Οι προβληματισμοί που είχα αναφερόντουσαν σε αναρτήσεις τύπου όπως του Διακομιστή (STOP sign - Special Warnings - κ.τ.λ).
Μετά τη διευκρίνηση σου Αναστάσιε, για ανάρτηση Π.Δ, δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο ζήτημα. Ίσα ίσα που ενημερώνονται οι ασφαλισμένοι, μαθαίνουν τις υποχρεώσεις τους και ψυχαγωγούνται. Δεν το λες και μικρό το κείμενο.
Στο διαταύτα, Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος, σε ποια από τις προτάσεις για τον ορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, από αυτές που προτείνει ο Π.Φ.Σ, διαφωνείτε;
Δε θέλω να γίνω εριστικός, αλλά μας δουλεύεις αφάνταστα. Και τα όσα γράφω δεν είναι λόγω της "κόντρας" μου με τους συναδέλφους σου.
Η χιουμοριστική πινακίδα του συνάδελφου διακομιστή σε πείραξε ή η δική μου "πινακίδα"-Π.Δ.;
Δεν το θέλεις, αλλά γίνεσαι. Προσωπικά δεν με χαλάει τίποτα. Αν γυρίσεις και διαβάσεις την αρχική περιγραφή σου, θα δεις ότι η εντύπωση που έδωσες στους αναγνώστες του forum, ήταν αντίστοιχες της χιουμοριστικής πινακίδας του Διακομιστή. Εννοείται ότι αν συναντούσα αντίστοιχη (copyrighted by Διακομιστής) πινακίδα σε ιατρειό θα είχα πρόβλημα. Μεγαλύτερο όμως πρόβλημα θα είχε σίγουρα ο συντάκτης της.
Θα στο πω ακόμα πιο κομψά....ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΠΑΤΑΝΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΚΟΥΜΑΝΤΟ.
Τώρα έγινα κατανοητός φαντάζομαι.
Έχω μια αλλεργία στο να βλέπω φαρμακοποιούς να ζητάνε να συνταγογραφήσω τα χίλια μύρια....και να μου λένε και τι γνωμάτευση να γράψω.
Τη διάγνωση την αποφασίζει ο γιατρός όσο και λάθος να είναι, ο φαρμακοποιός εκτελεί την εντολή του ιατρού.
Όλοι οι συνάδελφοι σου έχουν πρόβλημα γιατί τους έκοψα το "ξέπλυμα" συνταγών, αλλά είναι και η μοναδική μου ευχαρίστηση από την μηδαμινή μου προσφορά κατά την περίοδο που εκτελώ χρέη αγροτικού ιατρού.
Θα σου δώσω κάποια παραδείγματα, μόλις τελειώσω το αγροτικό τα παραδείγματα θα είναι ονομαστικά.
1. Σημερινό τηλεφώνημα από φαρμακοποιό να αλλάξει τη διάγνωση από Α.Υ. σε Σ.Ν. επειδή η γιαγιά έχει σύνταξη 300 ευρώ, η γνωμάτευση του ειδικού παθολόγου έγραφε Α.Υ.
2. Πριν ένα μήνα με τηλεφώνησε φαρμακοποιός στο κινητό να συναντηθούμε εκτός ιατρείου για να μου ζητήσει να του δώσω εν λευκώ συνταγολόγιο του Ι.Κ.Α, εννοείται με το ανάλογο αντίτιμο.
3. Ενώ έρχεται ασφαλιζόμενος και μου ζητάει να του γράψω μια αντιβίωση Klaricid και ένα βλεννολυτικό trebon με συνταγή του ειδικού ιατρού κι εγώ τα γράφω όπως ο νόμος ορίζει με 25%, έρχονται μετά και ζητάνε αλλαγή του trebon με 10% και να περάσω διάγνωση Χ.Α.Π.
4. Στέλνουν τους ασθενείς πίσω όταν δεν γράφω στους καρκινοπαθείς όλα τα φάρμακα που τους χορηγεί ο ειδικός ιατρός με 0%.
να συνεχίσω;.......είναι αργά και θα ξεφύγω και δεν κάνει....
Για να μην λέμε τα ίδια και τα ίδια, είναι πολύ απλό το θέμα της συνταγογράφησης και ακόμα πιο απλές οι λύσεις της υπερσυνταγογράφησης.
Οι συνάδελφοι ιατροί να σέβονται το ρόλο τους στην όλη διαδικασία, οι φαρμακοποιοί να εκτελούν χωρίς παρεμβολές τις συνταγές των ιατρών και οι ασθενείς να δέχονται τα όσα τους γράφει ο κάθε συνάδελφος.
Ότι από τα παραπάνω δεν συμβαίνει ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ!
Υ.Γ. Σήμερα μαθαίνοντας το παρατσούκλι που με έχουν δώσει οι παππούδες και οι γιαγιάδες ξεσκίστηκα στα γέλια. "ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ".
Το κακό είναι πως πολλοί φαρμακοποιοί θέλουν να γίνω ε.α., αλλά τους απογοητεύω καθημερινά.