δεν διορθώνονται όλα τα "λαθάκια".

(Στην εγκύκλιο, γίνεται λόγος για "αλλαγή του λογισμικού διαχείρησης των συνταγών". Λέτε να τσεκάρουν αν τις πραζολο-καλσιτονίνες τις έγραφαν στα ΚΥ και ΠΙ οι Ασφαλισμένοι δυο και τρεις φορές μέσα στον ίδιο μήνα Ιούλιο για νά ΄χουν και για το Χειμώνα; Μπααααα....)

« Τελευταία τροποποίηση: 1 Αυγούστου 2009, 17:22:16 από Ο διακομιστής »

2 Αυγούστου 2009, 14:15:22
Απάντηση #401
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Καταργείται η αυτοτελής φορολόγηση των εφημεριών:

Μετά από αυτό, αναλογίζομαι πόσο δίκιο είχε τελικά η timex για το μηχανάκι και λέω να βρω κι εγώ ένα. Κατόπιν, θα πάρω τηλέφωνο τον στατινά και θα έχω διαλόγους σαν τον παρακάτω:

Διακομιστής: Θα σου πω, έχω βρει ένα μηχανάκι ακούς, αν πάω καλά...
Στατινάς: Ναι.
Δ: Θα τους κάνω μεγάλη ζημιά να ξέρεις, έχω φέρει ένα καλό, κατάλαβες;
Σ: Τι;
Δ: Ξεκινάω ένα μηχανάκι πολύ δυνατό, το έχω ξεκινήσει εδώ και τρεις εβδομάδες, σε κανέναν δεν λέω τίποτα να ξέρεις, ακούς;
Σ: Ναι, ναι, σε πιάνω.
Δ: Γι' αυτό σου λέω αστακό θα φάμε το καλοκαιράκι. Δεν μπορώ να σου πω πιο πολλά, μη μου το γκαντεμιάσουνε. Εντάξει αγόρι μου, εντάξει;
Σ: Μου είπες Ιούλιο;
Δ: Σεπτέμβρη φίλε.
Σ: Το καλοκαίρι τι θα κάνουμε δηλαδή, θα ψοφήσουμε της πείνας;
Δ: Άκου να σου πω κάτι, όταν, να σου πω κάτι, άμα σε δούνε να το δουλεύεις, άκου να καταλάβεις, επειδή είναι αρχές τώρα ακόμη, όταν περάσει, για να σ' το πω απλά, όταν περάσει ο χρόνος, το κατάλαβες τι σου λέω, το ψάχνουν το μηχανάκι ξέρεις, τη θέλουν τη μέτρηση, πού να τρέχουν στα ραντεβού, ακούς; Όταν όμως κάποιος δει ότι του την κάνεις τη μέτρηση, την ξαναθυμάται τη στατίνη, και άμα δεν πάει καλά του την αλλάζεις, κατάλαβες τι σου λέω;
Σ: Για ποιόν λες;
Δ: Γκανιάν είσαι ρε φίλε αλλά μου κάνεις. Έχε μου εμπιστοσύνη, θα ξεπουλήσουμε, πρώτη μούρη θα σε φτιάξω, με άκουσες;
Σ: Για το καλό του ασθενή πάνω απ' όλα.
Δ: Πάνω απ' όλα.
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Αυγούστου 2009, 20:49:41 από Ο διακομιστής »

2 Αυγούστου 2009, 18:02:00
Απάντηση #402
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
ΤΑ ΕΣΒΗΣΑ!!!ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ!!!ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Αυγούστου 2009, 19:55:47 από Jack »
+

2 Αυγούστου 2009, 18:31:53
Απάντηση #403
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
ΤΑ ΕΣΒΗΣΑ!!!!ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ.ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Υ.Γ.:ΔΙΑΚΟΜΙΣΤΗ ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΜΕ....ΦΙΛΕ ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΟΥ....ΑΠΙΘΑΝΗ Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΝΑ....ΓΕΛΑΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ!!!
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Αυγούστου 2009, 19:42:06 από Jack »
+

2 Αυγούστου 2009, 20:02:21
Απάντηση #404
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Διακομιστή, σε συμβουλεύω να πάρεις περισσότερες προσφορές.
Ο τύπος φαίνεται να καίει κάρβουνο!
Επίσης, ελπίζω να μην επιβαρυνθείς εσύ το κόστος αγοράς του μηχανακίου (πω πω γενική που έφτιαξα) και των ταινιών. Υπάρχουν κι άλλα κανάλια "εξωσυμβατικών" προμηθειών.
Άραγε υπάρχουν τρόποι να το "πειράξεις" να δείχνει τις τιμές που θέλουμε κατά περίσταση;
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Αυγούστου 2009, 20:08:09 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
6841 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Ιανουαρίου 2013, 23:47:26
από Argirios Argiriou
5 Απαντήσεις
5701 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Οκτωβρίου 2016, 17:09:43
από Αρχίατρος
10 Απαντήσεις