Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ
Απ: Στη χώρα της πολυφαρμακίας
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδοςδεν είναι οι κύριοι υπεύθυνοι οι φαρμακοποιοί για την υπάρχουσα κακή οικονομική κατάσταση,
--- Τέλος παράθεσης ---
Ναι, αλλά κάνουν και αυτοί ό,τι μπορούνε: Για παράδειγμα, μέχρι πρότινος διοικητής του ΙΚΑ ήταν ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ, Θ. Αμπατζόγλου. Γιάννης κερνούσε, Γιάννης έπινε, και η κανάτα ήταν πάντα γεμάτη (με δανεικά, βεβαίως-βεβαίως).
D-Michalis:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤα DRGs είναι μεθοδολογία για να ορίσεις τις τιμές. Είναι διαφορετικά από χώρα σε χώρα και από περιοχή σε περιοχή. Εξαρτώνται και από κοινωνικούς παράγοντες και από διαθεσιμότητα υπηρεσιών υγείας. Καλά το σκέφτονται. Απλά χρειάζονται δεδομένα 3-4 ετών για να τα ορίσουν, οπότε μην τα περιμένετε άμεσα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Σαφώς Δημήτρη, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε «να τα βάζουμε στο κάδρο». Και μη μου πείς πως με αυτό που κάνουν τώρα, ξεκινούν ή έστω προετοιμάζουν το έδαφος.
trojy:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος....
........
4. Δεν είναι ξεκάθαρο αν είναι ίδιες οι τιμές και η σύνθεση πωλήσεων φαρμάκων στη Σουηδία με την Ελλάδα. Επιπροσθέτως, το παράδειγμα του Somatuline (νομίζω χρησιμοποιείται για την θεραπεία της μεγαλακρίας;) ενδεχομένως να μην είναι αντιπροσωπευτικό.
.....................
--- Τέλος παράθεσης ---
Κοίταξα σήμερα (28/09/2010) στο online Εθνικό Συνταγολόγιο της Σουηδίας το Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος πόσο κάνει ένα αντίγραφο σιμβαστατίνης που λέγεται Simvastatin Arrow των 40 mg με 100 ταμπλέτες σε κάθε κουτί.
Το ένα κουτί λοιπόν Tabl Simvastatin Arrow 40 mg x 100 κοστίζει 124 Σουηδικές Κορώνες ( περίπου 12,4 Ευρώ). Στις ίδιες περίπου τιμές (και ακόμα φθηνότερα) κυμαίνονται και τα υπόλοιπα αντίγραφα σιμβαστατίνης.
Εγγραφή ή Είσοδος
Κοίταξα επίσης σήμερα (28/09/2010) στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος πόσο κοστίζει το αντίγραφο της σιμβαστατίνης tabl. Simvacor 40 mg με μόνο 30 ταμπλέτες σε κάθε κουτί.
Το ένα λοιπόν κουτί Tabl. Simvacor 40 mg x 30 κοστίζει σήμερα στην Ελλάδα 32,55 ευρώ (η τιμή αυτή είναι μετά τις πρόσφατες μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων στην Ελλάδα).
Αργυρίου Αργύρης.
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---
trojy ποιά είναι η γνώμη σου;
--- Τέλος παράθεσης ---
Έχει σημασία η γνώμη μου; Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με την άποψη του κ.Κουτέπα Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Θέλω τα καλύτερα φάρμακα στην καλύτερη τιμή. 8)
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑλήθεια πόσα παίρνουν για slalom στη λίστα χειρουργείων? Μήπως παίρνουν παραπάνω από οποιοδήποτε slalom του Παγδατή;
(Δεν χρειάζομαι απάντηση, ήταν απλά ένας καυστικός-εμπρηστικός, ομόρροπα γελοίος παραλληλισμος).
--- Τέλος παράθεσης ---
Το σλαλομ των χειρουργείων είναι παράνομο και ποινικά κολάσιμο, το κέρδος επί της τιμής του φαρμάκου δεν είναι.
Το ότι οι δημοσιογράφοι είναι εξαρτώμενοι από "αφεντικά" όσο πιο μεγάλος είναι μάλιστα ο εκδοτικός οίκος που εργάζονται είναι διεθνώς αποδεκτό στους σκεπτόμενους ανθρώπους.
Αυτό όμως αναιρεί αυτό που γράφει το άρθρο για τον αγκώνα του τενίστα; Ναι, είναι περίεργη η στιγμή, ναι τονίζει το φάρμακο με την υψηλότερη τιμή, ναι, δεν είναι οι κύριοι υπεύθυνοι οι φαρμακοποιοί για την υπάρχουσα κακή οικονομική κατάσταση, αλλα η επιχειρηματολογία σου αυτοακυρώνεται μόνη της.
Νομίζω ότι ο κ. Μόσιαλος το χειρίστηκε πιο έξυπνα για πάρτη σας.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ο κ. Μοσιάλος δεν είναι ο ίδιος που έβγαλε ότι οι φαρμακοποιοί βγάζουν από 1 εκατομμύριο € κέρδος το χρόνο ο καθένας;;
Από εκεί και πέρα, βρίσκω φρικτά βαρετό να απαντήσω σε οποιαδήποτε κυβερνητική προπαγάνδα. Κεντρικός στόχος μου είναι να "προσωποποιήσω" μία αντικειμενική ντε μεκ γνώμη.
Argirios Argiriou:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΘέλω τα καλύτερα φάρμακα στην καλύτερη τιμή. 8)
--- Τέλος παράθεσης ---
Στην καλύτερη τιμή για ποιόν; :)
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚεντρικός στόχος μου είναι να "προσωποποιήσω" μία αντικειμενική ντε μεκ γνώμη.
--- Τέλος παράθεσης ---
Mά'στα. Όταν δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τα επιχειρήματα, βάλλουμε κατά των προσώπων που τα εκφράζουν. Que mal.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση