Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Για γέλια ή για κλάματα;

(1/5) > >>

iasis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Κι εξηγούμε για τον τίτλο.

Όταν στο κατάστημα που εργάζομαι η πώληση ενός είδους που δικαιολογείται από το ασφαλιστικό ταμείο (ένα απ' όσα έμειναν), έχει κόστος 20€ και το ταμείο δεν το εγκρίνει διότι η τιμή στην εγκύκλιο είναι 45€ (το ίδιο ακριβώς είδος), πώς θέλουν να καταπολεμήσουν τη διαφθορά και την απάτη; Εγώ δεν θέλω να αισχροκερδήσω σε βάρους του ασθενούς. Το ταμείο γιατί δεν μειώνει τις τιμές στην εγκύκλιο; Και για να μην παρεξηγηθώ, όχι σε είδη αναλωσίμων (πχ. Νεφροπαθών, διαβητικών κτλ) αλλά σε ζώνες, κηδεμόνες κτλ. Αν θέλουν τόσο πολύ αυτές τις τιμές σαν συνολικό ποσό, ας μειωθούν κι ας προστεθούν περισσότερα είδη.

ΑΡΗΣ:
Η εγκύκλιος συνήθως δίνει το ανώτερο ποσό. Αν θέλετε να είστε πιο σαφής, αναρτήστε την εγκύκλιο στην οποία και αναφέρεστε.

iasis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Το ποσό μπορεί να θεωρείται ως το ανώτερο αλλά δεν γίνονται δεκτές δαπάνες μικρότερης αξίας.

ΑΡΗΣ:
Παράρτημα άρθρου 15

Τα θεραπευτικά μέσα και οι προθέσεις που χρησιμοποιούνται στα πλαίσια της εξωνοσοκομειακής περίθαλψης δύναται να παρέχονται στους ασφαλισμένους εφόσον έχουν περιληφθεί στον ΕΚΑΠΤΥ και έχουν κοστολογηθεί από την ΕΠΥ με την ιδιαιτερότητα να μην αποδίδεται καμιά δαπάνη στα ποσά έως 30,00 Ευρώ,....

Άρα, για την περίπτωση που αναφέρεστε, αυτή των 20,00 ευρώ, η εγκύκλιος αναφέρει ότι αυτή η δαπάνη δεν αποζημιώνεται, δηλαδή δεν επιστρέφεται στον ασφαλισμένο και όχι ότι δεν εγκρίνεται επειδή η τιμή είναι 45 ευρώ στο ίδιο ακριβώς είδος. Εκτός αν εσείς κοστολογείτε ένα είδος των 20 ευρώ, ως αξίας 45 ευρώ προκειμένου ο ασθενής να πάρει πίσω χρήματα και μάλιστα διπλάσια από αυτά που κατέβαλλε. Αυτό το δεύτερο είναι απάτη και δε βγαίνουμε στα φόρουμ να το φωνάζουμε και να διαμαρτυρόμαστε.

Εξωνοσοκομειακά είδη ως 30 ευρώ δε δικαιολογούνται από τον ΕΟΠΥΥ και δεν αποζημιώνονται.

Προτείνω στους διαχειριστές την αλλαγή του θέματος από''Για γέλια και για κλάμματα'' σε ''Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης''.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος...... Εκτός αν εσείς κοστολογείτε ένα είδος των 20 ευρώ, ως αξίας 45 ευρώ προκειμένου ο ασθενής να πάρει πίσω χρήματα και μάλιστα διπλάσια από αυτά που κατέβαλλε. Αυτό το δεύτερο είναι απάτη και δε βγαίνουμε στα φόρουμ να το φωνάζουμε και να διαμαρτυρόμαστε.
Εξωνοσοκομειακά είδη ως 30 ευρώ δε δικαιολογούνται από τον ΕΟΠΥΥ και δεν αποζημιώνονται.
Προτείνω στους διαχειριστές την αλλαγή του θέματος από''Για γέλια και για κλάμματα'' σε ''Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης''.

--- Τέλος παράθεσης ---
   Διαφωνώ. Ο τίτλος του θέματος είναι σωστός.
    Ο ασφαλισμένος θέλει να πληρώσει όσο το δυνατόν λιγότερα. Αν του πουλήσεις τη ζώνη 20 ευρώ θα πληρώσει 20 ευρώ. Αν την ίδια ζώνη την πουλήσεις 32 ευρώ θα πληρώσει τελικά 8 ευρώ. Έτσι ο καταστηματάρχης που θα χρεώνει τη "ζώνη" 20 ευρώ θα χάνει πελάτες που δεν θέλουν να πληρώσουν 12 ευρώ παραπάνω. Δεν είναι για γέλια αυτό;
   Για να μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός πρέπει να είσαι απατεώνας. Ευθύνη όπως πάντα κεντρική...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση