Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)
Ιατρικοί επισκέπτες
GAD2:
Ανοίγω αυτό το θέμα για να θίξω μια καθημερινότητα του ιδιωτικού ιατρείου
Εβδομαδιαίως έρχονται περίπου 45 ιατρικοί επισκέπτες διαφόρων εταιρειών και γραμμών , με τελικό αποτέλεσμα να κουράζομαι σε μεγάλο βαθμό μόνο και με τα 5 λεπτά που διαθέτω σε καθέναν
Επίσης όλοι μα όλοι γκρινιάζουν ότι δεν έχουν πωλήσεις και ότι φοβούνται για τη δουλειά τους
4-5 ώρες εβδομαδιαίως λοιπόν κάνω απλά ψυχανάλυση και υποστήριξη, ενώ για επιστημονικό λόγο ούτε κουβέντα....
Αφήστε το κόλαφο των διαφημιστικών φαρμάκων στην άκρη....
Ποιά είναι η γνώμη σας και η εμπειρία σας?
Denominator:
Κατ' αρχάς έκανες εξαιρετικά που άνοιξες αυτό το μεγάλο θέμα, για το οποίο όλοι μας έχουν πολλά να πουν.
Δεν μπορώ να πω ότι η παρουσία όλων αυτών των ανθρώπων είναι και το πιο εύκολο να περάσει απαρατήρητη, ιδιαίτερα από τη στιγμή που συνοδεύεται από κάθε μορφής επιχείρημα προς αναζήτηση του επιούσιου. Είναι πράγματι στιγμές που θα ήθελα να είχα απαλλαγεί από αυτήν. Μάλιστα, όταν έχει κόσμο ή πρέπει να εξυπηρετήσω γρήγορα κάποιους ασθενείς, προτιμώ να πω ευγενικά "παράκληση να πείτε μόνο ένα γεια από την πόρτα και θα σας αποζημιώσω κάποια άλλη φορά". Από την άλλη, και αυτοί αγωνιούν πολλές φορές για το αν την επόμενη μέρα θα ξυπνήσουν με δουλειά.
Όπως και να το δούμε, είναι δύσκολο θέμα. Κατέληξα να πιστεύω ότι η μέση οδός είναι μία καλή λύση. Ευγένεια, ειλικρίνεια, απόρριψη κάθε είδους "υποσχέσεων" και δώρων", και οριοθέτηση σχέσεων από την αρχή.
Argirios Argiriou:
Παραθέτω ένα σημείωμα που έγραψα το Νοέμβριο του 2009:
Πόσες εργατοώρες μας κοστίζουν οι φαρμακευτικοί αντιπρόσωποι;
Πολλές φορές όταν μου μιλούν οι φαρμακευτικοί αντιπρόσωποι που με επισκέφτονται στο Ιατρείο, νιώθω ότι χάνω τον χρόνο μου και αναρωτιέμαι τι μου κοστίζει αυτό σε εργατοώρες:
Αν υποθέσω (με μέτριους υπολογισμούς) ότι βλέπω 3 αντιπροσώπους την ημέρα και ο καθένας μου παίρνει 5 λεπτά,
τότε θέλω 15 λεπτά την ημέρα,
ή 1 ώρα και 15 λεπτά την εβδομάδα,
ή 65 ώρες (πάνω από 8 μεροκάματα = σχεδόν δύο εργάσιμες εβδομάδες) ανά έτος.....
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Denominator:
Δοκίμασα δύο λύσεις κατά το παρελθόν: Η μία είναι το ραντεβού προκαθορισμένης διάρκειας και η άλλη η πληρωμή με απόδειξη παροχής υπηρεσιών (σαν κάποιος να ήταν ασθενής). Ομολογώ ότι και οι δύο ξένισαν. Ή πρώτη όχι τόσο (ίσα-ίσα που κάποιοι την βρήκαν πολύ καλή ως λύση), αλλά η δεύτερη ήταν casus belli.
Όπως και να έχει, εξακολουθώ να πιστεύω ότι πρέπει να μπει τάξη σε αυτή την επαγγελματική "σχέση". Νομίζω ότι δεν είναι καλό για κανένα να προσέρχονται ιατρικοί επισκέπτες κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας.
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔοκίμασα δύο λύσεις κατά το παρελθόν: Η μία είναι το ραντεβού προκαθορισμένης διάρκειας και η άλλη η πληρωμή με απόδειξη παροχής υπηρεσιών (σαν κάποιος να ήταν ασθενής). Ομολογώ ότι και οι δύο ξένισαν. Ή πρώτη όχι τόσο (ίσα-ίσα που κάποιοι την βρήκαν πολύ καλή ως λύση), αλλά η δεύτερη ήταν casus belli.
Όπως και να έχει, εξακολουθώ να πιστεύω ότι πρέπει να μπει τάξη σε αυτή την επαγγελματική "σχέση". Νομίζω ότι δεν είναι καλό για κανένα να προσέρχονται ιατρικοί επισκέπτες κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό που μάλλον δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν είναι ότι ως Ιατροί χάνουμε πολύτιμες εργατοώρες.
Το 2009 που έγραφα το προπροηγούμενο post πολλοί Ιατροί ίσως να σκεφτόντουσαν ότι 2 χαμένες εβδομάδες/έτος δεν είναι και τίποτε από την στιγμή που πολλοί επισκέπτες ξεπληρώναν τον χρόνο τους και με το παραπάνω
(όλοι ξέρουμε τι γινόταν και δεν ήταν παράξενο από την στιγμή που το κράτος τιμολογούσε π.χ. τα γενόσημα έως και 1200% πιο ακριβά από τις πλούσιες χώρες ).
Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει κάπως από τότε.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση