Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ
Απ: Στη χώρα της πολυφαρμακίας
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜετά από διαβουλεύσεις των φαρμακοποιών με τους οργανισμούς εδόθη"άκυρο" στο συγκεκριμένο σημείο της εγκυκλίου.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εγώ θα περιμένω να καθαρογραφεί το άκυρο...
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜετά από διαβουλεύσεις των φαρμακοποιών με τους οργανισμούς εδόθη"άκυρο" στο συγκεκριμένο σημείο της εγκυκλίου.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εγώ θα περιμένω να καθαρογραφεί το άκυρο...
--- Τέλος παράθεσης ---
:D :D :D :D
Είσαι άπαιχτος!
Τώρα θυμήθηκα, ψιλοάσχετη, ιστορία από το αγροτικό, όπου νέος συνάδελφος με λίγες βδομάδες υπηρεσίας είχε βαρεθεί να παίρνει συνεχώς πιέσεις και θεώρησε ότι ήταν αρκετά έξυπνος ώστε να "λουφάρει"!
Έτσι λοιπόν, ενθουσιασμένος από την φοβερή έμπνευσή του, δηλώνει μια ωραία πρωία ότι το πιεσόμετρο έχει χαλάσει!
Σε χρόνο dt (όπως λέγαμε στη φυσική) είχαν μαζευτεί στο ιατρείο περί τα 10 πιεσόμετρα από τα γύρω σπίτια κι ο συνάδελφος αναγκάστηκε να πάρει πίεση όχι μόνο σε όλους αλλά και με όλα, σχεδόν, τα πιεσόμετρα σε κάθε έναν ξεχωριστά γιατί οι γιαγιάδες και οι παππούδες το είδαν σαν μια καλή ευκαιρία να γίνει ένα crash test των συσκευών μεταξύ τους!
Όπως καταλαβαίνετε την επόμενη μέρα το πιεσόμετρο του συναδέλφου λειτουργούσε κανονικότατα!
timex:
Καλό!!!!!!!! :D :D
EzeΤΡΟΛ:
Δημοσίευμα της σημερινής (03/08/08) Ελευθεροτυπίας. Λίγο ακόμη και θα συμπαθήσω τους πένητες ( ; ), σκληρά εργαζόμενους ( ; ), πενιχρά αμοιβόμενους ( ; ), φαρμακο-μεταπωλητές.
Το τζάμπα αρρώστησε
Του ΣΠΥΡΟΥ ΦΡΕΜΕΝΤΙΤΗ
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται η υγεία. Η αλυσίδα των χρεών έχει γίνει ασφυκτική: Τα ασφαλιστικά ταμεία χρωστούν στους φαρμακοποιούς και τα δημόσια νοσοκομεία. Αυτά με τη σειρά τους χρωστούν σε φαρμακευτικές εταιρείες και σε προμηθευτές.
Μόνο το ταμείο του Δημοσίου, ΟΠΑΔ, έχει «φεσώσει» τους φαρμακοποιούς της Αττικής με 15 εκατομμύρια ευρώ. :D :D Παρακαλώ, να μην λαμβάνονται υπόψη τα κουτιά που οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί έσπρωξαν στους πελάτες τους
Τα «φέσια» στην υγεία με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς ξεπερνούν τα 6 δισ. ευρώ! Ουακ! Παράς με ουράαααα.... Ετσι, οι φαρμακοποιοί προειδοποίησαν τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία: «τέρμα ο βερεσές». Kι εμείς αυτούς: τέρμα η τεριπαρατίδη (Forsteo) Τα χρέη τους -μόνο στα φαρμακεία της Αττικής- έχουν ξεπεράσει τα 35 εκατ. ευρώ! Ζητούν εξόφληση εντός του Αυγούστου, και σε αντίθετη περίπτωση θα σταματήσουν από την 1η Σεπτεμβρίου τη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Δημοσίου, στους ελευθεροεπαγγελματίες, τους μηχανικούς και τους δικηγόρους. Ανώνυμος συνταγογράφος της υπαίθρου εκτιμά ότι ξαφνικά θα παρατηρηθεί ραγδαία μείωση στις πωλήσεις αναστολέων ακετυλοχοληνεστεράσης, ορλιστάτης, σιμπουτραμίνης, ενώ προϊόντος του χρόνου, η κρίση αναμένεται να αγγίξει και τη μέχρι τώρα ασφαλή αγορά της κλοπιδογρέλης, των πραζολών και των μακρολιδών
Οπως αναφέρουν, τα ασφαλιστικά ταμεία καθυστερούν απελπιστικά να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς τα φαρμακεία για τις συνταγές των ασφαλισμένων τους, και δηλώνουν άγνοια για το πότε θα έχουν τα κονδύλια ώστε να τους εξοφλήσουν. Κάτι από δεδουλευμένα εφημερειών μου θυμίζει αυτό, μόνο που εδώ τα ποσά είναι απείρως μεγαλύτερα...
*Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των φαρμακοποιών ("επίσημα", είναι τα φανερά βιβλία) , μόνο στα φαρμακεία της Αττικής ο ΟΠΑΔ (Ταμείο του Δημοσίου) χρωστάει πάνω από 15 εκατ. ευρώ. Το ΤΣΜΕΔΕ (των μηχανικών) έχει οφειλές που αγγίζουν τα 5,5 εκατ. ευρώ. Το χρέος του ΟΑΕΕ (των ελευθεροεπαγγελματιών) έχει εκτοξευθεί στα 15 εκατ., ενώ των δικηγόρων είναι περίπου στα 1,6 εκατ. ευρώ. Έχω βάλει κι εγώ το λιθαράκι μου στο να δημιουργηθεί το χρέος - πιάστε με αν μπορείτε, χε χε...
Καταγγέλλουν (φωνάζει ο μεταπωλητής που δουλεύει με κέρδος 33% για να φοβηθεί ο νοικοκύρης), μάλιστα, ότι ορισμένα ασφαλιστικά ταμεία μεταχειρίζονται «κόλπα» ώστε να μην πληρώνουν τις οφειλές τους: «Το ταμείο των δικηγόρων (άντε τώρα να πάρετε λεφτά από τους δικηγόρους) μάς επιστρέφει απλήρωτες συνταγές -το τελευταίο πακέτο ήταν ύψους 100.000 ευρώ- επειδή τάχα δεν φαίνεται το τηλέφωνο στη σφραγίδα του γιατρού, ή δεν είχε συμπληρώσει κάτι τυπικό πάνω της (ευχαριστώ για τις ιδέες που μου δίνετε! ) ;D , λες και ευθύνεται ο φαρμακοποιός», μας είπε ο Κ. Λουράντος, πρόεδρος των φαρμακοποιών Αττικής. «Αυτού το είδους τα τερτίπια σε βάρος των φαρμακοποιών, όμως, έλαβον τέλος!» πρόσθεσε. Μαζί σου, κ. πρόεδρε. Πέρνα τώρα καμιά φορά να μου φέρεις βιβλιάρια: Ξέπλυμα τέλος!
*Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι συνάδελφοί τους στην επαρχία. Χαιρόμαστε. Μακάρι να κρατήσουν το λόγο τους.
Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Λέσβου, της Χίου (κου-κου, Διαμαντή) και της Σάμου αναφέρουν ότι έχουν να πληρωθούν συνταγές που εκτελέστηκαν το Φεβρουάριο. Δηλαδή, ο συνάδελφος με την ουλή δεν θα πάρει το interest του; Απαράδεκτο!
Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι του Βορείου Αιγαίου σημειώνουν ότι «η υπομονή μας έχει εξαντληθεί και είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπίσουμε τα συμφέροντά μας με αποφάσεις που θα δημιουργήσουν πρόβλημα στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ». Άντε, και επίσχεση εργασίας μαζί μας.
*Στην ίδια μοίρα βρίσκονται και τα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Τα συνολικά τους χρέη ξεπερνούν τα 4 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 2,2 δισ. ευρώ είναι συσσωρευμένα χρέη προς τις φαρμακευτικές εταιρείες. Εδώ, επιλέον θα πρέπει να περιμένετε και την καθαρογραφή των διατακτικών των πληρωμών! ;D
Πρωταθλητές στα χρέη είναι το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας «Γ. Γεννηματάς», ο «Ευαγγελισμός», το ΚΑΤ, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και το «ΑΧΕΠΑ» Θεσσαλονίκης (Ήμουν κι εγώ εκεί, χι χι.)
*Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας τριετίας, από την 1η Ιανουαρίου 2005 έως και τον Μάρτιο του 2008 το «Γ. Γεννηματάς» χρωστούσε σε προμηθευτές 187 εκατ. ευρώ. Ο «Ευαγγελισμός» περίπου 180 εκατ., το ΚΑΤ 130 εκατ., το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης 106 εκατ. και το χρέος του «ΑΧΕΠΑ» είχε φθάσει περίπου τα 66 εκατ. ευρώ (Ψίχουλα! Πώς σας ξέφυγε ένα τόσο μεγάλο Νοσοκομείο και δεν το καταχρεώσατε; ). Συνολικά τα πέντε νοσοκομεία έχουν ανεξόφλητες υποχρεώσεις που αγγίζουν τα 670 εκατ. ευρώ. Πάρτι που θα κάνετε όμως όταν τα πάρετε, ε;
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
--- Παράθεση ---Καταγγέλλουν (φωνάζει ο μεταπωλητής που δουλεύει με κέρδος 33% για να φοβηθεί ο νοικοκύρης), μάλιστα, ότι ορισμένα ασφαλιστικά ταμεία μεταχειρίζονται «κόλπα» ώστε να μην πληρώνουν τις οφειλές τους: «Το ταμείο των δικηγόρων (άντε τώρα να πάρετε λεφτά από τους δικηγόρους) μάς επιστρέφει απλήρωτες συνταγές -το τελευταίο πακέτο ήταν ύψους 100.000 ευρώ- επειδή τάχα δεν φαίνεται το τηλέφωνο στη σφραγίδα του γιατρού, ή δεν είχε συμπληρώσει κάτι τυπικό πάνω της (ευχαριστώ για τις ιδέες που μου δίνετε! ) , λες και ευθύνεται ο φαρμακοποιός», μας είπε ο Κ. Λουράντος, πρόεδρος των φαρμακοποιών Αττικής. «Αυτού το είδους τα τερτίπια σε βάρος των φαρμακοποιών, όμως, έλαβον τέλος!» πρόσθεσε. Μαζί σου, κ. πρόεδρε. Πέρνα τώρα καμιά φορά να μου φέρεις βιβλιάρια: Ξέπλυμα τέλος!
--- Τέλος παράθεσης ---
Σοβαρά; Ο φαρμακοποιός δεν ευθύνεται; Εκτελεί τη συνταγή χωρίς να βλέπει αν έχει τις προδιαγραφές να εκτελεστεί; Γιατί δεν λέει ο κύριος πρόεδρος ότι κανονικά αν μία συνταγή έχει "ελλείψεις" (έλλειψη στοιχείων, λάθος στοιχεία, εκπρόθεσμη εκτέλεση) δεν πρέπει να την εκτελέσει ο φαρμακοποιός αλλά πρέπει ο ασθενής να επιστρέψει στο γιατρό για τις διορθώσεις; Όμως για να μην χάσουν τον πελάτη, εκτελούν τη συνταγή και μετά στέλνουν τα "παιδιά" του φαρμακείου στο "παιδί" του ιατρείου για τις διορθώσεις;
Μερικοί φαρμακοποιοί μάλιστα είναι θρασύτατοι. Θυμάμαι ότι εκλήθην τηλεφωνικά από φαρμακείο για μια διόρθωση. Μια και η απόσταση ιατρείο - φαρμακείο ήταν 40 χλμ, ευγενικά φερόμενος είπα ότι θα περνούσα (αφού το φαρμακείο βρισκόταν στην πρωτεύουσα του νομού) εγώ από το "μαγαζί". Βλακωδώς δεν ρώτησα τι διόρθωση ήταν.
Φτάνοντας, το απόγευμα της ίδιας μέρας, διαπίστωσα ότι ήθελαν να διορθώσω την ημερομηνία έκδοσης γιατί ο ασθενής κράτησε τη συνταγή στο σπίτι του για καμιά δεκαριά μέρες (για να σιτέψει προφανώς) και μετά αποφάσισε να την εκτελέσει. και ο φαρμακοποιός την εκτέλεσε κανονικότατα κι ανέλαβε να εξυπηρετήσει και τον αμελή πελάτη.
Έκανα επιτόπου μεταβολή χωρίς να διορθώσω τη συνταγή και τους κάλεσα να τη στείλουν στο ιατρείο και θα "έβλεπα" αν θα τη διόρθωνα, αφού επικοινωνούσα με τον ασθενή για να διαπιστώσω τους λόγους της καθυστέρησης εκτέλεσής της.
--- Παράθεση ---Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Λέσβου, της Χίου (κου-κου, Διαμαντή) και της Σάμου αναφέρουν ότι έχουν να πληρωθούν συνταγές που εκτελέστηκαν το Φεβρουάριο. Δηλαδή, ο συνάδελφος με την ουλή δεν θα πάρει το interest του; Απαράδεκτο!
--- Τέλος παράθεσης ---
Ευτυχώς υπάρχουν πάντα 1-2 φαρμακοποιοί που "σπάνε" το εμπάργκο στις συνταγές που εφαρμόζει ο σύλλογος κι έτσι μετά από λίγο ακολουθούν και οι άλλοι. (κου-κου, Διακομιστή). "Είναι πολλά τα λεφτά Άρη"
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση