Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

δευτερη ειδικοτητα

<< < (5/9) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΥπαρχουν ακομη οι αγονες ειδικοτητες και μονον αυτες μπορεις να κανεις ως δευτερη ειδικοτητα
Σιγουρα με τιτλο ως υπεραριθμος
Το ερωτημα μου ειναι αλλο
Εχω τελειωσει την ειδικοτητα της μικροβιολογιας το μελλον κλεινουν τα εργαστηρια και θα ηθελα να κανω δεθτερη ειδικοτητα γενικης ιατρικης χωρις ομως να χασω αλλο χρονο διαβαζωντας να παρω τον τιτλο της πρωτης ειδικοτητας μου.οι 6 μηνες τουλαχιστον θα κανω κομνατι της γενικης ιατρικης.
Μπορω;Γνωριζετε;.οποια πληροφορια καλοδεχουμενη
Ευχαριστω πολυ

--- Τέλος παράθεσης ---

Αν κατάλαβα καλά δε μιλάμε για δεύτερη ειδικότητα αφού τυπικά δεν έχετε αποκτήσει τον τίτλο της μικροβιολογίας.
Επομένως μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα όχι μόνο γενική ιατρική ή τις άλλες άγονες.
Θα υποβάλετε αίτηση για ειδίκευση στη γενική ιατρική κανονικά, όχι ως υπεράριθμος. Υπάρχουν πλέον αρκετές κενές θέσεις αν δεν θέλετε να περιμένετε.
Θα αναγνωρίσετε μέσω ΚΕΣΥ την παθολογία και την μικροβιολογία που αντιστοιχεί στη γενική ιατρική αλλά θα είστε άμισθος για όλο το υπόλοιπο διάστημα ειδίκευσης στη γενική ιατρική και θα πληρώνεστε μόνο εφημερίες.

Vami:
Ναι δεν εχω αποκτησει τιτλο της πρωτης
Εχω το δικαιωμα παιρνω τηλ στο υπουργειο και καταθετω χαρτια με αναμονη δηλαδη
Θα επικοινωνησω αυριο στο υπουργειο να δω τι θα ακουσω αν τους πετυχω βεβαια!
Ευχαριστω πολυ!
Ευχομαι και ελπιζω να ειναι ετσι

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Βρήκα αυτό που μάλλον θα σας στενοχωρήσει:
Στο γραφείο διασύνδεσης του ΑΠΘ υπάρχουν τα δικαιολογητικά αίτησης για έναρξη ειδικότητας στα οποία περιλαμβάνεται και ένα έντυπο υπεύθυνης δήλωσης. Μάλιστα είναι άλλο έντυπο για τη Θεσσαλονίκη στο οποίο δηλώνετε ότι "Δεν ασκήθηκα για λήψη άλλης ειδικότητας"
και της Αθήνας στο οποίο δηλώνετε "Δεν έχω συμπληρώσει χρόνο άσκησης για την απόκτηση τίτλου ιατρικής ειδικότητας"
(δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει κάθε Διεύθυνση Υγιεινής άλλο έντυπο και κείμενο)
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οπότε όπως καταλαβαίνετε, αν έχετε συμπληρώσει χρόνο άσκησης για λήψη ειδικότητας κι ας μην έχετε δώσει τις σχετικές εξετάσεις, υπάρχει κώλυμα.
Βέβαια η αίτηση είναι για θέση έμμισθου ειδικευομένου ενώ στην περίπτωσή σας θα είναι άμισθη, οπότε μπορεί να διαφέρει.
Μάλλον το Υπουργείο (καλή δύναμη στην προσπάθεια τηλεφωνικής επικοινωνίας) θα σας δώσει σαφή απάντηση.

Αρχίατρος:
Δεν νομίζω να μπορεί κάποιος, μη έχοντας συμπληρώσει τον χρόνο άσκησης στην πρώτη ειδικότητα, να αλλάξει σε άλλη, και να συνεχίσει ως έμμισθος για τον ΠΛΗΡΗ χρόνο αυτής.
Με την ανεργία που υπάρχει εκεί έξω στους ειδικούς, αυτό θα έπρατταν πολλοί, δλδ δεν θα τελείωναν την μία ειδικότητα, κι θα επέλεγαν να κάνουν άλλη ως έμμισθοι, απλά για να έχουν δουλειά.
Λογικά θα αφαιρεθούν το αγροτικό και το 6μηνο της παθολογίας, και θα διοριστείτε ως άμισθος/η (δλδ πληρωμή μόνο εφημεριών???) για τα 3+ χρόνια της Γενικής Ιατρικής που απομένουν.

Μάλιστα επειδή η Μικροβιολογία είναι 5 χρόνια και η Γ/Ι 4 χρόνια, δεν περισσεύουν χρόνια ως έμμισθος, δεν πάτε π.χ για ΘΡΧ που είναι 7 χρόνια, ώστε να σας προκύπτουν 2 χρόνια ώς έμμισθος ειδικεύομενος ΘΡΧ.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Η περίπτωση να έχεις κάνει μέρος άλλης ειδικότητας είναι διαφορετική. Εκεί πράγματι παραμένεις άμισθος για το χρόνο της αρχικής ειδικότητας σε περίπτωση που δεν έχει σχέση με την επόμενη και δεν μπορείς να αναγνωρίσεις κάποιο τμήμα της ή και για το κομμάτι που περισσεύει μετά την αναγνώριση. Αν π.χ. έχεις κάνει 1 χρόνο παθολογία και το γυρίσεις στα χειρουργικά δεν μπορείς να αναγνωρίσεις τίποτα, επομένως 1 χρόνο άμισθος και μόνο εφημερίες. Αν έχεις κάνει 1 χρόνο παθολογία και το γυρίσεις στην γενική ιατρική θα αναγνωρίσεις 6 μήνες και άλλους 6 μήνες άμισθος και μόνο εφημερίες.
Από τη στιγμή που καλείσαι να δηλώσεις υπεύθυνα ότι δεν έχεις συμπληρώσει χρόνο ειδίκευσης για λήψη ειδικότητας (χωρίς να έχεις δώσει εξετάσεις για την λήψη του τίτλου) μάλλον δεν μπορείς να κάνεις μια τέτοια ψευδή υπεύθυνη δήλωση. (θεωρητικά μπορείς αναλαμβάνοντας το ρίσκο)
Επομένως το υπουργείο πρέπει να δώσει τη λύση.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση