Θέματα Εργασίας > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο
Νομοσχέδιο Υπ.Υγειας Νοέμβριος 2014
Gatekeeper:
Η ουσία ειναι μια :
ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΕΣΥ.
Ετσι για να μην ξεχνιόμαστε !!!
;)
ioannis thessaloniki:
Δεν ξέρω αν θα έρθει ή όχι προς ψήφιση, αλλά έτσι όπως διατυπώνεται, μπορεί κάποιος επιμελητής Γενικής Ιατρικής να μετακινηθεί ανετότατα σε μονάδα του ΠΕΔΥ του τόπου διαμονής του, ο οποίος θα δούμε πως θα αποδυκνείεται. Οι άγονες περιοχές είναι άλλο ζήτημα. Πρόκειται σαφώς για ρουσφετολογική ρύθμιση γενικού χαρακτήρα.
Gateopener:
Έχει προσέξει κανείς ότι η Παθολογία στο νομοσχέδιο ορίζεται ως "Εσωτερική Παθολογία "???
Δηλαδή ως Internal Δευτεροβαθμια Ειδικότητα? ??
D-Michalis:
Και πολύ σωστά. Πάντα έτσι ήταν εξ' άλλου. Ποτέ δεν ήταν ¨παθολογία¨
Αυτό το προσέξατε. Το ¨Γενική Οικογενειακή Ιατρική¨δεν το προσέξατε?
pzogr:
Η παθολογία δεν νομίζω ότι λεγόταν εσωτερική. Τουλάχιστον όχι στο πιστοποιητικό μου. Ούτε διακρίνω λεκτική διαφοροποίηση σε σχέση με την ΠΦΥ. Σχεδόν όλες οι ειδικότητες έχουν πρωτοβάθμιο κομμάτι και η παθολογία έχει (πίσω από τη γενική ιατρική, που ασφαλώς προηγείται) το μεγαλύτερο.
Ένα άλλο σημείο που μου έκανε εντύπωση είναι η απουσία πρόβλεψης για τη συνταγογράφηση σε ασθενείς, που δεν προσέρχονται αυτοπροσώπως. Στην ουσία το νομοσχέδιο τους αποκλείει εκτός αν δεχτούμε το ενδεχόμενο εξουσιοδότησης (που δεν ξέρω αν και πάλι είναι επαρκές για ιατρική επίσκεψη) ή επίσκεψης στο σπίτι. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν οριοθετούνται κανόνες ώστε να γίνεται κι αυτό με νόμιμο τρόπο.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση