Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Πρόστιμα για συνταγογραφηση εκτός ειδικότητας

<< < (5/5)

Gatekeeper:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ διαφορά παθολόγων και γενικών ιατρών στη θεσμική δύναμη και εκπροσώπηση.
Εγώ δε λέω: "Όταν τιμωρηθούν και οι παθολόγοι δε θα με νοιάζει που τιμωρούνται και οι Γ.Ι. " αλλά το αντίθετο. Λόγω της παραπάνω διαφοράς ισχύος αν τιμωρηθούν και οι παθολόγοι έχουμε ελπίδες να αναδειχθεί το θέμα και να αρθεί για παθολόγους και Γ.Ι.
Όσο όμως τιμωρούνται μόνο Γ.Ι. τότε ενισχύεται η εντύπωσή μου ότι μέσα στα κέντρα επιθέσεων είναι και οι παθολόγοι ή (σε λιγότερο καχύποπτη εκδοχή) δεν τους νοιάζει όσο δεν παίρνει κι αυτούς η μπάλα.

--- Τέλος παράθεσης ---

Καρδιολόγοι ειναι .

Μπορω να σου πω κι ονόματα σε προσωπική συνομιλία .

samsok:
Eχουμε πολλά θέματα που μας απασχολούν αλλα πραγματικά αυτό είναι απο τα πιο βασικά....σέρνεται εδώ και καιρό και μας αναγκάζει ή να μην κάνουμε καλά την δουλειά μας ή να την κάνουμε με τον φόβο του προστίμου.Πρέπει να λυθεί άμεσα και μάλλον πρέπει η ΈΝΩΣΗ  να πιέσει και τους παθολόγους να πάρουν επίσημη και σαφή θέση(θεωρώ ότι απλώς λουφάζουν τώρα άλλα αργά η γρήγορα θα τους πάρει και αυτούς η μπάλα)    και να πιέσουν την πολιτικη ηγεσία να δώσει λύση άμεσα.Προσωπικά μέχρι τώρα στην συνταγογράφηση εξυπηρετούσα αυτούς  με τα ουρολογικά και νευρολογικά φαρμακα την πρώτη φορά που ερχόταν  και τους ενημέρωνα ότι την επόμενη φορά δεν θα τα γράψω χωρίς γνωμάτευση (έχω λογισμικό που μου υπενθυμίζει σε ποιους ασθενείς εχω δώσει την προειδοποίηση).Πλέον αν δεν ξεκαθαρίσουν τα πράγματα μάλλον θα το σταματήσω και αυτό....

Δ. Κουναλάκης:
Στην περιοχή μου πχ οι καρδιολόγοι συνταγογραφούν τα πάντα..... Σε σακχαροδιαβητικό ασθενή, όταν έφτασε μάλιστα η hbA1c στο 10 του είπε να πάει και σε παθολόγο.....
Το αισιόδοξο είναι ότι διατηρώ αρχείο στον Ηλεκτρονικό μου Φάκελο με τα πάντα. Έτσι, δεν θα πάω μόνος....Κούγκι που είπε και ο Πάνος.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣτην περιοχή μου πχ οι καρδιολόγοι συνταγογραφούν τα πάντα..... Σε σακχαροδιαβητικό ασθενή, όταν έφτασε μάλιστα η hbA1c στο 10 του είπε να πάει και σε παθολόγο.....
Το αισιόδοξο είναι ότι διατηρώ αρχείο στον Ηλεκτρονικό μου Φάκελο με τα πάντα. Έτσι, δεν θα πάω μόνος....Κούγκι που είπε και ο Πάνος.

--- Τέλος παράθεσης ---

Μα οι καρδιολόγοι Δημήτρη, έχουν κάνει 2 χρόνια παθολογία άρα μπορούν να συνταγογραφούν τα πάντα! Οι γενικοί γιατροί μόλις 6 μήνες και ούτε μια μέρα στην πνευμονολογία (για να χρησιμοποιήσω τα επιχειρήματα των πνευμονολόγων). Οι πνευμονολόγοι έχουν κάνει 1 1/2 χρόνο παθολογία, επομένως τα πάντα κι αυτοί συν τα "πνευμονολογικά" τους!
Να θυμίσω ότι μέχρι πρότινος (που ίσχυε το τρίμηνο πριν το αγροτικό) μπορούσαν να αναγνωρίσουν 3 μήνες παθολογία ή χειρουργική (ακόμη κι αν αν στο τρίμηνο έκαναν 1 μήνα παθολογία και 1 μήνα χειρουργική και 1 μήνα καρδιολογία) κι άλλους 3 μήνες παθολογία ή χειρουργική από αυτοειδίκευση στο αγροτικό!
Κανείς δε διαμαρτυρήθηκε γι' αυτή την ξεφτίλα και την υποβάθμιση της ειδίκευσης.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση