-Ξέρεις πόσες φορές περίμενα ως και 5 μήνες για να πάρω εφημερίες που χρειάζομαι να ξεπληρώσω υποχρεώσεις?
-Αφού έχεις τέτοιο παθητικό στο μαγαζί και αργούν να σε πληρώσουν γιατί δε το κλείνεις ρε φίλε?Μου φαίνεται κλαίγεσαι αλλά για κάποιο λόγο παραμένεις εκεί.Και μη μου πεις δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις αφού όλο γκρινιάζεις πως σε ρίχνουν.
Γιατί είμαι ελεύθερος επαγγελματίας.. Γιατί δε δουλεύω στο/για δημόσιο - μαγαζί γωνία που είναι πάντα γεμάτο. Γιατί αν δεν εξυπηρετήσω τους πελάτες μου δεν θα τους ξαναδώ. Γιατί σηκώνομαι με το στομάχι σφιγμένο αν θα έχει δουλειά. Αν κλάιγομαι, είναι δικαίωμα μου. Να θυμάσαι όμως ότι δεν είναι αναφαίρετο δικαίωμα να παριστάνουμε τους τιμητές των πάντων.
Βλέπεις @trojy αυτό δεν μπορούν να το καταλάβουν κάποιοι.
Ειδικά εκείνοι που βρέξει-χιονίσει πέφτει ο μισθός και που φέρονται στον κοσμάκη χωρίς σεβασμό, χωρίς ενδιαφέρον, χωρίς ποιότητα.
-Τον υπολογιστή και το λογισμικό στο φαρμακείο σου τον πλήρωσες ο ίδιος?
Τι παιδαριώδης ερώτηση είναι αυτή; Να σου στείλουμε και τα τιμολόγια για το σετ Υπολογιστή-Εκτυπωτή-ADSL σύνδεσης μαζί με το μητρώο Παγίων; Τώρα θα είμαι κακός αν υποθέσω ότι κάποιοι κρίνουν εξ ιδίων συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους πρακτικές;
Δεν συναλλάσεσαι καθόλου με φαρμακευτικές εταιρίες?
Δεν προωθείς καλλυντικά και μη συνταγογραφούμενα κατόπιν συμφωνίας?
Η είμαστε βαθιά νυχτωμένοι ή κάποιοι μας δουλεύουν...
Δεν έχεις δώσει ποτέ PPI ή αντιβίωση ή αναλγητικό σε ασθενή που ήρθε χωρίς συνταγή γιατρού και τον πόναγε το στομάχι,είχε πονόδοντο ή τσούξιμο στα ούρα?Αλήθεια με ποιό κριτήριο επέλεξες τι θα του δώσεις? Αντηλιακά με ποιό κριτήριο συστήνεις?Κρέμες καλλυντικές?Με καθαρά επιστημονικά κριτηρια?Με συγκινείς!!!
@jack θα γνωρίζεις βεβαίως ότι υπάρχει πανεπιστημιακή σχολή Φαρμακευτικής 5ετούς φοίτησης με πολλά κοινά μαθήματα με την Ιατρική. Εκτός αν αναιρείς τελείως την επιστημονική βάση του φαρμακοποιού.
-Μιλάτε για φακελλάκια και επίορκους γιατρούε.Δεν κάνουν κομπίνες οι φαρμακοποιοί?Δεν κρατούν αποκόμματα φαρμάκων που πουλούν χωρίσ συνταγή και τα διπλοτσεπώνουν?Δεν κρατούν βιβλιάρια στα φαρμακεία και μετά γράφουν συνταγές με επίορκους γιατρούς?Δεν δίνουν στοιχέια σε φαρμακευτικές εταιρίες για την κίνηση-συνταγες ιατρών από τα φαρμακεία τους?Μόνοι οι γιατροί είναι διεφθαρμένοι?Μη μου πεις πως σε σόκαρα πάλι!
Πετάς την μπάλα εκτός γηπέδου... Το ζήτημα είναι η εμπάθεια στο παρόν νήμα απέναντι στους φαρμακοποιούς. Επίσης είναι η ιδιοτελής συκοφάντηση - δυσφήμιση - στοχοποίηση από τα ΜΜΕ.
Ακριβώς γι' αυτό γράφω κι εγώ. Η εμπάθεια ξεπερνάει τα εσκαμμένα. Δεν ευθύνεται ο φαρμακοποιός για την ακριβο/πολυ-φαρμακία. Βεβαίως βολεύεται από την πώληση των φαρμάκων (αφού αυτό είναι το αντικείμενο της δουλειάς του), αλλά ούτε συνταγογραφεί, ούτε εισάγει, ούτε καθορίζει τις τιμές τους. Δες το προηγούμενο post μου @jack, κοιτάς το δέντρο και χάνεις το δάσος! Βεβαίως και υπάρχουν επίορκοι φαρμακοποιοί αλλά δεν μπορείς αυθαίρετα να τους τσουβαλιάζεις όλους.
Τελειώνοντας:ΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ!!!
Θες να σβήσουμε τα ονόματά μας από τις φορολογικές μας δηλώσεις για φέτος και να τις επισυνάψουμε σε καταχωρήσεις εδώ μέσα ώστε να μπορούν όλοι να κάνουν τις συγκρίσεις?Όποτε θες είμαι στη διάθεσή σου!
Με το συμπάθειο!!!
Όχι.
Και όμως θα έπρεπε με χίλια !!! Γιατί πρέπει να γνωρίζεις φίλε @jack κάποια πραγματάκια:
1. Οι φαρμακοποιοί θεωρούνται οι πιο ειλικρινείς φορολογούμενοι μετά τους μισθωτούς/συνταξιούχους (στοιχεία ΥΠΟΙΚ 2006, 2007, κλπ) λόγω συναλλαγών με τα ασφαλιστικά ταμεία.
2. Οι φαρμακοποιοί αποδίδουν κανονικά το φόρο τους και το ΦΠΑ στο κράτος, ακόμα και για ανείσπρακτες οφειλές.
3. Οι φαρμακοποιοί πληρώσαν τις έκτακτες εισφορές.
4. Οι φαρμακοποιοί κάθε μήνα υποβάλλουν φορολογική ενημερότητα στα ταμεία μαζί με τα τιμολόγια.
5. Όσοι έχουν υπάλληλο, υποβάλλουν ασφαλιστική ενημερότητα (δεν μπορούν δηλαδή να πρωταγωνιστήσουν στο εθνικό σπορ των μη καταβληθέντων εργοδοτικών εισφορών που γονάτισε π.χ. το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ).
Δεν μπορώ να αμφισβητήσω εκ των προτέρων τη δική σου φορολογική δήλωση, αλλά πες μου: ποιά από τα παραπάνω μπορείς να ισχυριστείς για την πλειοψηφία των γιατρών; Ε μην τρελλαθούμε !