Θέματα Εργασίας > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο
Νομοσχέδιο Υπ.Υγειας Νοέμβριος 2014
D-Michalis:
Αν και η τελευταία παράγραφός σου δείχνει δυσπιστία και μάλλον σκοπτική αν όχι ειρωνική διάθεση, επειδή το θέμα είναι σοβαρό, θα τα προσπεράσω και θα απαντήσω.
Ενημερώθηκε αρμοδίως και ο προϊστάμενος συντονιστής του γιατρού και ο συντονιστής εφημερίας και η διοίκηση.
Για όσους με ξέρουν, ξέρουν ότι δεν ανήκω δυστοιχώς για μένα -και το εννοώ το δυστυχώς- σ΄αυτούς που απλά καταγγέλουν στα "καφενεία".
Τα υπόλοιπα είναι δουλειά αλλουνού.
pzogr:
Συνάδελφε D-Michalis απλώς απάντησα στην περιπτωσιολογία! Όταν δε συγκρίνω τις 2 ειδικότητες αναφέρομαι ακριβώς στην εκπαίδευση. Όλοι ξέρουμε τι κάνουν 8/10 ειδικευόμενους που θα βρεθούν σε ένα τμήμα για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Ασφαλώς και είναι ατομικό θέμα τι πορεία θα ακολουθήσει κανείς, αλλά σε επίπεδο εκπαίδευσης (και σε πραγματικές συνθήκες) νομίζω ότι συμφωνούμε στην ανεπαρκή εκπαίδευση. Με αυτό λοιπόν ως δεδομένο κάνω τη σύγκριση. Ο παθολόγος ακόμα και σε ένα κακό τμήμα θα έχει συνεχή σταθερή τριβή και αν είναι στοιχειωδώς επαρκής ως απόφοιτος ιατρικής θα αποκτήσει μια ικανή εμπειρία για τα βασικά.
Και πάλι υπενθυμίζω ότι θεωρώ το γενικό γιατρό το πιο βασικό κομμάτι της ΠΦΥ, αλλά δεν μπορούσα να μη σχολιάσω συγκρίσεις επί ιδανικών καταστάσεων, που απλώς δεν υπάρχουν αφ'ενός και την κακή εντύπωση για τις άλλες ειδικότητες αφ'ετέρου (ότι δηλαδή οφείλουν να χειρουργούν, να ρυθμίζουν ορούς και κάλια ή δεν ξέρω τι άλλο σε ένα νοσοκομείο και μόνο).
Η δε εξάπλωση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού οφείλεται στις ανάγκες (οικονομικές ή άλλες). Προφανώς δεν είναι δυνατό να εξετάζονται όλοι από τον απόλυτα ειδικό, αλλά μην ισχυριζόμαστε ότι είναι κι ευλογία, είτε αυτό αφορά στους γενικούς γιατρούς είτε στους παθολόγους...
Πατρωνάκης Μάνος:
Προσωπικά εγώ πιστεύω ότι η εικόνα που υπάρχει σε αυτό το εδώ το forum με τις διενέξεις μεταξύ ειδικοτήτων που ασχολούνται στο τομέα
της Πρωτοβάθμιας όπως Παθολόγοι και Γενικοί Οικογενειακοί γιατροί δεν αντικατοπτρίζει τη πραγματικότητα. Με την εμπειρία που έχω αποκτήσει
μέχρι σήμερα στη καθημερινή μας δουλειά είτε σε Νοσοκομείο, σε Κ.Υ. ή Π.Ι., πάντα είχα μια αγαστή συνεργασία και αλληλοσυμπλήρωση. Και
μάλλον έχει δίκιο ο Denominator ότι δεν υπάρχουν γιατροί και ειδικότητες αλλά άνθρωποι. Το ίδιο ισχύει, πάντα όσον αφορά εμένα, και με τους
Χειρουργούς και με τους Ορθοπεδικούς και πάει λέγοντας.
Gatekeeper:
Ολοι οι πρωτοβάθμιοι ιατροί αποτελούν μόλις το 38% επί του συνόλου ιατρών και τσακώνονται σαν τα κοκόρια... :P
(Δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα επι του προκείμενου νήματος αλλα ως γενικότερη αίσθηση ).
VickyTe:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌλοι ξέρουμε τι κάνουν 8/10 ειδικευόμενους που θα βρεθούν σε ένα τμήμα για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτες οι γενικευσεις! Εξαιρετικη συναδελφος Παθολογος οταν βρεθηκαμε σε course επειγοντων μας ζητησε στους Γενικους να της εξηγησουμε πώς βλεπουμε καποιες ωτιτιδες. Δε λεω πως εγινα ΩΡΛ αλλα 2 μηνες στα εξωτερικα ιατρεια του νοσοκομειου ε κατι ειδα και κατι εμαθα.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση