Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Μελέτη αναγκών σ Ιατρικές Επισκέψεις στην ΠΦΥ κ κατανομής Ιατρ Προσωπικού

(1/3) > >>

Argirios Argiriou:
Νοέμβριος 2014.

ΕΟΠΥΥ: Μελέτη αναγκών σε Ιατρικές Επισκέψεις στην ΠΦΥ και κατανομής Ιατρικού Προσωπικού.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
Δεν ξέρω πόσο πρέπει να εμπιστευτεί κανείς τους αριθμούς που έβγαλε η μελέτη αυτή.

Π.χ. υπολογίζουν ότι ο συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ ιδιώτης βγάζει 150 - 300 επισκέψεις τον μήνα. Όντως, ως ιδιώτης Γενικός Ιατρός συμβεβλημένoς με τον ΕΟΠΥΥ βλέπω, από κοντά, δωρεάν 200 ασθενείς τον μήνα αλλά στην πραγματικότητα εξυπηρετώ τον ίδιο μήνα συνταγογραφικά γύρω στους 600 ασθενείς γιατί γράφω σχεδόν πάντα τρίμηνες και άρα τρέχουν τον κάθε μήνα και τρίμηνες από τους δύο προηγούμενους μήνες. Χώρια που μετά από αυτούς, εξυπηρετώ κόσμο και ιδιωτικά.

Αντίθετα στο ΙΚΑ όπου είχα την τιμή να δουλέψω ως συμβασιούχος πριν λίγα χρόνια, οι Γιατροί ακόμη και για χρόνια νοσήματα γράφανε συνταγή μόνο για ένα μήνα και από ότι ακούω αυτό δεν έχει αλλάξει και τόσο πολύ στην μετεξέλιξή του ΙΚΑ, το ΠΕΔΥ.

Άλλο δηλαδή πόσους ασθενείς δέχεσαι κάθε μήνα και άλλο πόσους καλύπτεις συνταγογραφικά κάθε μήνα.

Επίσης το γεγονός ότι πολλοί πηγαίναν το έτος 2009 π.χ. στον ΩΡΛ του ΙΚΑ γιατί τους πονούσε το αυτί, δεν σημαίνει και ότι πρέπει να αποτελέσουν υπόβαθρο για να υπολογίσουμε πόσους ΩΡΛ χρειαζόμαστε. Τέτοιες περιπτώσεις στην Βόρεια Ευρώπη τις αναλαμβάνουν οι Γενικοί Ιατροί και 9 στις 10 φορές τις θεραπεύει κιόλας ο Γενικός Ιατρός, και μόνο αν δεν τα καταφέρει τον παραπέμπει παραπέρα.

Αν θέλουν να υπολογίσουν χοντρικά τις ανάγκες στην ΠΦΥ στην Ελλάδα δεν έχουν παρά να πάρουν τον πληθυσμό την Ελλάδας και να τον διαιρέσουν δια 1500. Είναι διεθνώς αποδεκτό ότι ένας Γενικός Ιατρός (ή έστω Παθολόγος, για όσο καιρό δεν έχουμε αρκετούς Γενικούς Ιατρούς) μπορεί να αναλάβει ένα πληθυσμό ευθύνης 1500 ατόμων χωρίς να κουράζεται πολύ αλλά και χωρίς και να βαριέται.

Gatekeeper:
Σωστές παρατηρήσεις.
Να προσθέσω πως δεν έχουν λάβει υπόψη τους ούτε την πληθυσμιακή μεταβολή λόγω θερους όπως επίσης δεν εχουν καταγραφεί οι επισκέψεις που εχουν γίνει σε πιστοποιημένους μη συμβεβλημένους .

ΑΡΗΣ:
Τι δουλειά έχει ο ΕΟΠΥΥ με την παροχή και ανάπτυξη υπηρεσιών υγείας?

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤι δουλειά έχει ο ΕΟΠΥΥ με την παροχή και ανάπτυξη υπηρεσιών υγείας?

--- Τέλος παράθεσης ---

;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση