Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
18 Νοεμβρίου 2024, 23:57:07

Ψηφοφορία

Θεωρείτε ότι για την έναρξη ειδικότητας πρέπει να λαμβάνεται υπόψη:

η προσωπική συνέντευξη
το αποτέλεσμα εξετάσεων πανελλήνιας εμβέλειας
η σειρά κατάθεσης αίτησης

Αποστολέας Θέμα: Εξετάσεις ειδικότητας  (Αναγνώστηκε 340925 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

7 Σεπτεμβρίου 2010, 17:48:36
Απάντηση #105
Αποσυνδεδεμένος

Chris123GR

Παράθεση
Δυστυχώς, παρά τις έγγραφες αλλά και προφορικές καταγγελίες μας αναφορικά με τις απαράδεκτες παρεμβάσεις αγνώστων “παραγόντων” στα καθαρά επιστημονικά θέματα της Γενικής Ιατρικής, σήμερα 63 υποψήφιοι για τις εξετάσεις, προερχόμενοι από όλη την Ελλάδα, ταλαιπωρήθηκαν άσκοπα με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του ΚΕΣΥ

Μιλάμε για μπάχαλο τριτοκοσμικών χωρών , κάπου μεταξύ δυτικής αμπουαζούμπας και νότιας ουρουζαμβίκης ......  :-*
"One of the first duties of the physician is to educate the masses not to take medicine."
Sir William Osler (1849 - 1919), Aphorisms from his Bedside Teachings (1961) p. 105

7 Σεπτεμβρίου 2010, 21:58:14
Απάντηση #106
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Από το site της ΕΛΕΓΕΙΑ:
… H εξεταστική Επιτροπή που απετελείτο από τον ίδιο τον κ. Σκληρό, έναν άλλο συνάδελφο και Πρόεδρο έναν Καθηγητή Παθολογίας. Η ΕΛΕΓΕΙΑ, μετά από άκαρπα διαβήματα προς την πολιτική Ηγεσία του …

Για την Ιστορία:
Αυτός ο «ένας άλλος Συνάδελφος» παραιτήθηκε αμέσως, όταν πληροφορήθηκε την αναφερόμενη σύνθεση, διαφωνώντας με αυτή.
Έχει ονοματεπώνυμο και οι πινελιές του τύπου «ένας άλλος συνάδελφος», χωρίς να διαχωρίζεται από την συνολική «πράξη», μάλλον άδικο είναι, αν όχι κάτι περισσότερο.

(ας σημειωθεί δε ότι ήταν αυτός που προσέφυγε στην δικαιοσύνη –με την ιδιότητα του Προέδρου του Δ.Σ. της Ένωσης- καθ’ ότι η ΕΛΕΓΕΙΑ –ως επιστημονικό όργανο- δεν ενομιμοποιήτο να το πράξει, όπως δεν το έπραξε).

Υ.Γ.Αγαπητέ Chris123GR
Πριν κρίνεις –θετικά ή αρνητικά- δρώμενα σε μία ειδικότητα, καλά θα ήταν να έχεις και βασικές γνώσεις αυτών, κάτι που δεν νομίζω ότι ισχύει.
Σε όλες τις ειδικότητες συμβαίνουν παρόμοια. Μόνο που στην δική μας, ακούγονται ενίοτε και ορισμένα από τα διαδραματιζόμενα.
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Σεπτεμβρίου 2010, 22:14:06 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

8 Σεπτεμβρίου 2010, 00:50:03
Απάντηση #107
Αποσυνδεδεμένος

Chris123GR

Παράθεση
Υ.Γ.Αγαπητέ Chris123GR
Πριν κρίνεις –θετικά ή αρνητικά- δρώμενα σε μία ειδικότητα, καλά θα ήταν να έχεις και βασικές γνώσεις αυτών, κάτι που δεν νομίζω ότι ισχύει.
Σε όλες τις ειδικότητες συμβαίνουν παρόμοια. Μόνο που στην δική μας, ακούγονται ενίοτε και ορισμένα από τα διαδραματιζόμενα.

Δεν έχω διαβάσει πιο άκυρο σχόλιο από το δικό σου ! Δηλαδή για να σχολιάσω κάτι για την γενική ιατρική πρέπει να είμαι γενικός ιατρός ή να βρισκομαι "από μέσα" ?
Αγαπητέ μου δεν θα σου περάσει τέτοια νοοτροπία και λογοκρισία ! Θα λέω την άποψή μου για τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ όπως τα αντιλαμβάνομαι και τέτοιους "τσαμπουκάδες" από σένα ή οποιονδήποτε άλλον τους ακούω βερεσέ ......
"One of the first duties of the physician is to educate the masses not to take medicine."
Sir William Osler (1849 - 1919), Aphorisms from his Bedside Teachings (1961) p. 105

8 Σεπτεμβρίου 2010, 02:43:07
Απάντηση #108
Αποσυνδεδεμένος

Doc-Paul

Όλοι αυτοί οι συνάδελφοι που ταξίδεψαν από την επαρχία άδικα, οι συνάδελφοι που δίνουν για δεύτερη και τρίτη φορά, εκείνοι που η άμεση επαγγελματική τους αποκατάσταση είναι θέμα επιβίωσης, εκείνοι που παλεύουν στα ανά τι Ελλάδι νοσοκομεία να εκπαιδευτούν από μόνοι τους, ξεχασμένοι από το Θεό και τους "θεούς" της Γενικής Ιατρικής, είναι τα μόνα θύματα αυτής της ιστορίας, αυτοί είναι οι μόνοι που δικαιούνται να έχουν ενστάσεις για όλους αυτούς τους κυρίους που πάνω στις δικές μας πλάτες κάνουν τα δικά τους συντεχνιακά παιχνίδια, και, που τώρα θυμήθηκαν να αναρωτηθούν για την καταλληλότητα ή μη των εκτός " λίστας" μελών της επιτροπής, απλά θα πω ότι οι εποχές των συντεχνιών και του νεποτισμού φτάνουν στο τέλος τους, υπάρχουν πάρα πολλοί άξιοι συνάδελφοι που καθημερινά δίνουν τον δικό τους αγώνα και πρέπει και αυτοί να αναγνωριστούν και να τους δοθεί βήμα και χώρος.

8 Σεπτεμβρίου 2010, 15:00:05
Απάντηση #109
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ

Αντικαταστάτες δεν ορίζονται για τα μέλη των επιτροπών? Ουδείς αναντικατάστατος.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

8 Σεπτεμβρίου 2010, 16:49:30
Απάντηση #110
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Παράθεση
Υ.Γ.Αγαπητέ Chris123GR

Δεν έχω διαβάσει πιο άκυρο σχόλιο από το δικό σου ! Δηλαδή για να σχολιάσω κάτι για την γενική ιατρική πρέπει να είμαι γενικός ιατρός ή να βρισκομαι "από μέσα" ?
Αγαπητέ μου δεν θα σου περάσει τέτοια νοοτροπία και λογοκρισία ! Θα λέω την άποψή μου για τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ όπως τα αντιλαμβάνομαι και τέτοιους "τσαμπουκάδες" από σένα ή οποιονδήποτε άλλον τους ακούω βερεσέ ......

Ευτυχώς  ο κ. Μιχάλης έχει απόλυτο δίκιο σε αυτό που λέει . Εσύ απλά δεν ξέρεις και για αυτό γράφεις αυτά που γράφεις. Αυτό δεν είναι άποψη μου είναι γεγονός. Η ιστορία έχει ξεκινήσει από το site της Ένωσης (το original) και εκεί είχε γίνει θέμα. Να σου υπενθυμίσω για τελευταία φορά ότι αυτό το forum έχει περιορισμούς και λογοκρισία στα σχόλια όποιων δεν γράφουν επώνυμα. Για αυτούς που δεν συμφωνούν με αυτή την πολιτική υπάρχουν και αλλού fora.

Δυστυχώς η ιστορία πρέπει να γίνει γνωστή και ο κ. Μιχάλης πρέπει να την γράψει κατά την γνώμη μου καθώς ήταν και ο άνθρωπος που περιγράφεται ως "ένας άλλος συνάδελφος"
Να θυμίσω επίσης για άλλη μια φορά ότι η ΕΛΕΓΕΙΑ είναι επιστημονική εταιρία και επιστημονικές εταιρίες μπορούν να υπάρχουν 100 σε κάθε ειδικότητα. Η Ένωση είναι συνδικαλιστικό όργανο και δικαιούται να έχει άποψη επί των εξεταστών της ειδικότητας. Η ΕΛΕΓΕΙΑ να περιοριστεί στα επιστημονικά της ενδιαφέροντα.

Η απορία μου εμένα είναι η εξής:
Υπήρχε γραπτή απάντηση, ως άτομα, των εξεταστών ότι δεν θα παραστούν;
Γιατί η ΕΛΕΓΕΙΑ δεν εκτελεί χρέη δικηγόρου τους, ούτε είναι συνδικαλιστικό σωματείο για να τους εκπροσωπεί.
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Σεπτεμβρίου 2010, 16:51:37 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

8 Σεπτεμβρίου 2010, 17:52:05
Απάντηση #111
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Όλοι αυτοί οι συνάδελφοι που ταξίδεψαν από την επαρχία άδικα, οι συνάδελφοι που δίνουν για δεύτερη και τρίτη φορά, εκείνοι που η άμεση επαγγελματική τους αποκατάσταση είναι θέμα επιβίωσης, εκείνοι που παλεύουν στα ανά τι Ελλάδι νοσοκομεία να εκπαιδευτούν από μόνοι τους, ξεχασμένοι από το Θεό και τους "θεούς" της Γενικής Ιατρικής, είναι τα μόνα θύματα αυτής της ιστορίας

Η ιστορία έχει ξεκινήσει από το site της Ένωσης (το original) και εκεί είχε γίνει θέμα.

Eγώ ελπίζω από τους συναδέλφους - νέους ομήρους της ίδιας παλιάς ιστορίας (ας είναι σύντομη η ταλαιπωρία τους), να ξεπηδήσουν νέες, μαχητικές, ασυμβίβαστες φωνές του Φόρουμ.

Σε ό,τι αφορά το Επιστημονικό Σωματείο με την επωνυμία "ΕΛΕΓΕΙΑ", θα περίμενα:
- να κατατρύχεται λιγότερο με αρχοντορεμπέτικα άσματα τύπου "Θέλουμε τον Κοκό αντί για την Κική",
- να αποκηρύξει την αταβιστική λιγούρα των νέο-Ελ για οφίκια
και εν τέλει να ασχολείται περισσότερο με τα πραγματικά επιστημονικά ζητήματα του κλάδου μας, όπως για παράδειγμα ο εκσυγχρονισμός της λίστας των ποσοστών συμμετοχής των ασφαλισμένων επί των φαρμάκων. 

"Καλά μυαλά", που έλεγε και ο Δκτης μου στο 617 ΕΤΠ... Αλλά πού... Και του χρόνου με ηχεία. Τα σκεύη μου.
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Σεπτεμβρίου 2010, 18:32:56 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

8 Σεπτεμβρίου 2010, 18:49:25
Απάντηση #112
Αποσυνδεδεμένος

Chris123GR

Παράθεση
Για αυτούς που δεν συμφωνούν με αυτή την πολιτική υπάρχουν και αλλού fora.

Ωωωω για αυτό αγαπητέ μου να είσαι απόλυτα βέβαιος ! Ουδείς αναντικατάστατος !

8 Σεπτεμβρίου 2010, 19:20:37
Απάντηση #113
Αποσυνδεδεμένος

timex

Παράθεση
Υ.Γ.Αγαπητέ Chris123GR

Ευτυχώς  ο κ. Μιχάλης έχει απόλυτο δίκιο σε αυτό που λέει . Εσύ απλά δεν ξέρεις και για αυτό γράφεις αυτά που γράφεις. Αυτό δεν είναι άποψη μου είναι γεγονός. Η ιστορία έχει ξεκινήσει από το site της Ένωσης (το original) και εκεί είχε γίνει θέμα. Να σου υπενθυμίσω για τελευταία φορά ότι αυτό το forum έχει περιορισμούς και λογοκρισία στα σχόλια όποιων δεν γράφουν επώνυμα. Για αυτούς που δεν συμφωνούν με αυτή την πολιτική υπάρχουν και αλλού fora.

Δυστυχώς η ιστορία πρέπει να γίνει γνωστή και ο κ. Μιχάλης πρέπει να την γράψει κατά την γνώμη μου καθώς ήταν και ο άνθρωπος που περιγράφεται ως "ένας άλλος συνάδελφος"
Να θυμίσω επίσης για άλλη μια φορά ότι η ΕΛΕΓΕΙΑ είναι επιστημονική εταιρία και επιστημονικές εταιρίες μπορούν να υπάρχουν 100 σε κάθε ειδικότητα. Η Ένωση είναι συνδικαλιστικό όργανο και δικαιούται να έχει άποψη επί των εξεταστών της ειδικότητας. Η ΕΛΕΓΕΙΑ να περιοριστεί στα επιστημονικά της ενδιαφέροντα.

Η απορία μου εμένα είναι η εξής:
Υπήρχε γραπτή απάντηση, ως άτομα, των εξεταστών ότι δεν θα παραστούν;
Γιατί η ΕΛΕΓΕΙΑ δεν εκτελεί χρέη δικηγόρου τους, ούτε είναι συνδικαλιστικό σωματείο για να τους εκπροσωπεί.

Εγώ πάντως δεν έχω τα καταλάβει τι είχε γίνει  τότε με τον κ. Μιχάλη και τι έγινε και τώρα.
Θα ήθελα να μάθω και ελπίζω κάποτε να το καταφέρω...

8 Σεπτεμβρίου 2010, 19:50:30
Απάντηση #114
Αποσυνδεδεμένος

Βέρρας Οδυσσέας

Επώνυμοι
Επί της ουσίας του θέματος, θα ήθελα να επισημάνω κι εγώ, το δίκαιο των λεγομένων του κυρίου Μιχάλη, έχοντας βιώσει προσωπικά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τότε.
Επί του "διαδικαστικού" όμως, θα επιθυμούσα η "πολιτική" του forum να υπενθυμίζεται προς πάσα κατεύθυνση, προς όλα τα ανώνυμα μέλη, όταν υπερβαίνουν τους κανόνες και όχι επιλεκτικά προς κάποια από αυτά!Αλλιώς, επιβεβαιώνεται απλώς η λαϊκή ρήση: "δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις".  ;)
Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ!

8 Σεπτεμβρίου 2010, 21:36:15
Απάντηση #115
Αποσυνδεδεμένος

ZArk

Επώνυμοι
Όλοι αυτοί οι συνάδελφοι που ταξίδεψαν από την επαρχία άδικα, οι συνάδελφοι που δίνουν για δεύτερη και τρίτη φορά, εκείνοι που η άμεση επαγγελματική τους αποκατάσταση είναι θέμα επιβίωσης, εκείνοι που παλεύουν στα ανά τι Ελλάδι νοσοκομεία να εκπαιδευτούν από μόνοι τους, ξεχασμένοι από το Θεό και τους "θεούς" της Γενικής Ιατρικής, είναι τα μόνα θύματα αυτής της ιστορίας

Η ιστορία έχει ξεκινήσει από το site της Ένωσης (το original) και εκεί είχε γίνει θέμα.

Eγώ ελπίζω από τους συναδέλφους - νέους ομήρους της ίδιας παλιάς ιστορίας (ας είναι σύντομη η ταλαιπωρία τους), να ξεπηδήσουν νέες, μαχητικές, ασυμβίβαστες φωνές του Φόρουμ.

Σε ό,τι αφορά το Επιστημονικό Σωματείο με την επωνυμία "ΕΛΕΓΕΙΑ", θα περίμενα:
- να κατατρύχεται λιγότερο με αρχοντορεμπέτικα άσματα τύπου "Θέλουμε τον Κοκό αντί για την Κική",
- να αποκηρύξει την αταβιστική λιγούρα των νέο-Ελ για οφίκια
και εν τέλει να ασχολείται περισσότερο με τα πραγματικά επιστημονικά ζητήματα του κλάδου μας, όπως για παράδειγμα ο εκσυγχρονισμός της λίστας των ποσοστών συμμετοχής των ασφαλισμένων επί των φαρμάκων. 

"Καλά μυαλά", που έλεγε και ο Δκτης μου στο 617 ΕΤΠ... Αλλά πού... Και του χρόνου με ηχεία. Τα σκεύη μου.

Ups 617? Χελιδόνα!! Εκανα εκει 3 μήνες το 2000, αποσπαση απο το 618 Πλατη "πινέζα".

"Έχω παρατηρήσει ότι, ακόμα και οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι τα πάντα είναι προκαθορισμένα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να τα αλλάξουμε, κοιτάζουν αριστερά-δεξιά πριν περάσουν τον δρόμο."

"Stephen Hawkings"

8 Σεπτεμβρίου 2010, 21:40:20
Απάντηση #116
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator

Μ' άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε!!!
Να έχεις βασικές γνώσεις είπα, όπως αρμόζει σε κάθε καλοπροαίρετο συζητητή. Αυτά και τίποτε άλλο που να σχετίζεται με τις θέσεις και το περιεχόμενο της -υβριστικής σου- καταχώρησης.
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Σεπτεμβρίου 2010, 21:49:46 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

8 Σεπτεμβρίου 2010, 22:33:56
Απάντηση #117
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Για όποιον θέλει να μάθει περισσότερα για την ιστορία αυτή (της ακυρωθείσας το 2006 επιτροπής και της 1ης ομηρίας των υποψηφίων), μπορεί να ανατρέξει εδώ Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
όπου παρέθεσα μία καταχώρηση για τα γεγονότα, όπως τα έζησα εγώ.
Εδώ υπάρχουν και άλλοι που τα έζησαν. Αν θέλουν μπορούν να συμπληρώσουν κάτι που εγώ –πιθανόν- παρέλειψα ή την άποψή τους.

8 Σεπτεμβρίου 2010, 22:56:21
Απάντηση #118
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ

Εγώ θέλω να μάθω τους αντικαταστάτες της τριμελούς επιτροπής εξετάσεων και για ποιό λόγο δεν αντικατέστησαν τους αποχωρώντες εξεταστές.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

8 Σεπτεμβρίου 2010, 23:43:21
Απάντηση #119
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Ups 617? Χελιδόνα!! Εκανα εκει 3 μήνες το 2000, αποσπαση απο το 618 Πλατη "πινέζα".

Ναι ρε φίλε, εγώ πήγα εκεί 20 Σεπ. 2000 και έμεινα 9 1/2 μήνες. Σήμερα απ΄ό,τι μαθαίνω, το έχουν κλείσει...
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
10 Απαντήσεις
65803 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Μαΐου 2012, 10:22:49
από anastasios theodoridis
1 Απαντήσεις
76604 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Μαρτίου 2019, 22:28:11
από iceman
2 Απαντήσεις
53801 Εμφανίσεις