Η εργασία (του καθενός) είναι ιερή και αυτό το σέβομαι. Επίσης, σέβομαι ότι πρόκειται για προσωπικό με πλούσιο συχνά βιογραφικό και άρτια εκπαιδευμένο να κάνει μια δύσκολη (και εν πολλοίς άχαρη) δουλειά, αλλά δυστυχώς:
α) δεν μπορώ να ικανοποιήσω τα αιτήματά τους, αφού είναι ...αλληλοσυγκρουόμενα και αν ικανοποιώ έναν, αδικώ αναγκαστικά τους ανταγωνιστές του, κάτι που δεν το θέλω. Επομένως, το όλο οικοδόμημα της ψευδεπίγραφης "ενημέρωσής" μας, πάει περίπατο.
β) η πολύ συχνή επανάληψη εν είδει πλύσης εγκεφάλου, με οδηγεί στα αντίθετα αποτελέσματα, δλδ απέχθεια και θάψιμο του φαρμάκου
γ) δυστυχώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις παραπληροφόρησης ειδικά των αγροτικών (ως νέοι και άπειροι), κυρίως με τη μορφή της υπεραπλούστευσης και της αποσπασματικής μετάδοσης γνώσεων, π.χ. ένας αγροτικός είχε μάθει το εύκολο και βολικό σχήμα της μοξιφλοξασίνης (ως "αναπνευστικής" κινολόνης, 400mgx1 για 5ημ. επειδή έτσι του το πλάσαραν ) και το έδινε copy-paste σε κάθε τι που βάφτιζε ως "αμυγδαλίτιδα" ή "λοίμωξη ανωτ. αναπν."
δ) κουβαλούν νερό στο μύλο του φμφ, καθώς προσπαθούν να (του) αυξήσουν τις πωλήσεις των (παρα)φαρμάκων
ε) δεν δουλεύω φασόν και δεν αλλάζω ετσιθελικά αγωγές ασθενών
Συνήθως, όταν έρχονται δεν τους αρνούμαι την είσοδο (μια που κάνανε τον κόπο) αλλά εκ των πραγμάτων δεν (μπορώ και να) τους προσέχω να μου λένε για 2,373,883,620,569η φορά τα ίδια πράγματα, και ασχολούμαι στον Η/Υ π.χ. με τη συνταγογράφηση. Αν κάποιος κάνει το λάθος να με ρωτήσει "αν βλέπω το φάρμακό του", του απαντάω ότι "μπορώ να ακούσω την ενημέρωσή σας για 281,680,718,312η φορά αν το κρίνετε σκόπιμο -που κατά τη γνώμη μου δεν είναι- αλλά δεν μπορώ να σας απαντήσω σε ερωτήσεις για το αν το γράφω και γενικά τί γράφω, ειδικά τώρα που χρησιμοποιώ δραστική ουσία."
Βεβαίως, για τα ιδιωτικά ιατρεία, νομίζω ότι ο χρόνος που δαπανάται από τον ιατρό για την ενημέρωσή τους πρέπει να αμείβεται θεσμοθετημένα με διαφάνεια και με όρους επίσκεψης στο ιατρείο, όπως ήδη έχει αναφερθεί στο Φόρουμ ότι γίνεται σε άλλες χώρες (π.χ. Γερμανία, αν θυμάμαι καλά).