Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Ήρθαν οι εξάμηνες MEGA PACK υπερσυνταγές

<< < (4/10) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑποκλειστικά ηλεκτρονικές συνταγές (χωρίς να εκτυπώνονται καθόλου σε χαρτί) εδώ και τώρα.

Για το Περιβάλλον, για την Οικονομία, για τον Ασθενή, για τον Ιατρό,

--- Τέλος παράθεσης ---

Ω ναι, ακόμα καλύτερα να μπαίνουν τα παππούδια (με e-banking) στον λογαριασμό τους, να τσεκάρουν ότι μπήκε η σύνταξη και κατόπιν να πηγαίνουν στο ΑΤΜ να την σηκώνουν... ;D

Απορία: ακόμα στην Σουηδία ζεις ;

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν χρειάζεται να πουλάμε πνεύμα.
Το paperless περιβάλλον δεν είναι κάτι ακατόρθωτο.
Ο ασφαλισμένος επισκέπτεται τον φμφ. Ο φμφ ανασύρει την ηλεκτρονική συνταγή εφ' όσον αυτή υπάρχει συμπληρωμένη από τον ιατρό, και την εκτελεί.
Απλά.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Επίσης έχετε παρατηρήσει ότι τα περισσότερα στοιχεία (στοιχεία γιατρού και ασθενή, δραστική ουσία, "Ο ιατρός έχει υποδείξει γενόσημο", σύμφωνα με την τάδε απόφαση απαγορεύεται η χορήγηση πρωτότυπου, η συνταγή απαιτεί ειδικά έντυπα) στη συνταγή είναι με έντονο (bold) μαύρο κι έτσι τελειώνει γρηγορότερα το μελάνι.
Η ιατρική συνταγή (αν έχετε δει εκτέλεση από φαρμακοποιό) είναι ουσιαστικά άχρηστη αφού χρησιμοποιείται μόνο ο αριθμός ή το barcode. Κάποιοι φαρμακοποιοί χρησιμοποιούν (βάσει οδηγίας του ΕΟΠΥΥ) το έντυπο της συνταγής του γιατρού κι εκτυπώνουν την εκτέλεση την πίσω σελίδα.
Κάποιοι μπορεί να επικαλεστούν ότι αν καταργηθεί το έντυπο δεν θα φαίνονται τυχόν σχόλια του γιατρού. Αυτά θα έχουν καταχωρηθεί ηλεκτρονικά. Θα μπορεί να τα διαβάσει ο φαρμακοποιός και ο ελεγκτής αν χρειαστεί.

Σε πολλούς ασφαλισμένους μπορεί να προκληθεί σύγχυση όταν δεν παίρνουν "χαρτί" στο χέρι τους. Όταν είναι απλή συνταγή θα τους λέμε "πήγαινε σε όποιο φαρμακείο θες μέσα σε 7 μέρες από σήμερα και θα τη βρει ο φαρμακοποιός στο κομπιούτερ του". Όταν είναι τρίμηνη (ή τετράμηνη, πεντάμηνη, εξάμηνη) μπορούμε να τους δίνουμε 1 χαρτί (π.χ. ένα Α4 κομμένο στα 4) με τις μελλοντικές ημερομηνίες εκτέλεσης.

D-Michalis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Άσχετο ίσως, αλλά ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο τόπος στον οποίο φαίνεται να έχει υπογραφεί το ΦΕΚ:

Άγιος Γερμανός Πρεσπών, 22 Δεκεμβρίου 2014
Ο Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

--- Τέλος παράθεσης ---

Αυτό αφορά την έγκριση υπερωριακής απασχόλησης στον εθνικό δρυμόΠρεσπών (εκεί) και δεν έχει καμία σχέση με την συνταγογράφηση.

Δ. Κουναλάκης:
Η αρχική πρόταση για τις εξάμηνες ήταν 3 δίμηνες συνταγές με διαφορά 2 μηνών. Αυτός που έβγαλε τις 4-5-6 μηνιαίες συνταγές είτε το έκανε εκ λαμογιάς είτε είναι εκτός πραγματικότητας. Να εξηγηθώ:
α) Στατιστικά από τους ασθενείς μου, το 50% ξεχνά τουλάχιστον μια φορά το χρόνο να πάει την συνταγή στην ώρα της για να εκτελεστεί. Πιστεύει ότι πρέπει οι συνταγές να διατηρούνται στα φαρμακεία προς εκτέλεση;
β) Έχει υπολογίσει κανείς το κόστος χαρτιού και μελάνης για τα ιατρεία του κρατικού τομέα που ίσως είναι τα μόνα που θα το εφαρμόσουν;
γ) Η τιμή στα φάρμακα πλέον υπολογίζονται με βάση τις τιμές τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Διμηνιαίες συνταγές ανοίγουν την δυνατότητα να έρθουν σκευάσματα με ποσότητα για διμηνιαία θεραπεία, που στην βόρεια Ευρώπη έχουν κόστος 5-10% μεγαλύτερο από ότι η συσκευασία για μηνιαία θεραπεία. Αυτό θα μείωνε το κόστος θεραπείας και για τον ΕΟΠΥΥ και για τον ασθενή. Δεν το θέλουν;
δ) Οι μόνοι που θα ενδιαφέρονται για ένα τέτοιο μοντέλο είναι ίσως κάποιοι γιατροί που χορηγούν ακριβά φάρμακα, συχνά χορηγούμενα από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, και που οι συνθήκες φύλαξης τους για δύο μήνες δεν είναι ότι καλύτερο. Αυτά θα μπορούσαν να εξαιρεθούν και να είναι 6 μηνιαίες συνταγές.

Το ερώτημα είναι: λαμόγιο ή ηλίθιος;

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δημήτρη συμφωνώ σε όσα γράφεις, θα κάνω όμως δύο επισημάνσεις:
- Υπάρχουν ασφαλισμένοι που δεν αντέχουν το κόστος της συμμετοχής δύο μηνών σε ένα και μου το αναφέρουν (μερικοί με έμφανή ντροπή) όταν τους προτείνω δίμηνη.
- Η δίμηνη υπολογίζεται ως "μηνιαία" στο μέσο όρο έτσι που έχουν φτιάξει το πρόγραμμα. Είναι νομίζω λογικό και προφανές ότι θέλει τροποποίηση, αν ήθελαν θα το είχαν διορθώσει αλλά δεν το έχουν κάνει.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση