Γενικά > Γενική συζήτηση
Πράγματα για τα οποία θα θέλαμε να κάνουν κάτι τα συλλογικά μας όργανα.
Γιώργος Κανελλόπουλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝα αλλάξει ο νόμος που απαιτεί να είσαι Νευρολόγος - Ψυχίατρος ( sic ) ή Παθολόγος για να δώσεις Ιατρικό Πιστοποιητικό για άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου:
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---
Νομίζω ότι αυτή η δυνατότητα πρέπει να δοθεί μόνο σε ψυχιάτρους.
--- Τέλος παράθεσης ---
Νομίζω πως θα πρέπει παίρνουν τέτοιο χαρτί μόνο από το γιατρό που τους παρακολουθεί χρόνια και ξέρει αν είχαν ψυχιατρικό ιστορικό. Το ίδιο για οποαδήποτε επιτροπή ζητά βεβαίωση ψυχικής υγείας. Αλλιώς να πληρώνουν έναν αριθμό συνεδρίες σε ψυχίατρο, μέχρι να τους αθωώσει. Παρεπιμπτόντως, θεωρώ πως θα έπρεπε να βεβαιωνόμαστε πως ο υποψήφιος κυνηγός έχει καλή ακουστική και οπτική οξύτητα και δεν πάσχει από δυσχρωματοψία, προς αποφυγή ατυχημάτων.
Argirios Argiriou:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝα αλλάξει ο νόμος που απαιτεί να είσαι Νευρολόγος - Ψυχίατρος ( sic ) ή Παθολόγος για να δώσεις Ιατρικό Πιστοποιητικό για άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου:
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---
Νομίζω ότι αυτή η δυνατότητα πρέπει να δοθεί μόνο σε ψυχιάτρους.
--- Τέλος παράθεσης ---
Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, και αυτό είναι ιδιαίτερα αισθητό στην χώρα μας: Έχω δει π.χ. αρκετούς Ψυχίατρους στην Ελλάδα, να δίνουν νευροληπτικά ως πρώτο βήμα θεραπείας για καθαρές καταθλίψεις (δείγμα ασχετίλας, το λιγότερο). Μιλάμε για καταθλίψεις ήπιες/μέτριες χωρίς το παραμικρό ψυχωσικό σύμπτωμα.
Άποψή μου είναι ότι όποιος Γενικός Ιατρός νιώθει ότι μπορεί και θέλει να αναλάβει την ευθύνη, να έχει το δικαίωμα (όχι την υποχρέωση) να γράφει τέτοια πιστοποιητικά.
Argirios Argiriou:
Τα πιστοποιητικά θανάτου να γράφονται κατά προτίμηση ηλεκτρονικά μέσω του eΔΑΠΥ (και μόνο κατ'εξαίρεση με το χέρι) και να ενημερώνεται έτσι αυτόματα το taxis η εφορία και τα διάφορα ασφαλιστικά και υγειονομικά ταμεία.
Αυτό θα διευκόλυνε τους Ιατρούς αλλά θα βοηθούσε να μπει τάξη και στην δημόσια διοίκηση γενικότερα.
Denominator:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤα πιστοποιητικά θανάτου να γράφονται κατά προτίμηση ηλεκτρονικά μέσω του eΔΑΠΥ (και μόνο κατ'εξαίρεση με το χέρι) και να ενημερώνεται έτσι αυτόματα το taxis η εφορία και τα διάφορα ασφαλιστικά και υγειονομικά ταμεία.
Αυτό θα διευκόλυνε τους Ιατρούς αλλά θα βοηθούσε να μπει τάξη και στην δημόσια διοίκηση γενικότερα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Επίσης σημαντική είναι η δυνατότητα ελέγχου και διασταύρωσης των στοιχείων αλλά και στατιστικής επεξεργασίας των αιτίων θανάτου.
pzogr:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤα πιστοποιητικά θανάτου να γράφονται κατά προτίμηση ηλεκτρονικά μέσω του eΔΑΠΥ (και μόνο κατ'εξαίρεση με το χέρι) και να ενημερώνεται έτσι αυτόματα το taxis η εφορία και τα διάφορα ασφαλιστικά και υγειονομικά ταμεία.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν θέλω καν ν'αρχίσω να φαντάζομαι πως θα είναι να συμπληρώνει κανείς μια σοφά σχεδιασμένη φόρμα τύπου e-ΔΑΠΥ. Για ένα πιστοποιητικό θα χρειάζεται καμια ώρα minimum...
Επιπλέον είναι και μπελάς για τους γιατρούς και τους συγγενείς γιατί δεν θα μπορεί να δίνεται επί τόπου, αλλά θα πρέπει να γίνουν 2 συναντήσεις.
Θα ήταν καλύτερο οι παραλήπτες του πιστοποιητικού (υπηρεσίες του κράτους δηλαδή) να έχουν την υποχρέωση ενημέρωσης κάθε άλλης κρατικής υπηρεσίας.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση