Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Ιn memoriam

Πέθανε ο Δ.Τριχόπουλος.

<< < (2/2)

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ  επιστήμη χωριζομένη αρετής και ανθρωπιάς πάντως δεν συνάδει με τον αληθή ακαδημαικό λόγο
Οι διακρίσεις στο χώρο της ιατρικής και του πανεπιστημίου είναι πολλές φορές προκλητικές  και παραλληλα ατιμώρητες , και στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ
...........

Διαχειριστής: Ο μη δυνάμενος να απολογηθεί, δεν κρίνεται, τουλάχιστον εδώ και ανωνύμως

--- Τέλος παράθεσης ---

  Εχοντας σπουδασει στην Ιατρικη Σχολή της Αθήνας (1978-1984) τον είχα καθηγητή στα μαθηματα της Ιατρικης Στατιστικης (Α' ετος) και Υγιεινης και Επιδημιολογίας (Δ' ετος) και θεωρώ, έχοντας προσωπική εμπειρία για τον θανόντα, οτι η θέση αυτή τον αδικεί κατάφωρα. Εαν συνεκτιμήσουμε παράγοντες όπως ακαδημαϊκό επίπεδο, έλλειψη καθηγητικης αλαζονείας και ποιότητα διδασκαλίας, ο Δημ. Τριχόπουλος ηταν απο τους καλύτερους καθηγητες μας. Το γεγονός μάλιστα οτι ηταν απο τους λίγους καθηγητες  που "καταδεχόταν" να κάνει και ο ίδιος προσωπικά παραδόσεις στους φοιτητές και όχι να "φορτώνει" το εκπαιδευτικό έργο ως κατώτερης ποιότητας αποκλειστικά στους βοηθούς του, νομίζω οτι μιλάει απο μόνο του. Για την ποιότητα της σκεψης και της κρισης του Δ. Τριχοπουλου μπορείτε να πάρετε μια ιδέα απο μια προσφατη συνεντευξη του εδώ:

   Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

 

--- Τέλος παράθεσης ---

Στην αρχή δίστασα να τοποθετηθώ, αλλά θα το πράξω τώρα.
Ο Καθηγητής Δημήτρης Τριχόπουλος ήταν αυτός που γνώρισα πρώτον από όλους, το 1989 στο πρώτο μου έτος στην Ιατρική Αθηνών. Ήταν ο άνθρωπος που με βοήθησε να σβήσω τη δίψα μου για τα μαθηματικά, την πρώτη μου αγάπη (και το χόμπι μου μέχρι τώρα), μέσα στα μονοπάτια της Ιατρικής Στατιστικής και Επιδημιολογίας. Το βιβλίο του "Ιατρική Στατιστική" το έχω ακόμη χιλιοϋπογραμμισμένο από τότε, και πάντα ανατρέχω στις σελίδες του, έστω κι αν τα θέματα που διαπραγματεύεται μου φαίνονται πια τετριμμένα, τη δε "Επιδημιολογία" του, τη θεωρώ ένα σύγγραμμα αναφοράς, που με οδήγησε να προσεγγίσω και να αγαπήσω (και) τη μεθοδολογία ιατρικής έρευνας.
Οι καθηγητές είναι καλό να είναι στα έδρανα και να διδάσκουν. Κάποιοι όμως από αυτούς καταφέρνουν να επιτελούν ένα μείζονος σημασίας έργο, που ξεπερνά τα όρια ακόμη και του έθνους και γίνεται παγόσμιο. Ένας τέτοιος, σπάνιος άνθρωπος είναι στη συνείδησή μου ο Δημήτρης Τριχόπουλος - ας μην ξεχνούμε ότι ήταν ο πρώτος που τεκμηρίωσε, μεταξύ άλλων, τη βλαπτική επίδραση του παθητικού καπνίσματος - και είμαι περήφσνος που υπήρξα μαθητής του. 

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση