Αν παρατηρήσετε θα δείτε ότι το σύστημα είναι έτσι φτιαγμένο ώστε ο κόφτης να βρίσκεται, σε γενικές γραμμές, γύρω στα 40 ευρώ. Έχει μελετηθεί ώστε αυτό να είναι το ανώτερο ποσό σε καθε παραπεμπτικό ......καλά θα ήταν να βρίσκεται στα 50-60.
Η τοποθέτηση "κόφτη" σε κάποια τιμή προκαλεί άμεσα (με καμπύλη προσαρμογής εβδομάδας) καταχώρηση όλων των παραπεμπτικών λίγο πιο κάτω απο την τιμή αυτή... Δεν ξέρω αν αυτή είναι η λύση στο πρόβλημα που έθεσε ο Denominator.
Πάντως στα βιοχημικά 2 μπορείς να περάσεις τα 40 ευρόπουλα με 2 ορμόνες, 2 ορολογικά και τη φεριτίνη και τπτ άλλο ψιλό (μπακαλική όχι ιατρική)...
Η λύση μάλλον είναι στην εκπαίδευση και στον έλεγχο. Αναρωτιέμαι πως προφυλάσσονται άλλες χώρες απο ανάλογα φαινόμενα. Στη Γερμανία άκουσα ότι υπάρχει πλαφόν εξετάσεων ατο γιατρό (κάτι σαν αυτό που είχαμε προ έτους στα φάρμακα).
To Ra test βρισκεται στην κατηγορια 15(ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ(ELISA) ....
Και τότε δεν μπορεί να γραφεί με γενική ούρων και με απλή CRP (15 κωδικό δεν έχει; ) ή με καλλιέργεια.... Δεν βγάζεις άκρη. Γενικά ο σκοπός είναι ότι και στα φθηνά φάρμακα (που πληρώνεις το 1 ευρώ της συνταγής και δεν συμφέρει να συνταγογραφούνται μόνα τους) - να πληρώνει τις φθηνές εξετάσεις ο ασθενής απο την τσέπη του (σε κρατικό -ελπίζω- τιμολόγιο).