Το μέτωπο που άνοιξε η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της περίθαλψης φαίνεται πως δεν σταματά μόνο στις ιδιωτικές κλινικές. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσει η αναθεώρηση των συμβάσεων και με τα διαγνωστικά κέντρα, αλλά και με τους γιατρούς που έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ, στην ίδια κατεύθυνση της αποζημίωσης από τον Οργανισμό μόνο των πράξεων που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν από τα δημόσια νοσοκομεία και τις δομές του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας.
Όπως προβλέπεται στον προγραμματισμό του υπουργείου για τις επικείμενες αλλαγές στο χώρο της Υγείας, θα υπάρξουν συμβάσεις με ιδιωτικά εργαστήρια μόνο για τις εξετάσεις οι οποίες δεν είναι δυνατόν να καλύπτονται από τις δημόσιες δομές, ενώ θα ισχύσει και πλαφόν αριθμού εξετάσεων ανά εργαστήριο.
....Με απλά λόγια αυτό σημαίνει πως αν υπάρχει η δυνατότητα μια εξέταση να γίνει είτε σε νοσοκομείο είτε από τα πολυιατρεία που ανήκουν στο ΠΕΔΥ, έστω κι αν υπάρχει σειρά αναμονής τριών μηνών, τότε η εξέταση αυτή θα γίνει από τις δημόσιες δομές, ....
Αν και είναι αερολογίες που ίσως έχουν σκοπό να ελέγξουν αντιδράσεις μπαίνω στο πειρασμό να απαντήσω...
Τι σημαίνει γίνονται στο ΕΣΥ; Τα πάντα γίνονται
κάποτε και κάπου στο ΕΣΥ, εκτός απο κάτι ρομποτικά, κάτι PET-SPECT-GKnife... Αν είναι για φιλοσοφική συζήτηση έχει καλώς. Όμως όταν ο Λοβέρδος (της παλιάς κακιάς κυβέρνησης) χρειάστηκε MRI μόνο το AirForce1 δεν απογειώθηκε. Γιατί δεν περίμενε τη σειρά του στο ΙΚΑ; Το να χειρουργηθείς μετά απο 3 χρόνια ανήκει στη έννοια του "γίνεται"; (ή να γράψεις τα φάρμακα του Φεβρουαρίου τον Ιούνιο)
Οι συμβάσεις που είναι απαραίτητες για ιατρούς; Όταν όλοι συμπληρώνουν (τουλάχιστον οι ΠΘ-ΓΙ-ΚΔ-ΝΛ) τις 200 επισκέψεις ταχύτατα (το πρώτο 10ήμερο) και συνεχίζουν να βλέπουν ασφαλισμένους επι πληρωμή, πως μιλάς για απαραίτητους ιατρούς. Άντε να κόψεις μερικούς του χειρουργικού τομέα
ή δερματολόγους...
Τα 70 εκ το χρόνο για τις επισκέψεις των συμβεβλημένων δεν νομίζω ότι είναι τραγικό ποσό (λιγότερο θα του κοστίσουν οι προσλήψεις στα νοσοκομεία; ) ... Αν εφαρμοστεί πλήρως το ΦΕΚ Βορίδη (σε συνεργασία και με κάποιους σοβαρούς ελέγχους) θα πετύχει καλή μείωση σε πράξεις και εργαστηριακά.
Τζάμπα γίνεται η συζήτηση. Εξάλλου ο υπουργός ψιλοαναδιπλώθηκε για τις κλινικές: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος ''Εννοούσα ότι θα καλύπτουμε τα ίδια με τις ασφαλιστικές εταιρείες'',
δήλωσε την Τρίτη ο Υπουργός Υγείας.
ΙΑΤRONET
Δεν τίθεται θέμα με την κάλυψη των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ που νοσηλεύονται σε ιδιωτικές κλινικές, ανέφερε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας.
Μιλώντας στο Mega, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής διευκρίνισε ότι αυτό που εννοούσε ήταν ότι δεν θα πληρώνει το μεγαλύτερο μέρος της νοσηλείας το κράτος, στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος έχει και ιδιωτική ασφάλιση: “Ήταν μία ιδέα, μία σκέψη που ακούστηκε σε μία συνάντηση”, σημείωσε ο υπουργός, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κάποια παρέμβαση.
Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, όταν ο ασθενής έχει και ιδιωτική ασφάλιση, η ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία αφήνει το ασφαλιστικό του Ταμείο να πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης νοσηλείας και αυτή καλύπτει πολύ λιγότερα.
Κράτος
“Βολεύτηκαν σε αυτό το καθεστώς οι ασφαλιστικές εταιρείες, αφήνοντας το κράτος να πληρώσει και στη συνέχεια να δώσουν ό,τι περισσέψει”, σχολίασε ο υπουργός Υγείας, για να αναφέρει: “Το φαινόμενο αυτό αποκαλείται υποανάπτυκτος καπιταλισμός. Ρωτήστε να δείτε τι γίνεται στην Ισπανία”...
Η Ελλάδα – είπε – κατέχει την πρώτη ευρωπαϊκή θέση σε ιδιωτικές δαπάνες νοσηλείας.
(για αυτό θα τις αυξήσουμε) Μαγνητικός
Ο υπουργός Υγείας επικαλέστηκε παράδειγμα από την ιδιαίτερη πατρίδα του, όπου το νοσοκομείο προμηθεύτηκε σύγχρονο μαγνητικό τομογράφο, ο οποίος δεν λειτουργεί, παρά το ότι έχει προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό.
“Ποιος ωφελείται από αυτό;”, αναρωτήθηκε: “Ο δημόσιος ή ο ιδιωτικός τομέας”;
(μάλλον η εταιρία που πούλησε τον μαγνήτη) Δ.Κ.