Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Πρόστιμα για συνταγογραφηση εκτός ειδικότητας

<< < (3/5) > >>

Argirios Argiriou:
Αν ο ΕΟΠΥΥ δεν θέλει οι Γενικοί Ιατροί να συνταγογραφούν κάποια φάρμακα ας βάλει σχετικούς ηλεκτρονικούς περιορισμούς στο e-syntagografisi.

Γιατί δεν το κάνει, και αντί αυτού ρίχνει πρόστιμα;

Αρχίατρος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςTο πράγμα αρχίζει και χοντραίνει. Κι εγώ αλλα και άλλοι συνάδελφοι που γνωρίζω συνταγογραφούμε και Πνευμονολογικά και Ουρολογικά και Ογκολογικά κ.α.,  χωρίς την παραμικρή υποψία μίζας , υσρεροβουλίας κ.λ.π. Ισως πρέπει να ανασκουμπωθούμε ...
--- Τέλος παράθεσης ---
;)

Προσωπικώς, έκανα αγροτικό το 2012 την περίοδο του ξεκινήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και των ισχνών αγελάδων.

Κάποιοι Γ.Ι ίσως έχουν μείνει στην προ του 2010 κατάσταση και το ρισκάρουν, αν και ακόμα και ο μέντοράς μου στο αγροτικό, μέγας συγγραφέας και συνταγογράφος είχε ανασκουμπωθεί και είχε σταματήσει τις ταρζανιές του παρελθόντος, απλά έγραφε π.χ στις 20 ημέρες φάρμακα αντί στις 28.

Ακόμα και καλές προθέσεις να έχει κάποιος και να μην υπάρχει υποψία μίζας και φαρμακοσυναλλαγής, απλούστατα "the stakes are high" (με τα 10χίλιαρα που άρχισαν να μοιράζουν!)

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε αν υπάρχουν πρόστιμα και σε άλλες ειδικότητες. Υπάρχουν σχετικά παραδείγματα;
Π.χ. δεν υπάρχουν παθολόγοι που συνταγογραφούν ουρολογικά, νευρολογικά και πνευμονολογικά σκευάσματα; Διαφορετικά μιλάμε για στοχευμένη επίθεση εναντίον των γενικών ιατρών από συγκεκριμένα κέντρα. (Πρόσφατη η επίθεση από την πνευμονολογική εταιρεία)

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑν για κάποιο λόγο ο ΕΟΠΥΥ έχει θέμα με κάποιο συγκεκριμένο φάρμακο (όπως π.χ. με το DAXAS, το οποίο με ΦΕΚ συνταγογραφείται μόνο από πνευμονολόγους), ας μεριμνήσει να το καταστήσει αυτό γνωστό εγγράφως.

--- Τέλος παράθεσης ---

βγάλει από την e-syntagografisi για τους μη Πνευμονολόγους.  :)

medicus:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑν ο ΕΟΠΥΥ δεν θέλει οι Γενικοί Ιατροί να συνταγογραφούν κάποια φάρμακα ας βάλει σχετικούς ηλεκτρονικούς περιορισμούς στο e-syntagografisi.

Γιατί δεν το κάνει, και αντί αυτού ρίχνει πρόστιμα;



--- Τέλος παράθεσης ---

Μήπως για να "συμψηφίσει" τα πρόστιμα με τα χρωστούμενα προς τον ιατρό; Θα πεις και ευχαριστώ, στο τέλος, που δεν σε έκλεισαν και φυλακή !!!!!!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση