Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
δευτερη ειδικοτητα
nasiaser:
Οπως θα δείτε διατρέχοντας το thread υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το πώς γίνεται η 2η ειδικότητα. Κάτι που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι οι 4-5 άγονες ειδικότητες αφορούν τους ειδικευμένους γιατρούς εκτός ΕΣΥ. Εφόσον ανήκει κάποιος στο ΕΣΥ, μπορεί να κάνει 2η ειδικότητα την οποία έχει ανάγκη ο φορέας στον οποίον ανήκει. Αν πχ ο φορέας (νοσοκομείο, ΚΥ, κλπ) έχει ανάγκη απο παθολόγο, μπορεί να κάνει παθολογία. Αν έχει ανάγκη παιδίατρο, μπορεί να κάνει παιδιατρική. Αν ο φορέας δεν προβλέπει πχ θέση για γναθοχειρουργό ή/και δεν τον χρειάζεται, δεν μπορεί ο γιατρός να ζητήσει να ειδικευθεί στην γναθοχειρουργική. Εχω δηλαδή την εντύπωση ότι οι γιατροί του ΕΣΥ έχουν μεγαλύτερη ευελιξία στην επιλογή ειδικότητας, αρκεί η επιλογή τους να εμπίπτει στις ανάγκες του φορέα στον οποίο ανήκουν και ο οποίος θα εισηγηθεί θετικά για να φύγει ο γιατρός απο την θέση στην οποία υπηρετεί και να ξεκινήσει ειδικότητα. Βέβαια, νομίζω ότι υπάρχει και για αυτήν την περίπτωση μια λίστα ειδικοτήτων απ'όπου μπορεί να επιλέξει κανείς, αλλά είναι πολύ πιο εκτεταμένη απ' ό,τι η αντίστοιχη με τις άγονες ειδικότητες ( η οποια συνήθως συμπεριλαμβάνει νεφρολογία, γενική ιατρική, ακτινοθεραπευτική, κυτταρολογία και παθολογική ανατομική) από τις οποίες επιλέγουν οι ιδιώτες ειδικευμένοι γιατροί. Τώρα, από πού προκύπτει η ανάγκη σε ακτινοθεραπευτές, κυτταρολόγους και παθολογοανατόμους, όταν ελάχιστες θέσεις υπάρχουν και προκηρύσσονται πανελλαδικά, είναι μια απορία που δεν μου έχει λυθεί ως τώρα! Έχουν απορρόφηση στον ιδιωτικό τομέα;
Denominator:
29 Οκτωβρίου 2021
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ/ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "Οδηγώντας με ασφάλεια: Εκσυγχρονισμός πλαισίου εκπαίδευσης και εξέτασης υποψήφιων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων, διατάξεις σχετικά με την οδήγηση ατόμων με αναπηρία, ρυθμίσεις για την ταξινόμηση και την κυκλοφορία οχημάτων ιστορικού ενδιαφέροντος και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών
Άρθρο 8
Απόκτηση δεύτερου τίτλου ειδικότητας στην αναισθησιολογία
1. Ιατροί που έχουν αποκτήσει τίτλο ειδικότητας και επιθυμούν να ασκηθούν για τη λήψη τίτλου δεύτερης ειδικότητας στην αναισθησιολογία δύνανται να τοποθετούνται σε θέσεις υπεράριθμων ειδικευόμενων και να λαμβάνουν τακτικές αποδοχές ως έμμισθοι ειδικευόμενοι, κατά παρέκκλιση της παρ.4 του άρθρου Ι του ν.123/1975(Α’172), περί της αποζημίωσης των ειδικευόμενων ιατρών για την απόκτηση μιας κύριας ιατρικής ειδικότητας. Το είδος και η αποζημίωση των εφημεριών των ιατρών του πρώτου εδαφίου καθορίζονται σύμφωνα με τα ισχύοντα για τον βαθμό του Επιμελητή Β.
2. Ιατροί κλάδου Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) δύνανται, μετά από αίτησή τους, να τοποθετούνται ως υπεράριθμοι ειδικευόμενοι, προκειμένου να ασκηθούν για τη λήψη τίτλου δεύτερης ειδικότητας στην αναισθησιολογία, διατηρώντας τη θέση και τις αποδοχές τους. Το είδος και η αποζημίωση των εφημεριών τους ως ειδικευόμενων καθορίζονται σύμφωνα με την οργανική θέση και τον βαθμό που κατέχουν.
3. Στους ιατρούς των Παρ. 1 και 2 που ειδικεύονται για τη λήψη τίτλου δεύτερης ειδικότητας στην αναισθησιολογία καταβάλλεται και η οικονομική ενίσχυση της Παρ.2 του άρθρου 32 του ν.4816/2021(Α’118), περί της χορήγησης μηνιαίου επιδόματος ύψους διακοσίων πενήντα (250) ευρώ, το οποίο καταβάλλεται με την ολοκλήρωση του κάθε έτους ειδίκευσης στην ειδικότητα της αναισθησιολογίας, σύμφωνα με τους όρους του εν λόγω άρθρου.
4. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας και Οικονομικών, δύνανται να καθορίζονται τα νοσοκομεία, στα οποία τοποθετούνται, κατ’ εφαρμογή του παρόντος, ειδικευμένοι ιατροί για άσκηση στην αναισθησιολογία ως δεύτερη ειδικότητα, η διαδικασία υποβολής αίτησης και τοποθέτησης, με βάση την εντοπιότητα των ενδιαφερομένων, τη δυνατότητα των νοσοκομείων να εκπαιδεύουν και τις κενές θέσεις, καθώς και κάθε ειδικότερο θέμα για την εφαρμογή του παρόντος.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση