δ) κουβαλούν νερό στο μύλο του φμφ, καθώς προσπαθούν να (του) αυξήσουν τις πωλήσεις των (παρα)φαρμάκων
ε) δεν δουλεύω φασόν και δεν αλλάζω ετσιθελικά αγωγές ασθενών
Συνήθως, όταν έρχονται δεν τους αρνούμαι την είσοδο (μια που κάνανε τον κόπο) αλλά εκ των πραγμάτων δεν (μπορώ και να) τους προσέχω να μου λένε για 2,373,883,620,569η φορά τα ίδια πράγματα, και ασχολούμαι στον Η/Υ π.χ. με τη συνταγογράφηση. Αν κάποιος κάνει το λάθος να με ρωτήσει "αν βλέπω το φάρμακό του", του απαντάω ότι "μπορώ να ακούσω την ενημέρωσή σας για 281,680,718,312η φορά αν το κρίνετε σκόπιμο -που κατά τη γνώμη μου δεν είναι- αλλά δεν μπορώ να σας απαντήσω σε ερωτήσεις για το αν το γράφω και γενικά τί γράφω, ειδικά τώρα που χρησιμοποιώ δραστική ουσία."
σαν φαρμακοποιός, να δηλώσω οτι δεν καταλαβαίνω πως/που/γιατί οι χρόνιες αγωγές ασθενών αλλάζουν στα καλά καθούμενα (ειδικά σε ρυθμισμένες περιπτώσεις) όταν δεν υπάρχουν δημοσιευμένα δεδομένα βιοισοδυναμίας. Που βασίζεται αυτήν η αλλαγή, αν όχι στα όποια δώρα/υποσχέσεις των αντιπροσώπων σε γιατρούς;
Επίσης, σαν φαρμακοποιός, να δηλώσω οτι αυτή η υπερδιόγκωση του stock, λόγω αυτής της ανεξήγητης εναλλαγής σκευασμάτων (= διόγκωση της ανάγκης για δική μου ετοιμότητα προς εξυπηρέτηση = διόγκωση του δεσμευμένου κεφαλαίου) μόνο "νερό στο μύλο μου" δεν είναι
Δεν συμφωνείτε, οτι κάποια στιγμή θα πρέπει να δημοσιευτούν τα δεδομένα βιοισοδυναμίας και εντός ενός γενικότερου πλαισίου κατοχύρωσης της συνταγογράφησης με δραστική+προώθηση των γενοσήμων, η εναλλαγή μεταξύ σκευασμάτων να γίνεται βάσει:
- της σχετικής βιοισοδυναμίας
- της οικονομικής δυνατότητας του ασφαλισμένου
- της διάθεσης του stock του φαρμακοποιού
;;;;;;;
η ανεπίσημη οδηγία σε χαρτάκι από τον συνταγογράφο ποιούς/τι ακριβώς εξυπηρετεί;