Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
15 Νοεμβρίου 2024, 10:25:59

Ψηφοφορία

Συμφωνείτε με την εφαρμογή λίστας συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΛΣΦ);

Α. Όχι, δεν επιθυμώ να τεθεί κανένας περιορισμός στη συνταγογράφηση.
Β. Ναι, θεωρώ επωφελή και επιβεβλημένη την εφαρμογή αυστηρής ΛΣΦ.
Γ. Προτιμώ να εφαρμοστεί η ΛΣΦ, αλλά με παραθυράκια (γνωματεύσεις αναντικατάστατου).

Αποστολέας Θέμα: Απ: Στη χώρα της πολυφαρμακίας  (Αναγνώστηκε 611212 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

10 Δεκεμβρίου 2009, 16:30:14
Απάντηση #465
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Στα 3.8 δις ευρώ ανήλθε ο τζίρος των ιδιωτικών φαρμακείων της Ελ το 2008.

Το Ελ κράτος έχει καταχρεωθεί στους φαρμακοποιούς, οι οποίοι τώρα ...απειλούν να διακόψουν τη συνεργασία μαζί του (σε ό,τι αφορά τον ΟΠΑΔ).

Σημερινό Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος του Βήματος.
« Τελευταία τροποποίηση: 13 Δεκεμβρίου 2009, 15:08:45 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

13 Δεκεμβρίου 2009, 14:37:52
Απάντηση #466
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Γερμανική συνταγή στις φαρμακευτικές δαπάνες
Σκευάσματα χωρισμένα σε κατηγορίες, ανώτερες τιμές που καταβάλλουν τα ταμεία μέσω μαθηματικού τύπου, αναζήτηση των φθηνότερων και εκπτώσεις    


Tο γερμανικό μοντέλο διαχείρισης των φαρμακευτικών δαπανών μελετά η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η ανεξέλεγκτη τα τελευταία χρόνια εκτόξευσή τους και συνακόλουθα να γιατρευτούν τα δημόσια οικονομικά της χώρας.

Την ώρα που οι φαρμακοποιοί απειλούν για ακόμη μια φορά να «κόψουν την πίστωση» στους ασφαλισμένους, οι οποίοι θα καλούνται να πληρώνουν μετρητοίς τα φάρμακα και στη συνέχεια να εισπράττουν από τα ταμεία τους, στο «μικροσκόπιο» των αρμόδιων υπηρεσιών των υπουργείων Υγείας και Απασχόλησης τίθενται οι ευρωπαϊκές... συνταγές οικονομίας στο φάρμακο.

Στη χώρα μας η νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη ανήλθε το 2007 στο ιλιγγιώδες ποσό των 1.534.329.533 ευρώ, όταν το 2001 ήταν 520.538.309 ευρώ. Μέσα σε έξι χρόνια, δηλαδή, είχαμε αύξηση 195% ή 32% κατά μέσο όρο τον χρόνο (στοιχεία του ΕΟΦ).

Στη Γερμανία οι φαρμακευτικές δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων αυξήθηκαν το 2007 κατά 6,7% σε σχέση με το 2006 πράγμα το οποίο σε μεγάλο βαθμό οφειλόταν στην αύξηση του ΦΠΑ κι όχι σε ανατιμήσεις των φαρμακευτικών εταιρειών (στις ΗΠΑ η αντίστοιχη αύξηση ήταν μόλις 3,8%). Η φαρμακευτική πολιτική στη Γερμανία συνίσταται στις εξής βασικές παραμέτρους:

1 Από το 1989 τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα τα έχουν ταξινομήσει σε κατηγορίες ανάλογα με τη δραστική τους ουσία και τη θεραπευτική τους δράση. Δεν υπάρχει, δηλαδή, ενιαία λίστα φαρμάκων. Στη χώρα μας ναι μεν υπάρχει νόμος που προβλέπει κάτι ανάλογο, αλλά δεν έχει ποτέ εφαρμοστεί, καθώς αντιδρούν όσοι δεν θέλουν να υπάρχει έλεγχος στη συνταγογράφηση.

2 Από το 1989, επίσης, όρισε ανώτερες τιμές φαρμάκων που καταβάλλουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Για τον καθορισμό τους χρησιμοποιείται ένας μαθηματικός τύπος, μέσω του οποίου κατατάσσονται τα φάρμακα σε θεραπευτικές κατηγορίες με τις τιμές τους και τα ασφαλιστικά ταμεία αποζημιώνουν μέχρι εκεί που οι τιμές των φαρμάκων βρίσκονται στο 1/3 κάθε κατηγορίας. Στη χώρα μας τα Ταμεία πληρώνουν το φάρμακο που θα επιλέξει ο κάθε γιατρός στη λιανική τιμή που ορίζει το υπουργείο Ανάπτυξης.

3 Από το 2002 ο κάθε φαρμακοποιός έχει τη δυνατότητα να δώσει στον ασθενή αντί του φαρμάκου που έχει γράψει ο γιατρός κάποιο άλλο όμοιο ή ισοδύναμο (άλλης εταιρείας) εφόσον είναι φτηνότερο, για να μην επιβαρύνονται τα ασφαλιστικά ταμεία. Το ίδιο μέτρο εφαρμόζεται σε Ιταλία, Σουηδία, Βέλγιο, Φινλανδία και άλλες χώρες.

4 Πέρα από τον καθορισμό ανώτατων τιμών, στη Γερμανία τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν τη δυνατότητα να υπογράφουν εκπτωτικά συμβόλαια με φαρμακευτικές εταιρείες. Οι φαρμακοποιοί, μάλιστα, υποχρεούνται να χορηγούν φάρμακα βάσει αυτών των συμβολαίων. Τα νοσοκομεία, επίσης, αγοράζουν τα φάρμακα με διαγωνισμούς πετυχαίνοντας μεγάλες εκπτώσεις.

Οι ευρωπαϊκές... συνταγές οικονομίας στο φάρμακο βρίσκονται στα γραφεία των αρμόδιων υπηρεσιών των υπουργείων Υγείας και Απασχόλησης και απομένει να δούμε ποια θα είναι η τελική απόφαση της κυβέρνησης.

Αύξηση-ρεκόρ σημείωσε η φαρμακευτική δαπάνη στη χώρα μας σε αντίθεση με τη λογικευμένη που έγινε σε διάφορες χώρες της ΕΕ.

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ
Τα χρέη σπάνε όλα τα ρεκόρ


«Οι καθυστερήσεις των πληρωμών από αρκετά ασφαλιστικά ταμεία, και ειδικά από τον ΟΠΑΔ (Δημόσιο), έχουν σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ», αναφέρει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος. «Ηδη στον ΟΠΑΔ έχουν συσσωρευτεί οφειλές από τον Μάιο του 2009, που ανέρχονται σε περίπου 100 εκατ. ευρώ. Από το Ταμείο της ΔΕΗ οφειλές 1.835.204 ευρώ, από το ΤΣΜΕΔΕ 3.686.400 ευρώ. Στην Εμπορική Τράπεζα οφειλές 2,5 εκατ. ευρώ... Επίσης διακόπτουμε από 1-1-2010 τη συνεργασία με το Ταμείο του πρώην ΥΕΝ, διότι έχει οφειλές από τον Σεπτέμβριο του 2008!».

Δ. ΒΑΓΙΩΝΑΣ
Ανησυχία και για το επάγγελμα


Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Βαγιωνάς επισημαίνει τις ανησυχίες των φαρμακοποιών για την πιθανή «απελευθέρωση» του φαρμακευτικού επαγγέλματος. «Οποιαδήποτε τέτοια κίνηση έρχεται σε αντίθεση με την κοινοτική οδηγία, αλλά και με την πραγματικότητα, δεδομένου ότι η χώρα μας ήδη έχει τα περισσότερα φαρμακεία σε σχέση με τον πληθυσμό, ενώ την τελευταία τριετία άνοιξαν 2.600 νέα φαρμακεία», καταλήγει ο κ. Βαγιωνάς.



Εκτελούνται συνταγές μόνο τοις μετρητοίς


Aπό την τσέπη τους καλούνται να πληρώνουν από την 1η του νέου έτους τα φάρμακα οι ασφαλισμένοι στον ΟΠΑΔ, στη ΔΕΗ, στο ΤΣΜΕΔΕ και άλλα ασφαλιστικά ταμεία, εκτός του ΙΚΑ και του ΟΓΑ.

Στην απόφαση αυτή οδηγούνται οι 11.500 φαρμακοποιοί που δεν θα εκτελούν από 1/1/2010 συνταγές δωρεάν ή με την ανάλογη συμμετοχή, αλλά θα απαιτούν το σύνολο της αξίας του φαρμάκου. Και αυτό μέχρι να εξοφληθεί από τα Ταμεία το αντίτιμο συνταγών που έχουν εκτελεστεί μέσα στο τελευταίο 8μηνο (ο νόμος ορίζει εξόφληση σε 45 ημέρες), με συσσωρευμένο έως τώρα χρέος 600 εκατ. ευρώ.Δεν τίθεται, ωστόσο, θέμα για τα χρέη των νοσοκομείων για φάρμακα, καθώς ήδη με απόφαση της υπουργού Υγείας, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, συγκροτήθηκε επιτροπή που προχωρεί στη λεπτομερή καταγραφή των χρεών για να πληρωθούν.

Αν εμμείνουν οι φαρμακοποιοί στην απόφασή τους, εφόσον δεν βρεθεί λύση για την εξόφληση των χρεών των Ταμείων, η συνέπεια θα είναι η τεράστια ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, που θα αγοράζουν μετρητοίς το φάρμακο και με την απόδειξη είσπραξης που θα δίνει ο φαρμακοποιός θα πηγαίνουν στο Ταμείο τους να παίρνουν, ως επιστροφή, το αντίτιμο.

Υπάρχουν κατηγορίες ασφαλισμένων για τους οποίους δημιουργείται πολύ σοβαρό πρόβλημα, όπως για όσους χρησιμοποιούν ακριβές θεραπείες και κυρίως για τους συνταξιούχους, που αδυνατούν να πληρώσουν μετρητοίς τα φάρμακά τους.

Οι συλλογικοί φορείς των φαρμακοποιών ήδη έχουν πάρει τις αποφάσεις τους, ενώ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής καλεί τα μέλη του σε έκτακτη γενική συνέλευση την Τετάρτη.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

13 Δεκεμβρίου 2009, 14:58:16
Απάντηση #467
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Παράθεση
Δ. ΒΑΓΙΩΝΑΣ: Ανησυχία και για το επάγγελμα
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Βαγιωνάς επισημαίνει τις ανησυχίες των φαρμακοποιών
X-E-Σ-Τ-Η-Κ-Α-Μ-Ε

Ζούμε ιστορικές στιγμές! Να δω τον συγγενή να πληρώνει τοις μετρητοίς (ντάγκα-ντάγκα) 295 ευρώπουλα για το tts Exelon της γιαγιάς, και τί στον κόσμο ετούτο!!!

Να δούμε μετά αν οι ασφαλισμένοι θα έχουν όρεξη για διπλές και τρίδιπλες πραζόλες, ξενικάλ, μακρολίδες, ριγκέιν και τόσα άλλα.

Μάλιστα, οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι θα έρχονται και θα μας λένε "Γιατρέ, πολύ ακριβό αυτό το Πλαβίξ, δεν γίνεται να το σταματήσω;" ή "Μήπως να αλλάζαμε το αντιυπερτασικό μου (σαρτάνη) με κάτι πιο οικονομικό (α-ΜΕΑ) ;"

Πολύ σωστό το μέτρο της άμεσης εξόφλησης από τον ασφαλισμένο, και πρέπει οπωσδήποτε να επεκταθεί και για το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ ( κυρίως γι΄αυτά!!! )
« Τελευταία τροποποίηση: 13 Δεκεμβρίου 2009, 15:52:18 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

13 Δεκεμβρίου 2009, 22:36:29
Απάντηση #468
Αποσυνδεδεμένος

trojy

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Παράθεση
Επίσης ο κ. Βαγιωνάς μετέφερε την αντίθεση του κλάδου για την συνένωση του Ασφαλιστικού Ταμείου των Υγειονομικών με τον ΟΑΕΕ – ΤΕΒΕ και το πρόβλημα καθυστέρησης των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων.
Οι ιστορικές στιγμές γράφονται με μελανά χρώματα. Κάποιοι θα φύγουν βράδυ.
Το "Σύνδρομο της Στοκχόλμης" είναι μία παράδοξη κατάσταση κατά την οποία οι όμηροι, οι αιχμάλωτοι, οι δέσμιοι κάποιων άλλων, ταυτίζονται και τρέφουν συμπάθεια προς αυτούς που τους αιχμαλώτισαν και από τους οποίους εξαρτώνται απόλυτα για την επιβίωσή τους.

14 Δεκεμβρίου 2009, 23:08:52
Απάντηση #469
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Eπιτέλους, φαρμακευτική σπατάλη, ΤΕΛΟΣ!
"Θεσπίζεται επίσης η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στα ταμεία, επαναφέρεται η λίστα φαρμάκων και μπαίνουν ορκωτοί λογιστές στα ασφαλιστικά ταμεία."
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

ΖΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ: ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ!
Να δω τον φαρμακοποιό να βγάζει λιγότερα από μένα - ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ!!!!!

Κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους το βράδυ. Κι ας εκτοξεύουν απειλές.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

15 Δεκεμβρίου 2009, 16:12:35
Απάντηση #470
Αποσυνδεδεμένος

trojy

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Eπιτέλους, φαρμακευτική σπατάλη, ΤΕΛΟΣ!
"Θεσπίζεται επίσης η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στα ταμεία, επαναφέρεται η λίστα φαρμάκων και μπαίνουν ορκωτοί λογιστές στα ασφαλιστικά ταμεία."
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

ΖΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ: ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ!
Να δω τον φαρμακοποιό να βγάζει λιγότερα από μένα - ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ!!!!!

Με εξαγγελίες για πλάκα, το spread πήγε απλά απλά στο 260 (205 την Παρασκευή).
@Διακομιστή: Δεν ξέρω πόσα βγάζει ο φαρμακοποιός της περιοχής σου, ούτε μπορώ να βγάλω business plan για το μαγαζί του. Μπορώ όμως να σε διαβεβαιώσω ότι με μία διαδικασία που λέγεται "στάση πληρωμών", θα βγάζετε και οι δύο τα ίδια.  :)
Το "Σύνδρομο της Στοκχόλμης" είναι μία παράδοξη κατάσταση κατά την οποία οι όμηροι, οι αιχμάλωτοι, οι δέσμιοι κάποιων άλλων, ταυτίζονται και τρέφουν συμπάθεια προς αυτούς που τους αιχμαλώτισαν και από τους οποίους εξαρτώνται απόλυτα για την επιβίωσή τους.

15 Δεκεμβρίου 2009, 18:46:11
Απάντηση #471
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
@Διακομιστή: Δεν ξέρω πόσα βγάζει ο φαρμακοποιός της περιοχής σου, ούτε μπορώ να βγάλω business plan για το μαγαζί του. Μπορώ όμως να σε διαβεβαιώσω ότι με μία διαδικασία που λέγεται "στάση πληρωμών", θα βγάζετε και οι δύο τα ίδια.  :)


Γι' αυτό ακριβώς είναι απαραίτητη ΤΩΡΑ (αφού δεν έχει γίνει εδώ και δεκαετίες) η περιστολή και ο εξορθολογισμός των φαρμακευτικών δαπανών και η πάταξη της σπατάλης: για να μη φτάσουμε στη στάση πληρωμών.

Αλλά αν χρειαστεί, πρέπει να διακοπούν πρώτα τα υπερβολικά ακριβά/χορηγούμενα εκτός ενδείξεων/μη αποδεδειγμένης αποτελεσματικότητας/lifestyle/μη απαραίτητα κ.α. φάρμακα με τις εξωφρενικές τιμές  και κατόπιν να φτάσουμε σε στάση πληρωμών μισθών και συντάξεων.

Όταν ένα tts Exelon κοστίζει όσο μια σύνταξη ΟΓΑ, τότε ή η τιμή του Exelon είναι εξωπραγματική ή η σύνταξη πολύ χαμηλή. Πάντως, σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με το κράτος, ειδικά όταν αυτό α) έρχεται να χρηματοδοτήσει το Exelon κατά 100% β) δεν ελέγχει ποιοί/πόσοι/γιατί/πόσα/κάθε πότε/από ποιούς το λαμβάνουν και γ) δεν ελέγχει αν το σκεύασμα πραγματοποιεί στα αλήθεια αυτά που υπόσχεται και για τα οποία το (χρυσο)πληρώνουμε.

Αν κάθε φαρμακείο έχει -και σωστά- ένα bussiness plan, το κράτος δεν πρέπει να έχει κι αυτό το δικό του; Και δεν θα πρέπει να ρεγουλάρει παροχές /συντάξεις ανάλογα με τις δυνατότητες του;
Τι λες φίλε trojy;

Το να κωφεύουμε και να σφυρίζουμε δήθεν αδιάφορα επειδή είμαστε από αυτούς που κονομάνε -από σπόντα- 22%  από αυτό το Α-Ι-Σ-Χ-Ο-Σ που επικρατεί (ακόμη και) σήμερα, και να μη βλέπουμε ότι έρχεται falimento για τη χώρα της πολυφαρμακίας, δεν μας τιμά.

 
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Δεκεμβρίου 2009, 23:14:14 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

16 Δεκεμβρίου 2009, 02:04:14
Απάντηση #472
Αποσυνδεδεμένος

trojy

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
@Διακομιστή: Δεν ξέρω πόσα βγάζει ο φαρμακοποιός της περιοχής σου, ούτε μπορώ να βγάλω business plan για το μαγαζί του. Μπορώ όμως να σε διαβεβαιώσω ότι με μία διαδικασία που λέγεται "στάση πληρωμών", θα βγάζετε και οι δύο τα ίδια.  :)


Γι' αυτό ακριβώς είναι απαραίτητη ΤΩΡΑ (αφού δεν έχει γίνει εδώ και δεκαετίες) η περιστολή και ο εξορθολογισμός των φαρμακευτικών δαπανών και η πάταξη της σπατάλης: για να μη φτάσουμε στη στάση πληρωμών.


Αλλά αν χρειαστεί, πρέπει να διακοπούν πρώτα τα υπερβολικά ακριβά/χορηγούμενα εκτός ενδείξεων/μη αποδεδειγμένης αποτελεσματικότητας/lifestyle/μη απαραίτητα κ.α. φάρμακα με τις εξωφρενικές τιμές  και κατόπιν να φτάσουμε σε στάση πληρωμών μισθών και συντάξεων.

Όταν ένα tts Exelon κοστίζει όσο μια σύνταξη ΟΓΑ, τότε ή η τιμή του Exelon είναι εξωπραγματική ή η σύνταξη πολύ χαμηλή. Πάντως, σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με το κράτος, ειδικά όταν αυτό α) έρχεται να χρηματοδοτήσει το Exelon κατά 100% β) δεν ελέγχει ποιοί/πόσοι/γιατί/πόσα/κάθε πότε/από ποιούς το λαμβάνουν και γ) δεν ελέγχει αν το σκεύασμα πραγματοποιεί στα αλήθεια αυτά που υπόσχεται και για τα οποία το (χρυσο)πληρώνουμε.

Αν κάθε φαρμακείο έχει -και σωστά- ένα bussiness plan, το κράτος δεν πρέπει να έχει κι αυτό το δικό του; Και δεν θα πρέπει να ρεγουλάρει παροχές /συντάξεις ανάλογα με τις δυνατότητες του;
Τι λες φίλε trojy;

Το να κωφεύουμε και να σφυρίζουμε δήθεν αδιάφορα επειδή είμαστε από αυτούς που κονομάνε -από σπόντα- 22%  από αυτό το Α-Ι-Σ-Χ-Ο-Σ που επικρατεί (ακόμη και) σήμερα, και να μη βλέπουμε ότι έρχεται falimento για τη χώρα της πολυφαρμακίας, δεν μας τιμά.

Ο εξορθολογισμός δαπανών με βρίσκει σύμφωνο. Η περιστολή δαπανών "από την υγεία" με βρίσκει αντίθετο.
Δε χρειάζεται η πρωτοβάθμια περίθαλψη ενίσχυση;
Ανταποκρίνονται τα 20€ (μεικτά) επίσκεψη ανά ασθενή στην ευθύνη που έχει ο ιατρός;

Όχι στη "λευκή [ΣΥ.ΦΑ]" λίστα φαρμάκων, ναι στη "μαύρη λίστα [ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ]" φαρμάκων.

Το ένστικτο μου λέει να μην εμπιστεύομαι Μεσσίες. Να είμαι επιφυλακτικός σε απογραφές που καταγράφονται αλλά και σε καταγραφές που απογράφονται.
Μου σηκώνεται η τρίχα όταν ακούω για συντάξεις 550 € στους ανασφάλιστους και ταυτόχρονα να "διαβουλεύονται" συνένωση ΤΣΑΥ με ΟΑΕΕ.
Να προσθέσω στη συζήτηση ότι τα φαρμακεία, με τις συνταγές, δηλώνουν τουλάχιστον το 90% των εσόδων τους.
Τέλος να αναφερθώ στη σχέση δημοσίου με τους φαρμακοποιούς... "Εκεί που μας χρωστούσανε, μας παίρνουν και το βόδι".

Το "Σύνδρομο της Στοκχόλμης" είναι μία παράδοξη κατάσταση κατά την οποία οι όμηροι, οι αιχμάλωτοι, οι δέσμιοι κάποιων άλλων, ταυτίζονται και τρέφουν συμπάθεια προς αυτούς που τους αιχμαλώτισαν και από τους οποίους εξαρτώνται απόλυτα για την επιβίωσή τους.

16 Δεκεμβρίου 2009, 05:04:29
Απάντηση #473
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Την Παρασκευή η τροπολογία για την επαναφορά της λίστας φαρμάκων

Με τροπολογία που κατατίθεται την Παρασκευή στη  Βουλή από τους υπουργούς Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λ. Τ. Κατσέλη, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μ.Ξενογιαννακοπούλου και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Α. Λοβέρδο καθορίζεται η πολιτική της Κυβέρνησης για το φάρμακο,  στο πλαίσιο των δηλώσεων που είχαν κάνει οι τρεις Υπουργοί σχετικά με το θέμα.

Συγκεκριμένα πρόκειται  για τροπολογία που θα κατατεθεί  στο νομοσχέδιο για τη «Ρύθμιση επιχειρηματικών  και επαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα και διατάξεις  για την επεξεργασία δεδομένων  οικονομικής συμπεριφοράς».

Παρατίθεται το πλήρες κείμενο:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ  – ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
στο σχέδιο νόμου «ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ  ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ  ΙΔΡΥΜΑΤΑ, ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»


ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Α.Επανεισάγεται ο κατάλογος συνταγογραφούμενων φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων που είχε καταργηθεί με το Ν.3457/2006. Σκοπείται με τον τρόπο αυτό, χωρίς να είναι μοναδικός, ο εξορθολογισμός στη διάθεση των φαρμάκων προκειμένου να ανασχεθούν οι παρενέργειες από την αλόγιστη συνταγογράφηση, που έχει λάβει διαστάσεις ενδημικού φαινομένου με ανυπολόγιστες συνέπειες στο δημοσιονομικό κόστος των υπηρεσιών υγείας και στην επιβάρυνση των ασφαλισμένων.

Προβλέπεται διαδικασία για την αποσαφήνιση των κριτηρίων, για τη συμπερίληψη των φαρμακευτικών  ιδιοσκευασμάτων στον κατάλογο.

Ορίζονται τα όργανα που συμμετέχουν και  προκειμένου για τη σύνθεση της  επιτροπής κατάρτισης του καταλόγου  επιδιώκεται η συγκρότηση του  από ειδικούς επιστήμονες  υψηλού κύρους και ετέρους που προέρχονται  από φορείς με ειδικό βάρος στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Ορίζεται επίσης η διαδικασία που ακολουθείται για την κατάρτιση του καταλόγου και την έγκριση του καθώς και ειδική πρόνοια προθεσμιών, για τη θεραπεία περιπτώσεων φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων που δεν συμπεριελήφθησαν στον κατάλογο.

Β. Επιδιώκεται η βελτίωση, ο εξορθολογισμός,  η εκλογίκευση και η αποσαφήνιση του θεσμικού πλαισίου που προβλέπει τη χορήγηση από τα φαρμακεία κρατικών νοσοκομείων και τα ιδιωτικά φαρμακεία φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων υψηλού κόστους στους ασφαλισμένους του δημοσίου εν γένει τομέα κοινωνικής ασφάλισης και καθενός που δικαιούται με ειδικές διατάξεις υγειονομικής δημόσιας περίθαλψης. Προβλέπεται ο τρόπος προμήθειας, διάθεσης και χρέωσης των εν λόγω φαρμάκων υψηλού κόστους από τους φορείς που τα χορηγούν στους ασφαλιστικούς φορείς που φέρουν το βάρος κάλυψης της δαπάνης.

Προβλέπεται, ωσαύτως, η ετήσια έκδοση ΚΥΑ για  την έγκριση την αναθεώρηση και  συμπλήρωση καταλόγου με τα εν λόγω φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα και τα κριτήρια υπολογισμού του υψηλού κόστους. Ορίζεται ότι  τα εν λόγω φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα πρέπει να περιέχονται οπωσδήποτε και στον κατάλογο των συνταγογραφούμενων φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων που εισάγεται με άλλες διατάξεις και προβλέπονται μεταβατικές ρυθμίσεις μέχρι  να εκδοθεί ο πρώτος κατάλογος των συνταγογραφούμενων φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων.

ΆΡΘΡΟ….
1. Επανεισαγωγή  καταλόγου συνταγογραφούμενων φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων

      1. Το Δημόσιο, οι οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης και κάθε φορέας και κλάδος ασφάλισης δικαιούχων περίθαλψης, εγκρίνουν και εξοφλούν ιατρικές συνταγές μόνο εφόσον αυτές περιλαμβάνουν φάρμακα που περιέχονται σε κατάλογο συνταγογραφούμενων φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων.

      2. Για την κατάρτιση, την αναθεώρηση και τη συμπλήρωση του καταλόγου εφαρμόζονται αντικειμενικά κριτήρια, τα οποία καθορίζονται και εξειδικεύονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και αναρτάται στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ

      3. Ο κατάλογος της παρ. 1 καταρτίζεται από συνιστώμενη στον Ε.Ο.Φ. Ειδική Επιτροπή και εγκρίνεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Ο κατάλογος αναθεωρείται και συμπληρώνεται κατ’ έτος από την ίδια επιτροπή και εγκρίνεται με την ίδια διαδικασία.

      4. Η Ειδική Επιτροπή της παρ. 3 συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, είναι επταμελής και αποτελείται από έναν καθηγητή φαρμακευτικής του πανεπιστημίου (οποιασδήποτε βαθμίδας), έναν καθηγητή ιατρικής του πανεπιστημίου (οποιασδήποτε βαθμίδας), έναν εκπρόσωπο του ΕΟΦ (ιατρό ή φαρμακοποιό), που ορίζεται από το Δ.Σ. αυτού, έναν εκπρόσωπο (ιατρό) του ΚΕΣΥ που ορίζεται με απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής αυτού,  έναν φαρμακοποιό με προϋπηρεσία άνω των πέντε ετών στο Ε.Σ.Υ., και από έναν εκπρόσωπο  (ιατρό ή φαρμακοποιό)  του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του ΟΓΑ που ορίζονται με απόφαση των Δ.Σ. αυτών. Με την απόφαση συγκρότησης ορίζεται, ο πρόεδρος της επιτροπής και ο αναπληρωτής του από τους ως άνω καθηγητές πανεπιστημίου και ο γραμματέας της επιτροπής με τον αναπληρωτή του από τους υπαλλήλους του ΕΟΦ. Με την ίδια απόφαση ορίζεται η αμοιβή των μελών της ειδικής επιτροπής και του γραμματέα που βαρύνει τον προϋπολογισμό του ΕΟΦ, καθώς και κάθε διαδικαστική λεπτομέρεια για τον τρόπο διεξαγωγής των εργασιών της.

      5. Εντός 15 (δεκαπέντε) ημερών από τη δημοσίευση της ΚΥΑ της παρ. 3 του παρόντος, οι ενδιαφερόμενοι παρασκευαστές και εισαγωγείς φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων, που δεν έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμπερίληψης ενώπιον της ειδικής επιτροπής. Με την αίτηση συνυποβάλλονται τα στοιχεία για την υποστήριξη της και οι αιτούντες καλούνται για προφορική ανάπτυξη των ισχυρισμών τους ενώπιον της ειδικής επιτροπής. Εντός 30 (τριάντα) ημερών από την υποβολή της αίτησης η ειδική επιτροπή, εφόσον, με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια της παρ. 2 κρίνει το αίτημα ως βάσιμο, καταρτίζει συμπληρωματικό κατάλογο, που εγκρίνεται με τον τρόπο που ορίζεται στην παρ. 3 του παρόντος.

      6. Με απόφαση του Δ.Σ. του Φορέα Ασφάλισης και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις εγκρίνεται η χορήγηση φαρμάκου που δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο, μετά από αιτιολογημένη έκθεση του θεράποντος ιατρού και γνώμη της ειδικής επιτροπής της παρ. 3 του παρόντος άρθρου.

      7. Από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου καταργείται το άρθρο 1 του Ν. 3457/2006
     
2. Εξορθολογισμός θεσμικού πλαισίου χορήγησης φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων υψηλού κόστους


      1. Οι εξωτερικοί ασθενείς που είναι ασφαλισμένοι στο Δημόσιο και στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης ή δυνάμει ειδικών διατάξεων δικαιούνται περίθαλψης, μπορούν να προμηθεύονται, τόσο από τα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων, όσο και από τα ιδιωτικά φαρμακεία, χωρίς συμμετοχή τους στη δαπάνη, φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα υψηλού κόστους, που έχουν άδεια μόνο για νοσοκομειακή χρήση ή άδεια για έναρξη χορήγησης στο νοσοκομείο και παρακολούθηση από ειδικό ιατρό.

      2. Τα ιδιωτικά φαρμακεία προμηθεύονται τα χορηγούμενα κατά την παρ.1 φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα με τους ίδιους όρους και στην ίδια τιμή που τα προμηθεύονται τα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων.

      3. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, εγκρίνεται, μετά από εισήγηση του ΕΟΦ, κατάλογος με τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα υψηλού κόστους της παρ. 1 του παρόντος άρθρου, ορίζεται η διαδικασία χορήγησης τους και ο τρόπος χρέωσης από τα νοσοκομεία ή τα ιδιωτικά φαρμακεία και κάθε άλλη λεπτομέρεια για την υλοποίηση των προβλέψεων του παρόντος άρθρου. Με την ίδια διαδικασία ο εν λόγω κατάλογος αναθεωρείται και συμπληρώνεται κατ’ έτος. Για τον προσδιορισμό του υψηλού κόστους λαμβάνεται υπ’ όψιν η χονδρική τιμή των ιδιοσκευασμάτων και ο τρόπος συσκευασίας τους, σε συνδυασμό με το κόστος ημερήσιας θεραπείας.

      4. Ο κατάλογος των φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων του παρόντος άρθρου εγκρίνεται υπό την προϋπόθεση ότι περιέχονται οπωσδήποτε στον κατάλογο των συνταγογραφούμενων φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων του άρθρου 18 του παρόντος νόμου. Η ως άνω προϋπόθεση δεν απαιτείται για το διάστημα μέχρι την έκδοση του πρώτου καταλόγου συνταγογραφούμενων ιδιοσκευασμάτων του άρθρου 18 του παρόντος νόμου, για το οποίο διάστημα και μέχρι την έκδοση του καταλόγου κατ’ εφαρμογή του παρόντος άρθρου, εξακολουθεί να ισχύει ο κατάλογος φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων της Κοινής Υπουργικής Απόφασης ΔΥΓ3α/Γ.Π.151509/19-12-2008 (ΦΕΚ 2717/31-12-2008,τ. Β΄).

      5. Το άρθρο 26 του Ν. 2672/1992, όπως έχει αντικατασταθεί, καταργείται από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου.
       

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

16 Δεκεμβρίου 2009, 15:21:28
Απάντηση #474
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η περιστολή δαπανών "από την υγεία" με βρίσκει αντίθετο.
Δε χρειάζεται η πρωτοβάθμια περίθαλψη ενίσχυση;
Εδώ το ενδιαφέρον μας είναι υποκριτικό, αφού είναι ιδιοτελές. Αν δεν κατέληγε το 22% στην τσέπη μας, θα μας ενδιέφερε πραγματικά να φτάσει το πιο ακριβό φάρμακο στο τελευταίο ελ σπίτι;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Όχι στη "λευκή [ΣΥ.ΦΑ]" λίστα φαρμάκων, ναι στη "μαύρη λίστα [ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ]" φαρμάκων.
Ναι στη "λευκή [ΣΥ.ΦΑ]". Κάθε φάρμακο πρέπει να αντιμετωπίζεται κατ΄αρχή από τα Ασφαλιστικά Ταμεία ως μη συνταγογραφούμενο, και μόνο εφόσον συντρέχουν οι αυστηρές προϋποθέσεις για να θεωρηθεί cost-effective και ταιριάζει με το bussiness plan τους, πρέπει τα Ταμεία να το αναγνωρίζουν/πριμοδοτούν/χρηματοδοτούν.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Να είμαι επιφυλακτικός σε απογραφές που καταγράφονται αλλά και σε καταγραφές που απογράφονται.
Μας το κάνεις δίφραγκα γιατί δεν το εννόησα;
 
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μου σηκώνεται η τρίχα όταν ακούω για συντάξεις 550 € στους ανασφάλιστους
Εδώ αυτοαναιρούμε την "κοινωνική αλληλεγγύη" που επιδείξαμε στην αρχή με τις κορώνες για "ενίσχυση της Π.Φ.Υ" . Φαντάζομαι ότι αν τα 550 ευρώ δεν δινόταν στους ανασφάλιστους ως σύνταξη αλλά ως φαρμακευτικές παροχές, θα μας έβρισκαν σύμφωνους αφού το 22% θα κατέληγε στην τσέπη μας. (Παρεμπιπτώντως, προασπίζουμε και την υγεία του ανασφάλιστου.)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Να προσθέσω στη συζήτηση ότι τα φαρμακεία, με τις συνταγές, δηλώνουν τουλάχιστον το 90% των εσόδων τους.
Μπράβο! Πόσο θα έπρεπε να δηλώνουν δηλαδή;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τέλος να αναφερθώ στη σχέση δημοσίου με τους φαρμακοποιούς... "Εκεί που μας χρωστούσανε, μας παίρνουν και το βόδι".
Μα τα Ασφαλιστικά Ταμεία (δηλαδή το Δημόσιο) είναι ο καλύτερος/πιο γενναιόδωρος/πιο ηλίθιος (τουλάχιστον ως τώρα)  πελάτης που έχετε.

« Τελευταία τροποποίηση: 16 Δεκεμβρίου 2009, 23:05:57 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

16 Δεκεμβρίου 2009, 20:07:42
Απάντηση #475
Αποσυνδεδεμένος

trojy

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η περιστολή δαπανών "από την υγεία" με βρίσκει αντίθετο.
Δε χρειάζεται η πρωτοβάθμια περίθαλψη ενίσχυση;
Παράθεση από: Ο διακομιστής

Εδώ το ενδιαφέρον μας είναι υποκριτικό, αφού είναι ιδιοτελές.
Εκτός από συνταγοεισπράκτορας, είμαι και πολίτης της χώρας. Έχω συγγενείς σε χωριά, ακόμα και σε άγονα. Κάποια στιγμή, παρά την πληθώρα φαρμάκων που διαθέτω, μπορεί και να αρρωστήσω. Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να απολογούμαι που απαιτώ υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Παράθεση από: Ο διακομιστής
Αν δεν κατέληγε το 22% στην τσέπη μας, θα μας ενδιέφερε πραγματικά να φτάσει το πιο ακριβό φάρμακο στο τελευταίο ελ σπίτι;

Ναι. Αν αυτό ήταν το καταλληλότερο για μένα, τους συγγενείς μου ή τους ασθενείς μου απλά ναι.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Να είμαι επιφυλακτικός σε απογραφές που καταγράφονται αλλά και σε καταγραφές που απογράφονται.
Παράθεση από: Ο διακομιστής
Μας το κάνεις δίφραγκα γιατί δεν το εννόησα;
6 χρόνια τώρα, η σημερινή κυβέρνηση κατηγορούσε την προηγούμενη για την "απογραφή". Τώρα έρχεται, βαφτίζει την ίδια διαδικασία ΄καταγραφή΄ και ζητά θυσίες για μία πορεία που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα καταλήξει σε φαλιμέντο κ' στάση πληρωμών.
Το "Σύνδρομο της Στοκχόλμης" είναι μία παράδοξη κατάσταση κατά την οποία οι όμηροι, οι αιχμάλωτοι, οι δέσμιοι κάποιων άλλων, ταυτίζονται και τρέφουν συμπάθεια προς αυτούς που τους αιχμαλώτισαν και από τους οποίους εξαρτώνται απόλυτα για την επιβίωσή τους.

16 Δεκεμβρίου 2009, 23:29:03
Απάντηση #476
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να απολογούμαι που απαιτώ υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Ναι. Αν αυτό ήταν το καταλληλότερο για μένα, τους συγγενείς μου ή τους ασθενείς μου απλά ναι.

Είναι θεμιτό και κατανοητό να ζητάει κάποιος (όλοι μας) υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το κακό είναι ότι όπως η στέγη, η διατροφή και η ένδυση, έτσι και η υγεία έχει ένα κόστος, και μάλιστα υψηλό. Σε μια εποχή λοιπόν που σπανίζουν οι οικονομικοί πόροι, πρέπει να γίνεται όσο το δυνατό πιο συνετή διαχείρηση τους, ώστε να υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι σε εκείνους που έχουν πραγματική ανάγκη, στο χρόνο που την έχουν. Και αυτό κάθε άλλο παρά διασφαλίζεται με τη σημερινή κατάσταση όπου η ασυδοσία και η σπατάλη έχει δημιουργήσει ένα ιδανικό, ονειρεμένο καθεστώς για τις φαρμακοβιομηχανίες και -από σπόντα- για τους μεταπράτες τους, τους φαρμακοποιούς.

Δυστυχώς στο κρατίδιο όπου ζούμε, υπήρχαν μέχρι τώρα παροχές ασυλλόγιστες πέρα για πέρα, που δεν συναντούσε κανείς ούτε στο Ντουμπάι: ασφαλισμένος μπορούσε να πάρει Ξενικάλ (για να χάσει βάρος χωρίς να υποβάλλεται στη στενωπό της δίαιτας & άσκησης), Ριγκέιν (για να του φυτρώσουν μαλλιά), Τσαμπίξ (για να διακόψει το κάπνισμα - δεν ξέρω κανέναν που να τα κατάφερε) και Βιάγκρα (για να περνάει αξέχαστα Σαββατόβραδα), και όλα αυτά με γενναία κρατική επιχορήγηση! Χώρια που οι φαρμακοβιομηχανίες έπιαναν τον κ*** των ασφαλιστικών ταμείων φεσώνοντας τα για τα προϊόντα τους με τιμές εξωφρενικές, εξωπραγματικές και ανακόλουθες για το ύψος των μισθών και συντάξεων της χώρας.
Ακόμη, το ότι ένα φάρμακο είναι νεότερο και ακριβό, δεν σημαίνει κατ΄ανάγκη ότι είναι πιο αποτελεσματικό/ασφαλές/καλύτερο από ένα καθιερωμένο και δοκιμασμένο για χρόνια.

Ασφαλώς, η τελική επιλογή του φαρμάκου εναπόκειται στον ιατρό, με εξαίρεση βέβαια τις περιπτώσεις επανάληψης των συνταγών και το ξέπλυμα. Αφού όμως το μέχρι τώρα πλαίσιο οδήγησε σε καταλήστευση των πόρων και σπατάλη φαρμάκων τέτοια που δεν συναντούμε ούτε στον πολιτισμένο ούτε στον υπανάπτυκτο κόσμο, είναι επιτακτική η ανάγκη εξορθολογισμού των δαπανών για το φάρμακο, πριν ο τομέας ιατροφαρμακευτικών δαπανών των ταμείων δηλώσει αδυναμία καταβολής πληρωμών στους φαρμακοποιούς.
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Δεκεμβρίου 2009, 10:44:22 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

18 Δεκεμβρίου 2009, 00:18:46
Απάντηση #477
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Την αναστολή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων- πλην του ΙΚΑ και του ΟΓΑ- από την 1η Φεβρουαρίου αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος του Βήματος.

Κι έχω κάτι ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, ΤΑΞΥ, ΟΑΕΕ, ΤΥΔΚΥ και ΝΑΤ που παίρνουν κάτι Πλαβίξ, Νέξιουμ, Αρισέπτ και Καλσιτονίνες ...μούρλια! Να δούμε τώρα πώς θα τους φανεί που θα σκάνε ζεστά τα ευρώ στον πάγκο του φαρμακείου!   
Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να επεκταθεί το μέτρο και στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ και του ΟΓΑ.  ;D
« Τελευταία τροποποίηση: 18 Δεκεμβρίου 2009, 07:36:23 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

18 Δεκεμβρίου 2009, 00:43:38
Απάντηση #478
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Προβλέπω την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου να έρχονται οι ασφαλισμένοι των παραπάνω ταμείων και να σου ζητάνε 2 Plavix, 2 Nexium 28αράκια και 3-4 Aricept (ξεχνάνε πολύ τελευταία και τα καταβροχθίζουν 3-4 τη μέρα μήπως και επανέλθει η μνήμη) σιγά μην δώσουν 100-120 ευρώ να πάρουν το Aricept ;D
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

18 Δεκεμβρίου 2009, 17:02:17
Απάντηση #479
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Να δεις που πάλι κάτι θα γίνει και στις 31 Ιανουαρίου θα καταβληθούν τα "υπέρογκα" (όπως τα χαρακτηρίζει ο ίδιος ο κ. Λουράντος) ποσά στους φαρμακοποιούς, οι οποίοι τελικά δεν θα πραγματοποιήσουν την απειλή τους. Το έχουμε ξαναδεί το έργο άλλες 36444127411865 φορές.

Επίσης, ρισπέκτ στους φορουμίστες που συμμετείχαν στην ψηφοφορία που τρέχει σε αυτό το θρεντ, τόσο για τη συμμετοχή τους, όσο -πάνω απ΄όλα- για το αποτέλεσμα που αυτή δίνει.
« Τελευταία τροποποίηση: 18 Δεκεμβρίου 2009, 22:34:46 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
6841 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Ιανουαρίου 2013, 23:47:26
από Argirios Argiriou
5 Απαντήσεις
5701 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Οκτωβρίου 2016, 17:09:43
από Αρχίατρος
10 Απαντήσεις
4983 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Νοεμβρίου 2018, 01:27:07
από Δημήτριος
1 Απαντήσεις
4720 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Αυγούστου 2020, 10:51:37
από Δ. Κουναλάκης
0 Απαντήσεις
5561 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Αυγούστου 2021, 05:35:40
από Argirios Argiriou