Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
15 Νοεμβρίου 2024, 19:23:55

Ψηφοφορία

Συμφωνείτε με την εφαρμογή λίστας συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΛΣΦ);

Α. Όχι, δεν επιθυμώ να τεθεί κανένας περιορισμός στη συνταγογράφηση.
Β. Ναι, θεωρώ επωφελή και επιβεβλημένη την εφαρμογή αυστηρής ΛΣΦ.
Γ. Προτιμώ να εφαρμοστεί η ΛΣΦ, αλλά με παραθυράκια (γνωματεύσεις αναντικατάστατου).

Αποστολέας Θέμα: Απ: Στη χώρα της πολυφαρμακίας  (Αναγνώστηκε 611285 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

4 Φεβρουαρίου 2010, 01:57:49
Απάντηση #600
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οι προβληματισμοί που είχα αναφερόντουσαν σε αναρτήσεις τύπου όπως του Διακομιστή (STOP sign - Special Warnings - κ.τ.λ).
Μετά τη διευκρίνηση σου Αναστάσιε, για ανάρτηση Π.Δ, δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο ζήτημα. Ίσα ίσα που ενημερώνονται οι ασφαλισμένοι, μαθαίνουν τις υποχρεώσεις τους και ψυχαγωγούνται. Δεν το λες και μικρό το κείμενο.

Στο διαταύτα, Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος, σε ποια από τις προτάσεις για τον ορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, από αυτές που προτείνει ο Π.Φ.Σ, διαφωνείτε;
Δε θέλω να γίνω εριστικός, αλλά μας δουλεύεις αφάνταστα. Και τα όσα γράφω δεν είναι λόγω της "κόντρας" μου με τους συναδέλφους σου.
Η χιουμοριστική πινακίδα του συνάδελφου διακομιστή σε πείραξε ή η δική μου "πινακίδα"-Π.Δ.;

Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

4 Φεβρουαρίου 2010, 02:00:29
Απάντηση #601
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Η Ιρλανδία μειώνει τις τιμές κατά 40% σε 300 επώνυμα φάρμακα

Οι φαρμακευτικές εταιρείες στην Ιρλανδία μείωσαν κατά 40% τις τιμές σε σχεδόν 300 από τα συχνότερα συνταγογραφούμενα φάρμακά τους αυτήν την εβδομάδα, σε μια κίνηση που έχει ως σκοπό να βοηθήσει το κράτος να εξοικονομήσει 94 εκ. ευρώ μέσα σε ένα έτος.

Ο Ιρλανδικός Σύνδεσμος Φαρμακευτικής Φροντίδας (ΙPHA) δήλωσε ότι συμφώνησε για μειώσεις τιμών μετά από συζητήσεις με την Υπουργό Υγείας, κ. Mary Harney, η οποία τον προσέγγισε για να κάνει έκκληση για άμεση μείωση των φαρμακευτικών δαπανών στη χώρα. Ως αποτέλεσμα της 40% μείωσης, τα πατενταρισμένα φάρμακα που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι τώρα φθηνότερα από τις γενόσημες εκδόσεις τους και οι πελάτες μπορούν να εξοικονομούν 3-4 ευρώ σε κάθε συνταγή - αυτό σημαίνει έως και 500 ευρώ το χρόνο, αναφέρει ο Σύνδεσμος, ο οποίος ανέβασε ένα website (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος) στο οποίο οι πελάτες μπορούν να ελέγχουν ποια προϊόντα είναι τώρα φθηνότερα.

Τα μέλη του IPHA συμφώνησαν επίσης να πληρώνουν αυξανόμενες επιστροφές στην υπηρεσία HSE (αντίστοιχη του ελληνικού ΕΣΥ) σε σχέση με την τιμή του παρασκευαστή για όλα τα άλλα φάρμακα που χορηγούνται μέσω των Κοινοτικών Φαρμακευτικών Προγραμμάτων της χώρας.

Ωστόσο, οι φαρμακοποιοί δεν είναι υποχρεωμένοι να περάσουν τις νέες χαμηλότερες τιμές στους καταναλωτές και η Ένωση Ιρλανδών Φαρμακοποιών υπογράμμισε ότι οι φαρμακοποιοί δεν είχαν μπορέσει να αρχίσουν να αγοράζουν τα φάρμακα στις νέες χαμηλότερες τιμές εν όψει των μειώσεων.

Αυτό σημαίνει ότι τα φάρμακα τα οποία είχαν αγοράσει οι φαρμακοποιοί στις παλιές υψηλές τιμές, πριν τη συμφωνία του IPHA με την HSE, και τα οποία αποθήκευσαν στα ράφια τους για να εξυπηρετήσουν ασθενείς της HSE, τώρα οι φαρμακοποιοί θα τα πληρωθούν από την HSE στις νέες χαμηλότερες τιμές, δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης φαρμακοποιών.

Η υπουργός Υγείας θα πρέπει επίσης να πείσει και τους παρασκευαστές γενοσήμων να προχωρήσουν σε παρόμοιες μειώσεις τιμών. Η υπουργός δήλωσε απογοητευμένη από το γεγονός ότι τα μέλη του Συνδέσμου Παρασκευαστών Φαρμάκων της Ιρλανδίας (APMI) έχουν αρνηθεί να κάνουν μειώσεις, αλλά προειδοποίησε ότι είναι αποφασισμένη να επιτύχει εξοικονομήσεις από τον ΑΡΜΙ τουλάχιστον ίσου επιπέδου με αυτές που εξασφάλισε από τον ΙΡΗΑ, επιτυγχάνοντας περαιτέρω εξοικονόμηση 27 εκ. ευρώ μέσα στο επόμενο έτος.

Η τρέχουσα συμφωνία τιμολόγησης μεταξύ της κυβέρνησης και του ΑΡΜΙ λήγει την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τους παρασκευαστές επώνυμων φαρμάκων πρόκειται να κλειστεί τον Μάρτιο του 2012.

Η κ. Harney επιβεβαίωσε επίσης ότι η αμφιλεγόμενη νέα 50% επιβάρυνση στις συνταγές, η οποία θα επιβάλλεται σε κάθε φάρμακο που διανέμεται στους 1,4 εκατομμύρια κατόχους ιατρικού βιβλιαρίου των Κοινοτικών Φαρμακευτικών Προγραμμάτων, αναμένεται να εισαχθεί την 1η Απριλίου. Ο πρωθυπουργός της χώρας υπερασπίστηκε τη νέα επιβάρυνση, δηλώνοντας ότι θα αποδώσει περίπου 30 εκ. ευρώ το χρόνο. Οι φαρμακευτικές δαπάνες της Ιρλανδίας αναμένεται να φθάσουν τα 3 δισ. ευρώ το 2010.

Πηγή:
PharmaTimes

4 Φεβρουαρίου 2010, 02:08:10
Απάντηση #602
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Στο διαταύτα, Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος, σε ποια από τις προτάσεις για τον ορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, από αυτές που προτείνει ο Π.Φ.Σ, διαφωνείτε;
Παράθεση
Η διαίρεση του συνόλου της δαπάνης των φαρμάκων που πωλούνται από τα φαρμακεία (όχι και του stock όπως το συνυπολογίζουν) προς τον αριθμό των φαρμακείων δίνει ένα μέσο όρο αξιοπρεπούς μισθού περίπου 3.000€ . Στο ποσοστό κέρδους βεβαίως, περιλαμβάνονται το χρηματοοικονομικό κόστος των καθυστερήσεων πληρωμών από τα ασφαλιστικά Ταμεία, η υπερωριακή υποχρεωτική απασχόληση στις εκτός ωραρίου χρόνο, η επίσης υποχρεωτική υπηρεσία ορθής πληροφόρησης του ασθενούς για τα φάρμακα του στην θεραπευτική αγωγή, η συμμετοχή του συμβουλευτικά στην πρόληψη προβλημάτων υγείας και η έγκαιρη καθοδήγηση όταν απαιτείται προς τον γιατρό ή το νοσοκομείο. Ποτέ δεν έχει κοστολογηθεί αυτή η υπηρεσία με ποσοτικούς όρους.

Στο ότι δεν μπορώ προσωπικά να ακούω μ.....!

4 Φεβρουαρίου 2010, 02:15:57
Απάντηση #603
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Γαλλία: εξοικονόμηση €105 εκ. από τις τρίμηνες συσκευασίες φαρμάκων

Εξοικονόμηση άνω των 105 εκατομμυρίων ευρώ επέτρεψε στη Γαλλία η διανομή φαρμάκων για ασθενείς με χρόνια νοσήματα σε μεγαλύτερες συσκευασίες.

Την είδηση αυτή ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα το Εθνικό Ταμείο Ασφαλίσεως Ασθενείας για τους Μισθωτούς (CNAMTS) της Γαλλίας.

Εδώ και πέντε χρόνια, τέσσερις κατηγορίες ασθενών που πάσχουν από χρόνιο νόσημα μπορούν να αγοράζουν φάρμακα σε συσκευασίες για τρεις μήνες: οι ασθενείς με διαβήτη, υπέρταση, αυξημένη χοληστερόλη ή οστεοπόρωση.

Στα τέλη του 2009, σχεδόν 80% των θεραπειών γι' αυτές τις τέσσερις παθήσεις υπήρχαν διαθέσιμες σε φιάλες των τριών μηνών στην πλειοψηφία των φαρμακείων. Σε επίπεδο πωλήσεων, το 47% των φαρμάκων κατά της οστεοπόρωσης διατέθηκαν σε τρίμηνη συσκευασία, έναντι 29,7% των φαρμάκων κατά της υψηλής χοληστερόλης, 23,2% των αντιδιαβητικών φαρμάκων που χορηγούνται από το στόμα και 19,8% των αντιυπερτασικών. Συνολικά, η διανομή τρίμηνων συσκευασιών αντιπροσώπευε το 83,4% των θεραπειών (27,8 εκατομμύρια φιάλες), σε ένα σύνολο 409,7 εκατομμυρίων θεραπειών που πωλήθηκαν για τις τέσσερις παθήσεις.

Από τα 105 εκατομμύρια ευρώ που εξοικονομήθηκαν από τις μεγάλες συσκευασίες το 2009, τα κρατικά ασφαλιστικά ταμεία εξοικονόμησαν 58 εκατομμύρια, ενώ τα υπόλοιπα 47 εκ. τα «γλίτωσαν» οι ασφαλισμένοι και οι συμπληρωματικοί ασφαλιστικοί φορείς.

Ειδικοί υποστηρίζουν ότι μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη εκμετάλλευση της δυνατότητας εξοικονόμησης από τις μεγάλες συσκευασίες. Αν το 60% των θεραπειών αυτών των τεσσάρων παθήσεων πωλούνταν σε μεγάλες συσκευασίες, η ετήσια εξοικονόμηση θα μπορούσε να φθάσει τα 390 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 230 θα πήγαιναν στα κρατικά ασφαλιστικά ταμεία και τα 160 στους ασφαλισμένους και τους συμπληρωματικούς ασφαλιστικούς φορείς.

Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία του CNAMTS, η διάθεση των φαρμάκων σε μεγάλες συσκευασίες δεν οδήγησε σε διακοπή ή παράλειψη της θεραπείας, αντίθετα με τους φόβους που είχαν εκφράσει αρχικά οι φαρμακοποιοί.

Πηγή:
Le Point

4 Φεβρουαρίου 2010, 17:14:41
Απάντηση #604
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια!Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

4 Φεβρουαρίου 2010, 17:22:31
Απάντηση #605
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Κύριοι και κυρίες, δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν, η λίστα φαρμάκων που περιμέναμε, και που τόσο πομπωδώς είχε διακηρυχθεί, δεν θα υλοποιηθεί!
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Φεβρουαρίου 2010, 20:23:50 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

4 Φεβρουαρίου 2010, 17:32:06
Απάντηση #606
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Κύριοι και κυρίες, δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν, η λίστα φαρμάκων που περιμέναμε, και που τόσο πομπωδώς είχε διακηρυχθεί, δεν θα υλοποιηθεί!

Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία, θα πρόκειται για ΤΗΝ  κωλοτούμπα του 2010 (άντε μαζί με το "δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης")
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

4 Φεβρουαρίου 2010, 22:58:45
Απάντηση #607
Αποσυνδεδεμένος

trojy

Επώνυμοι
Οι προβληματισμοί που είχα αναφερόντουσαν σε αναρτήσεις τύπου όπως του Διακομιστή (STOP sign - Special Warnings - κ.τ.λ).
Μετά τη διευκρίνηση σου Αναστάσιε, για ανάρτηση Π.Δ, δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο ζήτημα. Ίσα ίσα που ενημερώνονται οι ασφαλισμένοι, μαθαίνουν τις υποχρεώσεις τους και ψυχαγωγούνται. Δεν το λες και μικρό το κείμενο.

Δε θέλω να γίνω εριστικός, αλλά μας δουλεύεις αφάνταστα. Και τα όσα γράφω δεν είναι λόγω της "κόντρας" μου με τους συναδέλφους σου.
Η χιουμοριστική πινακίδα του συνάδελφου διακομιστή σε πείραξε ή η δική μου "πινακίδα"-Π.Δ.;
Δεν το θέλεις, αλλά γίνεσαι. Προσωπικά δεν με χαλάει τίποτα. Αν γυρίσεις και διαβάσεις την αρχική περιγραφή σου, θα δεις ότι η εντύπωση που έδωσες στους αναγνώστες του forum, ήταν αντίστοιχες της χιουμοριστικής πινακίδας του Διακομιστή. Εννοείται ότι αν συναντούσα αντίστοιχη (copyrighted by Διακομιστής) πινακίδα σε ιατρειό θα είχα πρόβλημα. Μεγαλύτερο όμως πρόβλημα θα είχε σίγουρα ο συντάκτης της.  8)

[/quote]
Παράθεση
Η διαίρεση του συνόλου της δαπάνης των φαρμάκων που πωλούνται από τα φαρμακεία (όχι και του stock όπως το συνυπολογίζουν) προς τον αριθμό των φαρμακείων δίνει ένα μέσο όρο αξιοπρεπούς μισθού περίπου 3.000€ . Στο ποσοστό κέρδους βεβαίως, περιλαμβάνονται το χρηματοοικονομικό κόστος των καθυστερήσεων πληρωμών από τα ασφαλιστικά Ταμεία, η υπερωριακή υποχρεωτική απασχόληση στις εκτός ωραρίου χρόνο, η επίσης υποχρεωτική υπηρεσία ορθής πληροφόρησης του ασθενούς για τα φάρμακα του στην θεραπευτική αγωγή, η συμμετοχή του συμβουλευτικά στην πρόληψη προβλημάτων υγείας και η έγκαιρη καθοδήγηση όταν απαιτείται προς τον γιατρό ή το νοσοκομείο. Ποτέ δεν έχει κοστολογηθεί αυτή η υπηρεσία με ποσοτικούς όρους.

Στο ότι δεν μπορώ προσωπικά να ακούω μ.....!
Το συγκεκριμένο το βρίσκω και εγώ τραβηγμένο. Από εκεί και πέρα, ίσως και γιατί έχω μαζοχιστικές τάσεις, φροντίζω στους ασθενείς μου, να κάνω έλεγχο του τι φάρμακα πραγματικά πίνουν. Στο Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία χρόνια (έχω φύγει 8 χρόνια από εκεί) πληρώνεις στον φαρμακοποιό μία παροχή υπηρεσιών 30 λιρών για να σου ρυθμίσει τα φάρμακα.
Για την Ιρλανδία, τα φάρμακα έχουν διαφορετικές τιμές για τα ταμεία και διαφορετικές για τον ιδιώτη. Επίσης, τα φαρμακεία είναι πάρα πολύ λίγα συγκριτικά με τον πληθυσμό. Επίσης, τα τελευταία χρόνια με τον φρενήρη ρυθμό ανάπτυξης, είχαν φάει απανωτές υπερτιμήσεις. Θυμάστε την τελευταία φορά που έγινε ανατίμηση στα φάρμακα (θετικό ισοζύγιο) στην Ελλάδα; Εγώ, δε θυμάμαι.
Για την Ελλάδα πάντως, με γνώμονα τις εξαγωγές στις χώρες του Η.Β., δεν είναι καθόλου καλή η μείωση των τιμών των φαρμάκων.
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Φεβρουαρίου 2010, 23:00:23 από trojy »
Το "Σύνδρομο της Στοκχόλμης" είναι μία παράδοξη κατάσταση κατά την οποία οι όμηροι, οι αιχμάλωτοι, οι δέσμιοι κάποιων άλλων, ταυτίζονται και τρέφουν συμπάθεια προς αυτούς που τους αιχμαλώτισαν και από τους οποίους εξαρτώνται απόλυτα για την επιβίωσή τους.

4 Φεβρουαρίου 2010, 23:35:13
Απάντηση #608
Αποσυνδεδεμένος

timex

Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία, θα πρόκειται για ΤΗΝ  κωλοτούμπα του 2010 (άντε μαζί με το "δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης")

Και το δεν θα μειωθούν οι μισθοι!!!

5 Φεβρουαρίου 2010, 03:32:37
Απάντηση #609
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί

Δεν το θέλεις, αλλά γίνεσαι. Προσωπικά δεν με χαλάει τίποτα. Αν γυρίσεις και διαβάσεις την αρχική περιγραφή σου, θα δεις ότι η εντύπωση που έδωσες στους αναγνώστες του forum, ήταν αντίστοιχες της χιουμοριστικής πινακίδας του Διακομιστή. Εννοείται ότι αν συναντούσα αντίστοιχη (copyrighted by Διακομιστής) πινακίδα σε ιατρειό θα είχα πρόβλημα. Μεγαλύτερο όμως πρόβλημα θα είχε σίγουρα ο συντάκτης της.  8)
Θα στο πω ακόμα πιο κομψά....ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΠΑΤΑΝΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΚΟΥΜΑΝΤΟ.
Τώρα έγινα κατανοητός φαντάζομαι.
Έχω μια αλλεργία στο να βλέπω φαρμακοποιούς να ζητάνε  να συνταγογραφήσω τα χίλια μύρια....και να μου λένε και τι γνωμάτευση να γράψω.
Τη διάγνωση την αποφασίζει ο γιατρός όσο και λάθος να είναι, ο φαρμακοποιός εκτελεί την εντολή του ιατρού.
Όλοι οι συνάδελφοι σου έχουν πρόβλημα γιατί τους έκοψα το "ξέπλυμα" συνταγών, αλλά είναι και η μοναδική μου ευχαρίστηση από την μηδαμινή μου προσφορά κατά την περίοδο που εκτελώ χρέη αγροτικού ιατρού.

Θα σου δώσω κάποια παραδείγματα, μόλις τελειώσω το αγροτικό τα παραδείγματα θα είναι ονομαστικά.
1. Σημερινό τηλεφώνημα από φαρμακοποιό να αλλάξει τη διάγνωση από Α.Υ. σε Σ.Ν. επειδή η γιαγιά έχει σύνταξη 300 ευρώ, η γνωμάτευση του ειδικού παθολόγου έγραφε Α.Υ.
2. Πριν ένα μήνα με τηλεφώνησε φαρμακοποιός στο κινητό να συναντηθούμε εκτός ιατρείου για να μου ζητήσει να του δώσω εν λευκώ συνταγολόγιο του Ι.Κ.Α, εννοείται με το ανάλογο αντίτιμο.
3. Ενώ έρχεται ασφαλιζόμενος και μου ζητάει να του γράψω μια αντιβίωση Klaricid και ένα βλεννολυτικό trebon με συνταγή του ειδικού ιατρού κι εγώ τα γράφω όπως ο νόμος ορίζει με 25%, έρχονται μετά και ζητάνε αλλαγή του trebon με 10% και να περάσω διάγνωση Χ.Α.Π.
4. Στέλνουν τους ασθενείς πίσω όταν δεν γράφω στους καρκινοπαθείς όλα τα φάρμακα που τους χορηγεί ο ειδικός ιατρός με 0%.

να συνεχίσω;.......είναι αργά και θα ξεφύγω και δεν κάνει....

Για να μην λέμε τα ίδια και τα ίδια, είναι πολύ απλό το θέμα της συνταγογράφησης και ακόμα πιο απλές οι λύσεις της υπερσυνταγογράφησης.
Οι συνάδελφοι ιατροί να σέβονται το ρόλο τους στην όλη διαδικασία, οι φαρμακοποιοί να εκτελούν χωρίς παρεμβολές τις συνταγές των ιατρών και οι ασθενείς να δέχονται τα όσα τους γράφει ο κάθε συνάδελφος.
Ότι από τα παραπάνω δεν συμβαίνει ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ!

Υ.Γ. Σήμερα μαθαίνοντας το παρατσούκλι που με έχουν δώσει οι παππούδες και οι γιαγιάδες ξεσκίστηκα στα γέλια. "ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ".
Το κακό είναι πως πολλοί φαρμακοποιοί θέλουν να γίνω ε.α., αλλά τους απογοητεύω καθημερινά. ;D
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Φεβρουαρίου 2010, 03:34:49 από anastasios theodoridis »

5 Φεβρουαρίου 2010, 10:33:53
Απάντηση #610
Αποσυνδεδεμένος

trojy

Επώνυμοι

Θα στο πω ακόμα πιο κομψά....ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΠΑΤΑΝΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΚΟΥΜΑΝΤΟ.
Τώρα έγινα κατανοητός φαντάζομαι.
Έχω μια αλλεργία στο να βλέπω φαρμακοποιούς να ζητάνε  να συνταγογραφήσω τα χίλια μύρια....και να μου λένε και τι γνωμάτευση να γράψω.
Τη διάγνωση την αποφασίζει ο γιατρός όσο και λάθος να είναι, ο φαρμακοποιός εκτελεί την εντολή του ιατρού.
Όλοι οι συνάδελφοι σου έχουν πρόβλημα γιατί τους έκοψα το "ξέπλυμα" συνταγών, αλλά είναι και η μοναδική μου ευχαρίστηση από την μηδαμινή μου προσφορά κατά την περίοδο που εκτελώ χρέη αγροτικού ιατρού.
Οι γενικότητες είναι αυτόματα άδικες. ΔΕΝ είμαστε ΟΛΟΙ το ίδιο.

Θα σου δώσω κάποια παραδείγματα, μόλις τελειώσω το αγροτικό τα παραδείγματα θα είναι ονομαστικά.
Δεν είναι απαραίτητο, στείλε τα με ένα faxακι στον Ιατρικό κ' στον Φαρμακευτικό Σύλλογο.
1. Σημερινό τηλεφώνημα από φαρμακοποιό να αλλάξει τη διάγνωση από Α.Υ. σε Σ.Ν. επειδή η γιαγιά έχει σύνταξη 300 ευρώ, η γνωμάτευση του ειδικού παθολόγου έγραφε Α.Υ.
Γείωσε τον. Πες του αν θέλει, να κόψει ένα μισθό στη γιαγιά.
2. Πριν ένα μήνα με τηλεφώνησε φαρμακοποιός στο κινητό να συναντηθούμε εκτός ιατρείου για να μου ζητήσει να του δώσω εν λευκώ συνταγολόγιο του Ι.Κ.Α, εννοείται με το ανάλογο αντίτιμο.
Πες του να πιει 2 rohypnol και να πάτε για μπύρες. Στη θέση σου δεν θα ανησυχούσα για τον συγκεκριμένο φαρμακοποιό. Είναι θέμα χρόνου το πότε θα μπει φυλακή.
3. Ενώ έρχεται ασφαλιζόμενος και μου ζητάει να του γράψω μια αντιβίωση Klaricid και ένα βλεννολυτικό trebon με συνταγή του ειδικού ιατρού κι εγώ τα γράφω όπως ο νόμος ορίζει με 25%, έρχονται μετά και ζητάνε αλλαγή του trebon με 10% και να περάσω διάγνωση Χ.Α.Π.
Ακόμα και με Χ.Α.Π, πάλι στο 25% είναι. Μόνο τα εισπνεόμενα
4. Στέλνουν τους ασθενείς πίσω όταν δεν γράφω στους καρκινοπαθείς όλα τα φάρμακα που τους χορηγεί ο ειδικός ιατρός με 0%.
ping - pong : ping - pong.

να συνεχίσω;.......είναι αργά και θα ξεφύγω και δεν κάνει....

Για να μην λέμε τα ίδια και τα ίδια, είναι πολύ απλό το θέμα της συνταγογράφησης και ακόμα πιο απλές οι λύσεις της υπερσυνταγογράφησης.
Οι συνάδελφοι ιατροί να σέβονται το ρόλο τους στην όλη διαδικασία, οι φαρμακοποιοί να εκτελούν χωρίς παρεμβολές τις συνταγές των ιατρών και οι ασθενείς να δέχονται τα όσα τους γράφει ο κάθε συνάδελφος.
Αμήν.

Κλείνοντας το θέμα, υπερασπιζόμενος τους φαρμακοποιούς που προσπαθούν να κάνουν καλά τη δουλειά/λειτούργημα τους, σας διαβεβαιώνω ότι είναι μικρή μειοψηφία εκείνοι που μπουγαδιάζουν και υποβαθμίζουν τον χώρο. Μην κρίνετε ένα ολόκληρο κλάδο από την απαράδεκτη συμπεριφορά κακών συναδέλφων μου.
Το "Σύνδρομο της Στοκχόλμης" είναι μία παράδοξη κατάσταση κατά την οποία οι όμηροι, οι αιχμάλωτοι, οι δέσμιοι κάποιων άλλων, ταυτίζονται και τρέφουν συμπάθεια προς αυτούς που τους αιχμαλώτισαν και από τους οποίους εξαρτώνται απόλυτα για την επιβίωσή τους.

5 Φεβρουαρίου 2010, 15:15:25
Απάντηση #611
Αποσυνδεδεμένος

timex

Υ.Γ. Σήμερα μαθαίνοντας το παρατσούκλι που με έχουν δώσει οι παππούδες και οι γιαγιάδες ξεσκίστηκα στα γέλια. "ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ".
Το κακό είναι πως πολλοί φαρμακοποιοί θέλουν να γίνω ε.α., αλλά τους απογοητεύω καθημερινά. ;D

Κάποια στιγμή θα γίνει και ε.α. και να δουμε τι θα λένε τότε!

5 Φεβρουαρίου 2010, 15:42:33
Απάντηση #612
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Ότι πέρασε ένα παράξενος, ιδιότροπος γιατρός που δεν εξυπηρετούσε τον κόσμο.

Η αλήθεια είναι πως δεν με νοιάζει η γνώμη των λαμόγιων, αλλά η γνώμη συναδέλφων που επικροτούν τα όσα κάνω, ακόμα και η γνώμη φαρμακοποιών που δεν έχουν ανάγκη να "ξεπλύνουν" συνταγές λόγω μεγάλης πελατείας.

Αυτό που με εξοργίζει είναι πως όταν ενημερώνεις υπεύθυνο ΟΓΑ στη Νομαρχία και Διευθυντή Κ.Υ. σου απαντάνε "και τι θέλεις να κάνω γιατρέ;"

Η αλήθεια είναι πως δυσκολεύομαι να συνεννοηθώ με τέτοια ανεύθυνα άτομα, αλλά αυτά τα άτομα τα φτύνουν και σου λένε βρέχει. >:(

5 Φεβρουαρίου 2010, 15:55:02
Απάντηση #613
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία, θα πρόκειται για ΤΗΝ  κωλοτούμπα του 2010

Στο πρόσφατο ταξίδι του Ελ υπουργού οικονομικών στις Βρυξέλλες, εκπρόσωπος πολυεθνικού φαρμακευτικού ομίλου τον έπιασε από το γιακά και του είπε να ξεχάσει τα περί επιβολής λίστας φαρμάκων στην Ελ.

Η πρόθεση για εφαρμογή λίστας προφανώς υπήρχε, άλλα όταν είμαστε τόσο εκτεθημένοι/ξεφτίλες ώστε να μπορούν διάφοροι ενδιαφερόμενοι να μας πιάνουν από το γιακά και να μας λένε τί να κάνουμε, ε, τότε, δεν αποτελούμε απλά προτεκτράτο αλλά μπανανία και στα εθνικά χρώματα μας, μπλε και άσπρο, πρέπει να προσθέσουμε και το κίτρινο (της μπανάνας). 

« Τελευταία τροποποίηση: 5 Φεβρουαρίου 2010, 16:00:54 από Ο διακομιστής »

5 Φεβρουαρίου 2010, 16:05:51
Απάντηση #614
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Αυτό που με εξοργίζει είναι πως όταν ενημερώνεις υπεύθυνο ΟΓΑ στη Νομαρχία και Διευθυντή Κ.Υ. σου απαντάνε "και τι θέλεις να κάνω γιατρέ;"

Κάποτε, το σύνθημα ήταν: "Τούμπα-Ιράν-Καμπότζη-Βιετ Ναμ".
Τώρα, προβλέπω να γίνεται "Αθήνα-Λάρισα-Κιλκίς-Πτολεμαΐδα".  :laugh:

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
6841 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Ιανουαρίου 2013, 23:47:26
από Argirios Argiriou
5 Απαντήσεις
5702 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Οκτωβρίου 2016, 17:09:43
από Αρχίατρος
10 Απαντήσεις
4983 Εμφανίσεις