Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Νέο όριο αναγραφής παραπεμπτικών ανά ειδικότητα

(1/2) > >>

esrgp:
Τουλάχιστον για τους Γ.Ι. είναι μία θετική εξέλιξη.

Ορθοπαιδικός:
   Απο την Παρασκευή άρχισε να εφαρμόζεται μερικώς το ΦΕΚ. Δεν έχει ο κάθε γιατρός πρόσβαση σε παραπεμπτικογραφία σε όσα όριζε το ΦΕΚ ότι δικαιούται "0" (πχ εγώ δεν μπορώ να παραπέμψω για γαστροσκόπηση ή οφθαλμολογικό έλεγχο). Φυσικά προβλήματα θα προκύψουν (πχ δεν μπορώ να χορηγήσω συνεδρίες σε ΚΑΑ μετεγχειρητικά γιατί είναι στην ομάδα "Γενικά" που έχω "0"). Φυσικά αυτό είναι σχετικό λάθος γιατί το ΦΕΚ του Αυγούστου έλεγε ότι οι παραπάνω εξετάσεις δεν αποζημιώνονται στος ιδιώτες παρόχους (αλλά γίνονται στο ΕΣΥ).

   Αντίδραση σχετική απο ΝΡΧ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015  Γράφει: Έλενα Μπρέγιαννη - HEALTH REPORT
    Σε μία αψυχολόγητη και χωρίς λογική απόφαση, προχώρησε η ΗΔΙΚΑ, αφαιρώντας το δικαίωμα να συνταγογραφούν ηλεκτρογραφήματα και αγγειογραφίες οι νευροχειρουργοί.
   Την έντονη αντίδραση των νευροχειρουργών προκάλεσε η απόφαση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), να τους αφαιρέσει το δικαίωμα συνταγογράφησης ηλεκτομυογραφημάτων και αγγειογραφιών. (φαντάζομαι ότι δεν έπρεπε να "υπακούσουν" στο ΦΕΚ - οι ευθύνες να αποδίδονται εκεί που πρέπει)
   Αιφνιαστικά και χωρίς προηγουμένως να έχει υπάρξει καμία ενημέρωση η ΗΔΙΚΑ (μόνο ΦΕΚ βγήκε που τελικά εφαρμόστηκε), η εταιρεία που διαχειρίζεται την ηλεκτρονική συνταγογράφηση πέταξε εκτός συστήματος τους νευροχειρουργούς από βασικές διαγνωστικές εξετάσεις, όπως αγγειογραφίες και ηλεκτρομυογραφήματα (αν δεν κάνω λάθος τα ΗΜΓ δικαιούνται ακόμα να γράφουν).
   Αυτό σημαίνει πως όλα τα περιστατικά εγκεφαλικών αιμορραγιών και παθήσεων σπονδυλικής στήλης, περιφερικών νεύρων και πάσης φύσεως, επείγοντα και τακτικά, ανατίθενται πλέον στους Νευρολόγους.
   Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ΗΔΙΚΑ , προχωρά σε μια τέτοια ενέργεια. Παρόμοιο πρόβλημα είχαν και άλλες ειδικότητες όπως οι ακτινοθεραπευτές ογκολόγοι, οι οποίοι εν μία νυκτί αποκλείστηκαν από το δικαίωμα συνταγογράφησης σε ογκολογικούς ασθενείς.

Αρχίατρος:
Ο Διευθυντής μου, Γενικός Χειρουργός-εξειδικευμένος στον μαστό, με κοίταξε με απορία και έκπληξη όταν του είπα ότι δεν μπορεί να συνταγογραφεί για τους ασθενείς του σπινθηρογραφήματα... :-\

Gatekeeper:
Το πλαφόν αφορά μόνο τα ηλεκτρονικα παραπεμπτικά .
Όχι τα χειρόγραφα .

ΑΡΗΣ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο πλαφόν αφορά μόνο τα ηλεκτρονικα παραπεμπτικά .
Όχι τα χειρόγραφα .

--- Τέλος παράθεσης ---

Εκδίδονται ακόμα χειρόγραφα παραπεμπτικά?

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση