Είναι δυνατόν να τρώγονται (βέβαια πόσοι τελικά τρώγονται) για ένα τέτοιο θέμα που αφορά αποκλειστικά γιατρούς; Να μη μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους; Αν γίνουν αδιάβλητες εξετάσεις (στυλ πανελλαδικών) πως θα ευνοηθούν "οι ημέτεροι". Το σημερινό σύστημα είναι καλό και αδιάβλητο; Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
ΕίσοδοςΟ νέος τρόπος διεξαγωγής των εξετάσεων για λήψη της ειδικότητας στους γιατρούς διχάζει τις παρατάξεις καθώς άλλοι θεωρούν ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις που προωθεί το ΚΕΣΥ είναι η ενδεδειγμένη λύση και άλλοι βλέπουν συνέχιση του "καθηγητικού κατεστημένου".
Διαβάστε τι αναφέρουν από το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή:
Στις 9/6/17 συνεδρίασε η ολομέλεια του ΚΕΣΥ. Στην ημερήσια διάταξη μεταξύ άλλων υπήρχε η γνωστή κυβερνητική εντολή για ριζικές αλλαγές στην διαδικασία των τελικών εξετάσεων ειδικότητας : να γίνονται μόνο 3 φορές τον χρόνο, μόνο σε 3 πόλεις της χώρας, να είναι πανελλήνιες, να έχουν βαθμολογία στους επιτυχόντες
( γιατί) (Άριστα, Λίαν Καλώς, Καλώς) και το κουμάντο στην διοργάνωσή τους να το έχουν ισοβίως οι εκπρόσωποι του καθηγητικού κατεστημένου και οι «συντονιστές» των ειδικοτήτων τους οποίους διόρισε κατά το γούστο της η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Στην ολομέλεια του ΚΕΣΥ μετέχουν (μεταξύ πολλών άλλων) :
- Ο κ. Βλασταράκος ως πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
- Ο κ. Βαρνάβας ως εκπρόσωπος της ΟΕΝΓΕ (είχε οριστεί με ΦΕΚ από τότε που ήταν πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ και η θητεία του στο ΚΕΣΥ δεν έχει λήξει).
Σύμφωνα με ενημέρωση από άλλους μετέχοντες στην ολομέλεια του ΚΕΣΥ, οι κ.κ. Βαρνάβας και Βλασταράκος ψήφισαν στις 9/6 ΥΠΕΡ ( ! ) της παραπάνω κυβερνητικής εντολής.
Αν το παραπάνω ισχύει, τότε :
- Όσον αφορά τον κ. Βλασταράκο, το θέμα πρέπει να απασχολήσει την ΓΣ του ΠΙΣ και τους Ιατρικούς Συλλόγους. Είναι άλλωστε ευρέως γνωστό πως η ηγεσία της παράταξης του κ. Βλασταράκου (Ενωτική ΔΗΚΙ) που πρόσκειται στην ΝΔ δεν έχει αντιδράσει σοβαρά ούτε σε ένα κρίσιμο κυβερνητικό μέτρο και πως το καθεστωτικό σύμπλεγμα των εκπροσώπων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ στο ΔΣ του ΠΙΣ (που ελέγχει και το προεδρείο του ΠΙΣ) έχει καταντήσει παράρτημα του Υπουργείου Υγείας.
- Όσον αφορά τον επικεφαλής της φιλοκυβερνητικής παράταξης «Μέτωπο» κ. Βαρνάβα υπάρχει εκτός των άλλων και ένα σοβαρότατο διαδικαστικό και θεσμικό θέμα. Ο κ. Βαρνάβας εκπροσωπεί υποτίθεται στην ολομέλεια του ΚΕΣΥ την ΟΕΝΓΕ. Είναι υποχρεωμένος λοιπόν να μεταφέρει εκεί τις θέσεις της ΟΕΝΓΕ. Και η θέση της ΟΕΝΓΕ για το ζήτημα αυτό είναι ξεκάθαρα και κρυστάλλινα αρνητική. Και όμως, φαίνεται πως αδίστακτα ο κ. Βαρνάβας διασύρει την ΟΕΝΓΕ ψηφίζοντας ως εκπρόσωπος της ΟΕΝΓΕ υπέρ κυβερνητικών εντολών που θα οδηγήσουν στο να μην μείνει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ νέος γιατρός για να κάνει ειδικότητα στην χώρα μας. Tέλος, ο κ. Βαρνάβας ως επικεφαλής του «Μετώπου» όλους τους προηγούμενους μήνες εκτός από χυδαιολογίες ενάντια στην αγωνιστική πτέρυγα των νοσοκομειακών γιατρών και προσωπικά ενάντια σε εκπροσώπους της, είχε καταφερθεί σφόδρα για την «απροθυμία» της ΟΕΝΓΕ να «κάνει διάλογο» με τον διορισμένο πρόεδρο του ΚΕΣΥ κ. Μάρκου. Φαίνεται λοιπόν τώρα σε όλο του το μεγαλείο τι είδους … «διάλογο» θέλουν οι κ.κ. Μάρκου και Βαρνάβας – άλλωστε μέχρι και οι επιστημονικές εταιρείες τους έχουν πλέον πάρει χαμπάρι, και όχι μόνο η ΟΕΝΓΕ και οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών.
Άρα λοιπόν αν ο κ. Βαρνάβας δεν παραιτηθεί αμέσως με δική του πρωτοβουλία από την ιδιότητα του εκπροσώπου της ΟΕΝΓΕ στην ολομέλεια του ΚΕΣΥ, η ΟΕΝΓΕ θα πρέπει άμεσα να υποβάλλει αίτημα αντικατάστασής του καταγγέλοντας ταυτόχρονα την πραξικοπηματική του συμπεριφορά. Η ΟΕΝΓΕ δεν πρέπει να επιτρέψει τον παραπέρα διασυρμό της από τέτοιου είδους κυβερνητικούς «προθύμους» που από καιρό δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα και αποτελούν ανοικτά την «Πέμπτη φάλαγγα» του Υπουργού Υγείας
(η 4η ποια είναι; - δεν αντέχω αυτά τα βαρύγδουπα...)