Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Απ: Στη χώρα της πολυφαρμακίας

<< < (159/253) > >>

anastasios theodoridis:
Σωστή η παρατήρηση. ;D

trojy:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλως ή κακως,το φαρμακειο ειναι ενα μαγαζι που πουλαει φαρμακα!
Και οι φαρμακοποιοι θα πρεπει να αρκουνται μονο σε αυτο!
Δε γινεται να πηγαινει ο κοσμος και να παιρνει ασχετα φαρμακα χωρις να εχει εξεταστει απο γιατρο. Πονάει το αφτι ,παρε σταγονες και ας εχεις μεση ωτιτιδα...
Βηχεις ,παρε τρεμπον και ας εχεις πνευμονια...
Νομιζω πως οι φαρμακοποιοι κανουν μεγαλο κακο!

--- Τέλος παράθεσης ---
Είναι υποχρέωση του φαρμακοποιού να γνωρίζει πότε μπορεί να ανταποκριθεί στα συμπτώματα του ασθενή και πότε πρέπει να τον συμβουλεύσει να πάει στον ιατρό.
Αν οι φαρμακοποιοί περιοριζόντουσαν μόνο στην πώληση των φαρμάκων και έστελναν όλα τα περιστατικά στα νοσοκομεία, τότε 50000 ιατροί δεν θα ήταν αρκετοί.

Για την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, όταν οι μειώσεις στα φάρμακα είναι 20-40%, οποιαδήποτε μείωση μικρότερη από 50% θα είναι μερική επιτυχία.

Για τους απατεώνες, μέγα ή μη, δε χρειάζεται δημοσιοποίηση αλλά δήμευση.

tasath:
Καλησπέρα είμαι νέο μέλος και διαβάζω την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτησή σας.
Νομίζω όμως ότι γράφονται και αρκετές ανακρίβειες για τους φαρμακοποιούς. Μην ξεχνάτε ότι γιατροί και φαρμακοποιοί βρίσκονται στο ίδιο "καζάνι" όσον αφορά στην πρωτοβάθμια περίθαλψη του κόσμου. Όπως υπάρχουν κάκιστα παραδείγματα στους γιατρούς, υπάρχουν και σε φαρμακοποιούς. Αλλά μην γενικεύετε γιατί η μεγάλη πλειοψηφία ασκεί το επάγγελμα με συνείδηση.
Τρανταχτό παράδειγμα: ανταλλαγή συνταγών με καλλυντικά !! Νομίζω ότι δεν επιδέχεται καν απάντησης...

Κατά τη γνώμη μου, η πολυφαρμακία στην Ελλάδα και η συνεπακόλουθη υπερ-συνταγογράφηση οφείλονται σε 2 παράγοντες:
1. Τη νοοτροπία του Έλληνα που έχει γαλουχηθεί με την ιδέα ότι για τα πάντα και για το παραμικρό πρέπει να πάρει φάρμακο.
2. Την "ευχέρεια" που δείχνουν οι γιατροί στη συνταγογράφηση - ο νοών νοείτο

Προφανώς οι φαρμακοποιοί βολεύονται από την κατάσταση αυτή, αλλά δεν είναι εκείνοι που την προκαλούν.

Αυτά.

timex:
Εγω πάντως το "ανταλλαγή συνταγών με καλλυντικά" πρώτη φορά το ακουω!
Α ρε...ελληνικο μυαλο....

anastasios theodoridis:
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Προς
Τους Φ.Σ. της Χώρας

Μετά από πιέσεις του Π.Φ.Σ. στο Υπουργείο Οικονομίας δόθηκε παράταση για διάθεση των αποθεμάτων σε φάρμακα έως και 21/5/2010 για τις φαρμακαποθήκες και τους συνεταιρισμούς  και έως και 2/6/2010 για τα φαρμακεία.(ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΑΡ.4/17-5-2010)

Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜ.ΒΑΓΙΩΝΑΣ                      ΔΗΜ.ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟY

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση